Friday, 19 August 2016

diy • schriften


Bleh. Na die woorden een stuk op honderd keer overal -voornamelijk in winkels- gezien te hebben heb ik er gewoon nog minder zin in. back to school. Ik kan hier nu een hele lijst met redenen-waarom-ik-zoals-de-meesten-geen-behoefte-heb-aan-school gaan typen, maar okay. let's focus on the good. Er is namelijk wel een paar dingen die leuk zijn aan dat hele backtoschool-gedoe. En voor mij stipt op één:
(nee niet je friends weer elke dag zien want hé dat kan ook gewoon in de vakantie ;)

stationary

Eindelijk weer nieuwe leuke schriften kopen en leuk matchymatchy kaftpapier uitzoeken, luf it. Maarja, meestal kocht ik best wat bij de V&D. V&D weg. Hema heeft niet meeeega veel leuks. Wat dan? Geef me kaftpapier, een flow for paperlovers, een schaar, lijm en saaie schriften. and i'll diy them. 

idee één:

Tussen alle flows van mijn moeder vond ik ook twee 'flows for paperlovers', een extra-dikke editie van de flow helmaal vol met tja, mooi papier. Idee één is basically om je schriften met leuk papier (met een toffe print of gave illustraties erop) te 'kaften'. Dit deed ik soms door de schriften letterlijk te kaften, zoals je dat ook met boeken doet, alleen dan plakte ik alles vast met een prittstift zodat het goed blijft zitten. Je kan je papier ook op maat van je schrift knippen en dan op het schrift plakken. Bij sommige schriften heb ik daarna nog verder versierd met tape of een strook kaftpapier langs de rug.

.... en anderen niet. Wanneer het heel dik papier was, heb ik een deel van de kaft van het schrift weggeknipt en vormde het 'leuke papier' gewoon een hele nieuwe kaft.
En oh, 'wisdom begins in wonder -socrates' wordt natuurlijk mijn filosofieschrift :) 


idee twee:

Voor een saaie les. Plak een zwart-wit lijnillustratie op je schriftje. Eeeeen dan kan je 'm in een saaie les lekker inkleuren! Inkleuren is soms ook heel zen-werkend, dus als de leraar een beetje irritant is kan 't ook gewoon je mediatie-momentje zijn... ;)
(en een giraffe op een fiets, da's gewoon leuk!)

idee drie:

De witte verfstift. Daarmee kan je zoveel leuks doen! Ik had wat zwarte schriften, daar heb ik sterren opgetekend, en een bruin schrift heb ik versierd met grote en kleine puntjes langs de rand (een idee dat ik een lange tijd geleden op Lauresque had gezien) 

idee vier:

Prachtige kleuren (i luf mooie kleuren) met leuke namen (ook uit de flow for paperlovers)  gecombineerd met plaatjes die bij het flow vakantieboek van vorig jaar zaten. En dan heb je mijn lievelingsschriften! Dit zijn gewoon illustraties waar ik instantly happy van wordt! Dat m'n schriften me zouden opvrolijken was een beetje mijn doel dit jaar, gelukt?

ARJANNE

PS: even een onderbreking van de vakantiediaries, een backtoschool-blogje. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

 1. Dit ziet er zo ongelooflijk leuk uit! Kon ik dit maar zo goed!

  ReplyDelete
 2. Super leuk! Ik zou ze zo kopen als ik ze in de winkel zag liggen. :)

  ReplyDelete
 3. Dit zijn echt allemaal zulke leuke ideetjes! Ik wil die witte stift echt gaan kopen om mijn schriften mee te versieren. Super leuke post!! xxx

  ReplyDelete
 4. Aaa zo leuk! Ik vind het bijna jammer dat ik eigenlijk geen schriften nodig heb voor school. X

  ReplyDelete
 5. Wat een hoop verschillende leuke ideetjes! Ik heb dit jaar de voorkant van m'n agenda en wat schriften versierd met 'waterverfwolkjes' :)

  ReplyDelete
 6. Aahh wat een geweldige ideetjes allemaal, ik zou hier echt nooit op komen haha. Het ziet er zo schattig uit!!<3

  ReplyDelete
 7. Zulke leuke ideetjes! Lekker creatief ook. Doe je de mijne ook? ;")

  ReplyDelete
 8. Oh, yes! M'n mama had net zo'n bruin & zwart papier gekocht, je hebt me op ideëen gebracht!

  ReplyDelete
 9. WAW! Maar echt waw! Ik ben gewoon jaloers!!! Moet ik ook doen of wil je de mijne ook doen? Zoals Liefslaaura zegt?! :) hihi

  ReplyDelete
 10. Deze ideeën zijn zo gaaf! Ik vind de boekjes met de sterrenhemel zo enorm mooi! Love it gewoon. Voor mij duurt de vakantie net nog iets langer.. Maar ik wens je alvast heel veel succes en plezier!

  ReplyDelete
 11. AAAH geweldig allemaal! Ik hou zó veel van de Flow('s illustraties) dat ik inderdaad al van plan was mijn schriften ermee op te pimpen! En yay, de witte verfstift, wat een uitkomst voor saaie, donkere, sombere zwarte schriten :)

  ReplyDelete
 12. Oh, wat zijn ze onwijs leuk! De sterrenhemel boekjes zijn helemaal iets voor mij!

  ReplyDelete
 13. Het ziet er allemaal zo mooi uit! Je bent echt ontzettend creatief Arjanne, zie die resultaten. Zo zou ik nog met plezier naar school gaan met al die leuke schriftjes. :)

  ReplyDelete
 14. Je hebt hier zo veel tijd ingestoken en het is ook zo leuk geworden! Ik schaam me nu echt voor mezelf dat ik nog de helft van mijn boeken moet kaften voor dinsdag en de andere helft al door mijn nichtjes is gedaan....

  ReplyDelete
 15. Hey die vlaggetjes, die zijn van hema, right? Want ik heb ze in bolletjes versie gekocht (aangezien ik even een letterlijk feestvarken wilde zijn). Kei leuk gedaan, weet je, da's weer zo'n verschil tussen NL en BE, hier in België hebben we werkboeken (meestal) en leerkrachten die een bepaalde visie op wat het beste is voor hun lessen qua schrift (de ene wilt een kaft, de andere een a4/a5 schrift, dus ik kan geen voorbereiding doen met leuke spullen, meh). Maar echt zot leuk gedaan dit!

  ReplyDelete
 16. Ooh wat doe je dit onwijs mooi! Zo creatief. Vergeleken met dit zijn mijn nieuwe schoolspullen maar saai. Dit is inderdaad wel een leuk dingetje aan het back-to-school gebeuren, de stationary :) xx

  ReplyDelete
 17. leuk idee die flow schriften!! Idee 2 is mn favoriet!:D

  ReplyDelete
 18. im about to start uni and this comes in handy :D school days will be more bearable lol :D

  ReplyDelete
 19. Wat een leuk idee!

  Liefs,
  Dascha

  ReplyDelete
 20. Wauw, ze zijn allemaal zo leuk geworden! Misschien moet de V&D maar even terug komen en dit soort schriften gaan verkopen! :D

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...