Tuesday, 12 July 2016

wat ik las: leesvoer!


Lekker lezen in de hangmat in onze tuin, op vakantie terwijl ik in zo'n klap-campingstoeltje zit of in mijn bed tot diep in de nacht. Allemaal fijn. En nu het vakantie is heb ik weer extra veel tijd om te lezen! Het afgelopen jaar las ik ook wat boeken, in dit artikeltje een deel daarvan, en aangezien het vakantie is en iedereen nu meer tijd heeft om te lezen dacht ik, laat ik ze op m'n blog droppen, want: boekentipsss!

the perks of being a wallflower


Charlie is a freshman. And while he's not the biggest geek in the school, he is by no means popular. Shy, introspective, intelligent beyond his years yet socially awkward, he is a wallflower, caught between trying to live his life and trying to run from it. Charlie is attempting to navigate his way through uncharted territory: the world of first dates and mixed tapes, family dramas and new friends; the world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite. But Charlie can't stay on the sideline forever. Standing on the fringes of life offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor.
Heel leuk geschreven! Bij dit boek vond ik vooral het einde HEEL GOED (net halverwege afhaken dus!), hoe alles er samenviel en kleine -eerst rare- details gewoon sense maakte...

het rosie project 

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.
Deze -en dat is dan ook de enige van deze verzameling boeken- las ik in het Nederlands. Hier heb ik niet echt een speciale reden voor, ik kreeg het boek namelijk in het Nederlands dus tja. Vaak vind ik het leuker om (origineel) engelse boeken in het engels te lezen, want dan lees je toch wel de "origineel" woorden. en engels is een mooie taal. Maar oké, het boek. Het is al een tijdje geleden dat ik hem las, maar ik weet nog heel goed hoe snel het ging, dus dat zegt alvast het een en ander. Het leukste vond ik dat het een boek is met weer-eens-eenander-onderwerp-dan-normaal, niet over een een young adult, maar over een volwassen man.

every day


Every day I am someone else. I am myself - I know I am myself - but I am also someone else. It has always been like this. Each morning, A wakes up in a different body. There's never any warning about who it will be, but A is used to that. Never get too attached. Avoid being noticed. Do not interfere. And that's fine - until A wakes up in the body of Justin and meets Justin's girlfriend, Rhiannon. From that moment, the rules by which A has been living no longer apply. Because finally A has found someone he wants to be with - every day..

Dit is echt een ongelofelijk origineel concept/onderwerp/ding-waar-het-over-gaat. En daarmee is ook nog eens een geweldig verhaal gemaakt. ge-wel-dig. Jup, deze ging ook snel (net als alle andere boeken in dit lijstje maak okeeee). 

let's get lost

Five strangers. Countless adventures.One epic way to get lost.
Four teens across the country have only one thing in common: a girl named Leila. She crashes into their lives in her absurdly red car at the moment they need someone the most.
There's Hudson, a small-town mechanic who is willing to throw away his dreams for true love. And Bree, a runaway who seizes every Tuesday—and a few stolen goods along the way. Elliot believes in happy endings…until his own life goes off-script. And Sonia worries that when she lost her boyfriend, she also lost the ability to love.
Het boek is short-story-style geschreven, daar moest ik eerst wel even aan wennen, zat ik net in het verhaal en begon er alweer een ander weet je wel. Maar dat ontdeed niet aan de leukheid van dit boek :) Echt een heel leuk boek!!

i'll give you the sun


Jude and her brother, Noah, are incredibly close twins. At thirteen, isolated Noah draws constantly and is falling in love with the charismatic boy next door, while daredevil Jude surfs and cliff-dives and wears red-red lipstick and does the talking for both of them. But three years later, Jude and Noah are barely speaking. Something has happened to wreck the twins in different and divisive ways . . . until Jude meets a cocky, broken, beautiful boy, as well as an unpredictable new mentor. The early years are Noah's story to tell. The later years are Jude's. What the twins don't realize is that they each have only half the story, and if they could just find their way back to one another, they’d have a chance to remake their world.
meest. geweldige. boek. ooit. 
Dat is alles wat ik er over ga schrijven. Ga 'm lezen.
(en is het boek niet een geweldige kleur?? Hey, ik ken een fjällraven in die kleur... hm..)


