Sunday, 14 August 2016

vacances d'été en france • pt. 1


Na een ontbijt midden in de nacht -althans, zo voelt het- stappen we in de auto. De deuren slaan dicht, de motor start en langzaam zie ik ons huis, onze straat verdwijnen. De vakantie is nu echt begonnen, denk ik bij mezelf. Mijn spieren spannen zich aan van opwinding en ik voel me opeens opvallend wakker voor iemand die om vier uur is opgestaan. Hetzelfde gevoel dat je de nacht voor je verjaardag hebt wanneer je in bed ligt en probeert te slapen trekt door mijn lichaam - excitement die zorgt dat je niet kan slapen en hoop dat je toch snel in slaap valt. Uiteindelijk wint de hoop om in slaap te vallen en doezel ik zachtjes weg. Wanneer ik mijn over weer open en een blik uit het raampje van de auto werp zie ik hoe de zon opkomt boven een mistig, Limburgs landschap. De schoonheid van wat zich achter mijn autoraampje afspeelt maakt me gelijk klaarwakker. Snel graai ik mijn camera uit een tas die verstopt onder een andere tas vind en maak snel -voordat de zon helemaal op is, of de mist verdwenen is- de eerste foto's van de vakantie.  Na mijn eerste ervaring met fotograferen vanuit het raampje van een auto -die niet honderd procent soepel verloopt- berg ik de camera weer op. Ik zie nog net hoe we nederland uit en België in rijden, voordat ik weer in een lichte slaap doezel. 


Ik ben half wakker als we iets voorbij Liège een parkeerplaats oprijden, voor onze eerste vakantietraditie: alle jaren dat we naar Frankrijk op vakantie zijn geweest eten we ons ontbijt (jaja, second breakfast (denk nu alsjeblieft aan Lord Of The Rings). Het 'ontbijt' dat we op kwart over 4 in de ochtend hebben stelt namelijk niet heel veel voor (maar wel iéts want met een lege maag gaan rijden is in mijn geval niet helemaal een goed idee.. )) op dezelfde Belgische parkeerplaats -waarvan ik tot dit jaar dacht dat hij in Frankrijk was. ehh... 

We reden verder, en bij de tweede plaspauze kochten we chocolate chip cookies en kon ik het niet laten om de burg over de snelweg even op te lopen -wat overigens sterk af te raden is, vooral als het zo'n geval van glas/plastic is zoals ik had: 't is er namelijk bloedheet.

Laat in de middag kwamen we aan op onze 'tussendoorcamping' halverwege Frankrijk, waar we ook elk tripje naar Zuid-Frankrijk een nachtje slapen (ik skip hier het gedeelte van onze Hoogst Interessante reis erheen. Maar voor de liefhebber: hij was Hoogst Interessant. Mijn vader reed. Mijn moeder keek op de kaart (want vertrouwen in het navigatiesysteem) en sliep af en toe (dus toch wel wát vertrouwen ;) en ik en mijn zus keken uit het raam, luisteren een hoop muziek en zongen keihard mee. (tot de vreugde van mijn ouders, waarschijnlijk.) En zo brachten we acht uur (ofzoiets)  in de auto door. Ik zei het al, Hoogst Interessant. but okay. de tussendoorcamping.) We zetten de tent op op een ehh.. alternatieve manier: met de luifel ertussen ipv het middenstuk dat er normaal tussen zit. met als doel dat hij de dag erna sneller in te pakken is. Hierdoor duurde het opzet-gedeelte wat langer, maar uiteindelijk ging het goed (en het leek waarschijnlijk alsof het de eerste keer was dat we die tent zagen, maar nee, beste mensen we hebben 'm al zo lang als we kamperen. en dat is lang. ik weet alleen niet hoe lang. dat ga ik nu even vragen. ongeveer 10 jaar. ) We aten pasta pesto (jammie) en het licht was prachtig toen de zon onderging. Alles baadde in het warme goudgele licht en werd omlijst door een gouden krans van zonlicht. 

Another travel day
Een dag reizen (die op dezelfde Hoogst Interessante manier verliep, mocht je je het afvragen) later kwamen we aan bij onze bestemming en thuis voor de komende anderhalve week: een camping in het noorden van de Cevennen in de buurt van Florac. Dit keer werd de tent op 'de normale manier' opgezet, met een half kampement eromheen bestaande uit de luifel en hangmat. Want zonder hangmat geen vakantie ;) *  *  * 
Nou, dit was 'm dan. part uno van m'n vakantiediaries. (en hij is een beetje lang geworden.  mijn excuses. en een award aan jou als je 't gelezen hebt.) Er zal nog wel een part dos, très, cuatro en nog veel meer volgen (waarom ik in het spaans aan het tellen ben terwijl ik naar frankrijk ging is me een groot raadsel. okay. overnieuw. vervang dat 'part uno' maar door part un, en de rest van die spaans getallen worden dan 'deux, trois, quatre ') aangezien ik een shitload aan foto's op mijn sd kaartje heb staan eeeen ik vind het eigenlijk nogal leuk om ze te maken. (op dit moment ben ik m'n hele vakantie een beetje aan het herbeleven, heerlijk!)

liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

 1. Super mooie foto's! Het ziet er echt heel gezellig uit!

  ReplyDelete
 2. Super mooie foto's! Het ziet er echt heel gezellig uit!

  ReplyDelete
 3. Echt leuke foto's en het lijkt me echt een chille vakantie!

  ReplyDelete
 4. Yesss, leuk dat er nog meer vakantieverslagjes komen, vind dat zo leuk om te lezen/zien! De foto's hebben echt zo'n dromerig vakantiesfeertje :) Heerlijk zo'n kampeervakantie in Frankrijk, ben benieuwd naar de rest van je foto's en verhalen!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lovely fotootjes, vooral plaatje nr 3 vind ik schitterend!

   Delete
 5. Heerlijk deze diaries! Zin in al die anderen! XXX

  ReplyDelete
 6. Yay ik hou van dit soort diaries! Hele fijne foto's heb je ook gemaakt trouwens, errug fijn om naar te kijken. Benieuwd naar de rest van je belevenissen!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...