Monday, 15 August 2016

vacances d'été en france • pt. 2Na een heerlijk lange nacht (vooral richting de ochtend) wordt ik helemaal fris wakker. Eerst weet ik niet waar ik ben, maar het geel-bruine tentdoek wat voor mijn ogen verschijnt wanneer ik ze open laat twee woorden die uitleg geven binnen in mijn hoofd: op vakantie. Ik kruip uit mijn slaapzak, rits de slaaptent open, steek mijn voeten in de felgekleurde teenslippers die bij de ingang van de tent op me liggen te wachten en een paar seconden later sta ik buiten de tent. Mijn ouders en zus tref ik er zittend rond het tafeltje, al klaar voor het ontbijt. Voordat ik me aansluit bij debelangrijkstemaaltijdvandedag loop ik eerst nog even richting de badlokalen. Ja, denk ik bij mezelf. Dit is het campingleven. 's Nachts geen zin hebben in de wandeling naar de wc, waardoor dat 's ochtends het eerste ding is dat je doet...


De ochtend bracht ik lezend door (oh, ik heb echt ongelofelijk veel gelezen op vakantie, heerlijk! Er komt nog een artikeltje in de richting van dit-las-ik-op-vakantie aan, want ik heb echt mega veel aanraders) en 's middags liepen we vijf kilometer richting het westen naar het stadje Florac. Een leuke route langs de rivier en bergwand. In het stadje deden we boodschappen en kochten een ijsje (het lekkerste chocolade ijs dat ik ooit heb gegeten, i swear) in een steegje waar gewoon een geocache lag -maar dat ontdekken we pas wanneer we ons weer minstens 2 kilometer oostwaards bevonden, waar we besloten hem later nog wel te gaan zoeken. Als er nu grote vraagtekens boven je hoofd verschijnen bij het woord 'geocache', lemme explain. 
Het is eigenlijk 's werelds grootse (geheime) schattenjacht. Geheim, als je niet weet dat het bestaat. Overal op de wereld zijn ze verstopt, de geocaches, soms klein soms groot en wanneer je je aansluit bij de geocache-community is het jou taak ze te vinden. Via je GPS of mobiel weet je waar ze zijn, en als je arriveert op de plek waar er een ligt hoef je alleen nog maar te zoeken. Vaak zijn het in steden hele kleine doosjes (een reageerbuisje, of nog kleiner) met alleen een logboek erin waar je je naam en land in kan schrijven (zo van yay-i-found-it), maar in de natuur zijn ze vaak wat groter (tussen een reageerbuisje en broodtrommel in) en zitten er behalve een logboek ook kleine spulletjes in, die je eruit kan halen mits je ook weer wat terugstopt. Het is basically gewoon een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken, of om rond je woonplaats op plekken te komen waar je nog nooit bent geweest. En c'mon, iedereen houdt van schatzoeken :) Nou, nu je dat ook weer weet, kan ik de rest van deze diaries er gewoon over babbelen (en believe me dat ga ik nog wel een aantal keer doen. We hebben d'r een hoop gevonden!)

Back at the campsite sprongen we nog even in de beek voor verkoeling. Het is op dit moment maar moeilijk voor te stellen maar daar in het zuiden ontplofte je van de hitte en dat doet men daar nu waarschijnlijk nog steeds...
wandeldag! 
Meestal hebben we op vakantie een beetje een wandeldag-campingdag-wandeldag-campingdag-etc-indeling, dus nu was het tijd voor een wandeling. Een kleine, om mee te beginnen. Het speciale aan deze wandeling zouden de menhirs zijn, overal langs het pad. Een menhir is dus een steen, maar dan zo'n steen als obelix van altijd draagt. Zoals je misschien wel weet is dat een aardig steentje, om het zo maar te zeggen, en tja, we were expecting great things. Als in, huge stenen. En veel ook. Maar we moesten het doen met zo af en toe een steen ter grote van een meter of iets meer, met als gevolg dat we de hele vakantie enthousiast naar elke steen die we tegenkwamen wezen terwijl we dingen als "KIJK! Een MEN-HIR!" "Woaah, deze menhir niet gróóóót??" "Ooh, een menhir, is-tie niet schattug...." en "Mehir in zicht!" riepen. Gotta luf menhirs. 

Na die onvergetelijke menhir-experience zwommen we nog wat in de beek, lazen we wat, speelden badminton en we tafelvoetbal en -tennis en aten we chocolademousse als toetje (mmmmm...). Een beetje the-usual-camping-activities -behalve dat van die chocomousse dan :) 

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

 1. wat een super leuk artikel en foto's! enjoy

  ReplyDelete
 2. Wat een leuke foto's! Klinkt als een superleuke tijd! Ik ben dol op de camping-activities: tafeltennis en badminton! :)

  ReplyDelete
 3. Ohh, ik weet hier in mijn dorpje ook zo'n reageerbuisje liggen :)) heb het zelf wel nog nooit gedaan. Mooie foto's!!

  ReplyDelete
 4. Menhiiiir! Klinkt zo leuk, hihi. Wij hebben ook al heel wat Geocaches gevonden. Mijn vader is het echt z'n hobby, ook om ze te maken.

  ReplyDelete
 5. Wat een super mooie foto's! En lezen op vakantie is altijd zo fijn :).
  Liefs!

  ReplyDelete
 6. Wat een mooie foto's. Geeft de sfeer van jullie vakantie heel mooi weer. Leuk om te zien!

  ReplyDelete
 7. Ah leuk zeg, echt typisch campingleven haha, heerlijk! En lijkt me echt leuk, van die geocaches zoeken! :) X

  ReplyDelete
 8. Super mooie en leuke foto's, het ziet er naar uit dat je echt van je vakantie genoten hebt!

  ReplyDelete
 9. Hahahha ik ga even stuk om je menhirverhaal omdat wij dat ook een paar jaar geleden in Bretagne hadden. En nu zeggen we nog zo vaak: kiiijk die prach-tig-e menhir. Mooie fotootjes Arjanne <3

  ReplyDelete
 10. Haha wat leuk die menhirs! Dit klinkt als een heel fijn dagje, echt zo'n relaxte vakantie. En dan je foto's, wauwie! Tof gedaan, Arjanne! <3

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...