Tuesday, 2 August 2016

july's tunes • two music tips


We weten allebei nog niet precies wat voor portretten we willen gaan maken, maar ik weet al wel dat het me leuk lijkt om sowieso iets met bloemen te doen en Michelle, een tweede vriendin waarvan ik portretten maak, ook met een gitaar of gitaar spelend te fotograferen. En wanneer ik haar mijn zus' gitaar geef en maar ergens in de tuin neerzet, begint ze gelijk te spelen. Een fijn, blij deuntje. Terwijl ik haar van alle kanten door de camera bekijk en foto's maak, speelt ze vrolijke liedjes -of delen ervan. Akoestische (en gitaar-) muziek is fijn. 


muziektip numero één:

Thuis hebben wij Spotify (premium) en een tijdje geleden heb ik daar (zegmaar ein-de-lijk) op ingelogd. Waarom ik dat niet eerder heb gedaan, geen idee... (Echt jeetje, SPOTIFY IS ZO FIJN!)(maar dat terzijde) Laatst stuitte ik er op een playlist vol akoestische (zomer) nummers en dat is wat ik de laatste tijd een hoop heb geluisterd....  dus mijn eerste tip: ga lekker wat akoestische nummers luisteren! Voor een beginnetje, dit is de playlist vol acoustic (summer) music die ik vond:


muziektip numero twee:

Frans heb ik altijd al een mooie taal gevonden (je snapt vast al waar dit heengaat, haha, maar hé laat mij even mijn verhaaltje doen :). Ik heb het niet in mijn profiel, maar dat is volgens mij meer omdat ik een tweede extra vak een beetje té enthousiast vond en het gewoon geen keuzevak was bij mijn profiel (N&T en N&G). Als we op vakantie gaan naar Frankrijk vind ik het altijd leuk om naar frans te luisteren. Veel meer mensen hebben zoiets met Italiaans, en ook al vind ik dat ook erg mooi, ik heb geloof ik toch meer met Frans (misschien ook wel omdat ik toen ik klein was wel naar Frankrijk op vakantie ben geweest maar niet naar italië?). Laatst liet mijn zus me het nummer 'Maman' horen, een frans nummer. Ik heb geen idee waar het over gaat want tja, je ne parle pas français weet-je-wel, maar het is een fijn nummer en het feit dat het frans is maakt het -vind ik- nog fijner om naar te luisteren... Dus tip 2: les numéros français! (dan waan je je ook een beetje in Frankrijk, op een vakantie :)
*  *  * 

HEBBEN JULLIE NOG MUZIEKTIPS?


ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

 1. Ik heb nu een hele muzieklijst elke keer aanstaan. Heerlijk. Een paar zijn: Daydreamer van KarlK en We don't talk anymore. Trouwens Je Reviens vind ik ook echt een heel leuk Frans liedje.

  ReplyDelete
 2. Mooie foto's, heel leuk om iemand in actie te zien. Het zijn echt mooie spontane foto's! Ik weet niet of je Stromae kent maar hij heeft ook erg leuke Franse liedjes.

  ReplyDelete
 3. Akoestische nummers zijn ook een favoriet van mij! Franstalige liedjes vind ik ook mooi, maar als ik tussen deze twee zou moeten kiezen kies ik sowieso voor akoestische muziek! Je foto's zijn weer erg goed gelukt. :)

  ReplyDelete
 4. Akoestische nummers zijn ook een favoriet van mij! Franstalige liedjes vind ik ook mooi, maar als ik tussen deze twee zou moeten kiezen kies ik sowieso voor akoestische muziek! Je foto's zijn weer erg goed gelukt. :)

  ReplyDelete
 5. De foto's zijn zo mooi geworden!

  ReplyDelete
 6. Prachtige foto's! Zo sfeervol! Ik luisterde een paar jaar geleden zoveel naar Coeur de Pirate en ik was dat stiekem helemaal vergeten. Maar ik ga er nu zeker weer naar luisteren :)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...