Het valt me op dat het allemaal van die 'young adult' boeken zijn, en ook (bijna) allemaal in het engels. Dat ik geloof ik een beetje wat ik leuk vind om te lezen. Maar nog een totaal andere boekentip is April is de wreedste maand (of Soldaten huilen niet, speelt zich af rond dezelfde mensen), een -ik wil bijna typen, 'gewoon'- nederlands boek dat zich afspeeld rond de Bloomsbury groep, een verzameling kunstenaars in Engeland in de eerste helft van de vorige eeuw die hun tijd nogal vooruit waren. Echt iets anders dan YA, maar ik vond het ook heel leuk om te lezen!
Behalve The sky is everywhere ligt ook The alchemist op me te wachten om gelezen te worden, ook weer wat anders (the alchemist dan hé, niet the sky is everywhere) dan YA! 


*  *  *

HEBBEN JULLIE DE AFGELOPEN TIJD (OF HEEL LANG GELDEN, DAT KAN OOK HE) NOG LEUKE/SPANNENDE/GAVE/INTERESSANTE/FIJNE BOEKEN GELEZEN DIE IK ABSOLUUT MOET LEZEN??


ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

 1. Allereerst: Wat een onwijs mooie foto's heb je weer weten te maken zeg, wauw! Super gaaf gedaan. Ben zelf niet zo'n lezer, dus heb niet echt aanrader voor je. Het Rosie project lijkt mij trouwens wel heel tof!!

  ReplyDelete
 2. JE FOTO'S ZIJN ALWEER ZO PRACHTIG ARJANNE!!! Ze zijn zoooooo'n voorbeeld hallelujah, echt zo leuk en mooi en origineel gewoon!! En, dit is ook goals want je hebt volgens mij al best wat boeken gelezen! Ik kan me daar alleen maar tijd voor veroorloven in de vakantie (onzin, I know, misschien moet ik gewoon wat strenger zijn tegen mezelf om de boeken die ik wil lezen uit te lezen :).
  Máár, ik heb wel 2 boeken die ik allebei heel leuk vond om te lezen! Ze zijn verre van origineel, maar dat kan me weinig schelen, aangezien ik ze beide - OH NEE wacht ik heb drie aanraders - aangezien ik ze alledrie in een ruk heb uitgelezen! Komen ze: Eleanor & Park (hoor ik je al zuchten? ;) van Rainbow Rowell - Looking For Alaska van John Green - De Kraamhulp van Esther Verhoef. Van die laatste weet ik niet of je die wel leuk vindt, het is namelijk een thriller... Maar ik dacht; ik vond 'm goed, dus ik gooi 'm er maar bij!
  Thanks voor het lezen van mijn ellenlange reactie hihi :)
  -Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh lieff <3 Eleanor & Park is inderdaad ook heel leuk en Looking for Alaske, ook een geweldig boek! Alleen De kramhulp van Esther Verhoef ken ik niet, maar hm, ik ben niet heel erg van de thrillers :)

   Delete
 3. En het leuke is, Arjanne, dat er nog twee geweldige boeken op je liggen te wachten, vandaag gekocht in onze fijne boekwinkel. Leve de vakantie!

