Saturday, 30 July 2016

welcome to the camera family!


Jep, the camera family kan ik het wel noemen ja. Het aantal camera's dat zich in ons huis bevind wordt zo ondertussen heel ehm... Enthousiast. The camera family is zeer gevarieerd (film, foto, analoog allesss) , en het nieuwste lid draagt bij aan die diversiteit: een instax mini polaroid camera!!!

En whaaaa, hij is zó leuk!! Ik ben er echt ongelofuluk heppie mee! Ik kreeg hem voor mijn 16e verjaardag van mijn vriendinnen, en HOE LIEF IS DAT!??? (Heel lief, voor als één van jullie dit toevallig leest) volgensmij hoef ik geen woord te reppen over wat voor camera het is en waar hij te koop is (voor de onder-stenen-levenden-van ons: je kunt ze tegenwoordig gewoon bij le héma halen, superleuk!), dus dat zal ik dan ook niet doen (ookal heb ik al woorden gerept over dat laatste maar okai). 
Aan het begin leek het ene nadeel me dat hij er zo ongewikkeld uitzag. Maar als er iéts ingewikkeld is is het dus NIET deze camera. Echt niet. Je zet hem aan. Kijkt of er een lampje brand bij het icoontje van het huisje (meestal als je binnen bent), een zonnetje met weinig of veel straaltjes, of bij het wolkje (bij bewolkt weer ya know). Waar het lampje brand schuif je het wijzertje heen (en JA dat waren ALLE instellingen. Woah.) en dan druk je op het knopje voor een foto en een paar seconden later staar je naar een wit velletje waar steeds meer tekening en kleur op veschijnt en langzaam ontstaat je mega awesome en gave polaroid foto! (en ja, dat staren-naar-wit-fotopapiertje-tot-tie-niet-meer-wit-is is echt het leukste deel :)(of die polaroid muur oprichten... )(zal ik?) je mega awesome en gave en best-wel-dure polaroid foto. Dat dan wel weer. Hm. Maar ik vind het het heulemaal waard!!


Het is ook zo wonderlijk dat het mogelijk is. Ik kan me daar echt over verbazen. *klik* en een minuutje later sta je met je foto in je hand. En zonder inkt. Slechts met speciaal papier en licht... wow. (En hoe een DSLR het flikt om daar een bestandje van te maken op een microkaartje is me een nog groter raadsel...)
Ik heb nog maar één foto gemaakt, maar ik ben er zeker van dat dat er veel meer zullen worden op vakantie! En ah, nog een laatste dingetje: ik hou echt van het sfeertje dat de polaroidfoto's hebben!

*  *  *

Houden jullie ook zo van het leuke sfeertje dat een polaroid geeft?


ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

 1. Wat leuk! Ik heb er zelf eentje gekregen van mijn vriend enkele jaren geleden en ik ben helemaal fan! De astronomische prijs voor de fotootjes vind ik dan ook echt het enige nadeel (al vind je ze hier en daar ook wel wat goedkoper).

  Ps: Die fotomuur is hier al helemaal in progress ;)

  groetjes!

  ReplyDelete
 2. Hoe leuk is deze polaroid camera niet?! Heel lief van je vriendinnen om hem je cadeau te doen, ik hoop dat je er veel plezier van gat hebben. :)

  ReplyDelete
 3. Nice! Super leuk dat je 'm van je vriendinnen hebt gekregen ook. Vind dat sfeertje van polaroid foto's inderdaad ook heel tof! Sowieso is het ook zo leuk dat de foto er gelijk uitkomt, haha. Veel plezier er mee!

  ReplyDelete
 4. Nice! Super leuk dat je 'm van je vriendinnen hebt gekregen ook. Vind dat sfeertje van polaroid foto's inderdaad ook heel tof! Sowieso is het ook zo leuk dat de foto er gelijk uitkomt, haha. Veel plezier er mee!

  ReplyDelete
 5. Aaah wat leuk dat je een Polaroid camera hebt Arjanne! En zo lief dat je 'm van je vriendinnen hebt gekregen. Lijkt me zo tof als je foto er dan zo uitkomt enzo, je merkt het al ik wil er ook nog graag eentje. ooit. Maarre heel veel plezier ermee (al denk ik dat dat wel goed komt hihi) <3

  ReplyDelete
 6. Hoe leuk dat je zo'n tof toestelletje aan je collectie kan toevoegen! Ben al benieuwd naar de foto's die je ermee gaat maken :) Veel plezier ermee!

  ReplyDelete
 7. Super leuk dat je een polaroid camera hebt! ( en echt super lief van je vriendinnen! ) Ik heb ook een polaroid camera en ik vind het zo tof! Ik vind het zo magisch als er een afbeelding op dat leuke witte papiertje verschijnt en het lijkt wel of het niet uit maakt waar je een foto van maakt, want het ziet er altijd super tof uit! Ik heb deze vakantie al een paar foto's met mijn instax gemaakt en ik word er altijd zo vrolijk van als ik zo'n leuke foto in m'n handen heb! Vooral als het een foto is met vrienden of familie dan is het echt een tastbare herinnering!

  ReplyDelete
 8. Ahh, polaroid camera's zijn zo tof! Alleen vind ik het zo jammer dat de papiertjes zo duur zijn, dat is eigenlijk zo'n beetje de enigste reden waarom er nu nog geen polaroid muur is in dit huis.

  ReplyDelete
 9. De leukste familie wel! Wat een tofferd en toffe vriendinnen heb je toch. Ik wil er ook nog steeds een, maar zo duuuuur.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...