  ReplyDelete
 4. Heerlijk die YA boeken. Ik lees ook graag en vooral op zondag. Tegenwoordig niet meer echt in boeken, maar ebooks. Ook wel chill, maar niet alles staat erop. Helaas. Veel plezier met lezeeeen! X

  ReplyDelete
 5. Wat een meeeegagave foto's, echt zo leuk met allerlei random spulletjes eigenlijk!<3 Er zitten mooie boeken tussen zeg, I'll give you the sun moet ik geloof ik echt eens lezen ;) X

  ReplyDelete
 6. Ik lees ook meestal young adults, ben er immers zelf een haha. Het rosie project vond ik heel leuk,heel grappig en herkenbaar (zelf autistisch). Ga je ook het vervolg lezen? Ik heb de laatste paar maanden the lunar Chronicles, de grisha trilogie en de selectie boeken gelezen. Weet niet of je fantasy en science fiction boeken ook leuk vind?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa ik hou ook wel van fantasy & science fiction hoor! Ik heb het vervolg nog niet gelezen, maar hij lijkt me wel tof!

   Delete
 7. Weet je, je foto's zijn zo'n mooie georganiseerde chaos, kei gezellig om naar te kijken! Mijn aanraders zijn: starters (ik zit nog steeeeds aan de helft, haha) en wij leugenaars (zalige boeken, beide, amai). Die every day spreekt me ook wel aan, maar ik wil eerst even starters (en het vervolg erop 'enders' uitlezen en 'opgeruimd!' (→ cliché, cliché)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje <3 En ohh naar die boeken ga ik ook even naar kijken, ik had d'r wel eens van gehoord!

   Delete
 8. Leuke aanraders! Ik vul mijn to read lijstje voor deze zomer weer even aan :) Every day is ook echt een geweldig boek (volgens mij is er ook een tweede deel(?)). Zelf heb ik net Tell Me Three Things van Julie Buxbaum en Alles Wat Je Lief Is van Nicole Yoon uit gelezen. Tell Me Three Things is een boek waar je je goed in kan leven. Zelf zou ik het beschrijven als een 'schattig zwijmel boek'. Alles Wat Je Lief Is leest lekker door, heb hem binnen 1 dag uitgelezen in de trein. Af en toe wel wat voorspelbaar, maar op zich een prima boek. Ben benieuwd hoeveel boeken je deze vakantie uit krijgt ;p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, dat zijn er altijd wel een hoop hoor! Beide boeken klinken ook leuk zeg, staan op m'n to-read-list!

   Delete
 9. Wat een gave foto's! Leuke boeken; Every Day wil ik zeker nog lezen!

  ReplyDelete
 10. Ze lijken me allemaal heel leuk om te lezen, mijn lijstje met boeken voor de vakantie wordt steeds langer ;p Mooie foto's erbij trouwens, echt leuk gedaan!

  ReplyDelete
 11. Dat gifje is zo origineel gedaan! Sowieso zijn al deze foto's heel tof :) dit soort boeken spreken mij ook wel aan, dankje voor de tips! Alles klinkt zo leuk. Ik heb alleen het Rosie Project gelezen, vorig jaar zomer, dat vond ik ook zo'n leuk boek om te lezen. Nu ga ik op vakantie een iPad meenemen waar een heleboel boeken op gezet zijn, wel handig qua ruimte in je koffer. Misschien kan ik deze boeken er ook wel bij zetten :)

  ReplyDelete
 12. Echt een leuk lijstje! Ga ik even naar opzoek in m'n bibliotheek!

  ReplyDelete
 13. Het rosie project is een van mijn favoriete boeken! Deel twee vond ik iets minder leuk, maar toch nog een aanrader. :)

  ReplyDelete
 14. I'll give you the sun las ik in het Nederlands, echt prachtig inderdaad (goeie vertaling ook van BlossomBooks). The sky is everywhere heb ik inmiddels ook in het Nederlands ontvangen, dus die gaat mooi mee op vakantie :)

  ReplyDelete
 15. Ohmy me luvs zhe photo's heel erg 🙌🏼. En lezen ook. Hoewel ik toch vaak het idee heb dat ik sneller en meer móét lezen waardoor ik er minder in kom, wat jammer is. Maar goed. I'll give you the sun zet ik op m'n lijstje, waar die naast Every Day komt te staan :). Heb je trouwens een Goodreads account? I'd love to follow you. En nogmaals: IK HOU VAN JE FOTO'S!! Met name het gifje aan het begin. 👏🏼

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...