Wednesday, 17 August 2016

vacances d'été en france • pt. 4


Om de hitte voor te zijn vertrekken we vroeg van de camping, richting de voet van de berg die we gaan beklimmen. De weg erheen is extreem slingerig en na een dikke drie kwartier staan we eindelijk op de parkeerplaats, het startpunt van de wandeling over de berg. Nadat ik even ben bijgekomen van de rit, vinden we het pad gemakkelijk -het is simply waar alle wandelaars heenlopen- en beginnen we aan de klim en één van de mooiste wandelingen van de vakantie. 
We liepen eerst langzaam omhoog langs de berg, en daarna over de rug van de berg. Al die tijd hadden we het mooiste uitzicht ter wereld, en dat is waarom dit denk ik mijn favoriete wandeling was. Alle andere wandelaars waren al snel linksaf geslagen -voor een kortere route- toen wij rechts gingen, waardoor we ook nog eens zo'n beetje alleen waren, omringt door een omgeving die me een beetje aan Engeland -of althans, plaatjes van de natuur in Engeland. In de Engelse natuur heb ik zelf nog nooit een stap gezet- deed denken, en al die tijd met dat prachtige uitzicht. Elke dag was het bloedheet geweest, maar die maandag bleven de wolken voor de zon, waardoor er eigenlijk gewoon een heel fijn wandelklimaatje ontstond. 

En toen stonden we bovenop de berg. Of nouja, één van de bergen. Eerst stonden we bovenop de berg, toen liepen we over een col naar het volgende puntje en daar aangekomen verscheen er weer een col die je naar het volgende puntje leidde. Ieder puntje had een andere naam, alsof het verschillende bergen waren, terwijl het er van veraf als één berg uitzag en ook een gezamelijke naam had. Confusing stuff. Dus eigenlijk moet ik zeggen, en toen stonden we bovenop één van die puntjes, waar we besloten een lunchpauze te houden, met uitzicht op de bovenstaande foto. Een lonely tree midden op de met hoog gras begroeide berg, en een andere berg in de verte. Dit alles was nogal verwarrend: waren we nou in een savanne of in de cevennen?? :) 
We zochten nog 3 geocaches -en vonden er 2- voordat we weer afdaalden. Dat was ook wel een hilarisch gebeuren waar ik jammergenoeg geen foto van heb. Een paar artikeltjes terug vertelde ik over DeGroteMenhirenTocht waar we alleen maar Een Paar Kleine Menhirs tegenkwamen. Nou, op het pad naar beneden -wat best een lang pad was- stond ongeveer om de 3 meter een menhir. En dit keer waren ze 2-2 1/2 meter. Dus in totaal zagen we ongeveer 10x zoveel en veel grotere menhirs als op die hele menhir-tocht. Ehh, tja... 


Dit was eigenlijk gewoon een heel relaxed dagje, vol lezen in de hangmat, hangen bij de tent, badminton, spelletjes, zwemmen in de rivier en tafeltennis. Mijn zus en ik hadden een campingdagje en mijn ouders gingen wandelen. Uiteindelijk zijn we nog wel van de camping af geweest: we liepen het pad dat vanaf de camping langs de rivier liep een stukje af, om een picknick aan de oever te houden. Ik zou zeker niet een hele vakantie zo tja niksend door kunnen brengen, maar één dagje was wel heel lekker :) 
Het is al best donker, de zon is allang achter de berg verdwenen. Toch worden de donzige schapenwolkjes in de lucht nog door haar verlicht, waardoor ze veranderen in zwevende suikerspinnen hoog boven de dennenbomen. De laatste avond op de camping voordat we naar een andere vertrekken is een prachtige. De tent is al half afgebroken, alleen de slaaptentjes staan nog overeind (het middenstuk is verdwenen), alles is klaar voor vertrek. Behalve ik, op één of andere manier heb ik het gevoel dat we weer naar huis gaan, terwijl de helft van de vakantie nog geeneens voorbij is. Nadat ik de mooie lucht heb nagetekend sla ik mijn schriftje dicht en zet ik me over het gevoel heen. We gaan niet weg, we gaan naar een andere camping. Een nieuwe camping om te ontdekken, een half kampement neer te zetten en nieuwe gewoontes te ontwikkelen, voor de week die je er staat. Een klein, nieuw avontuurtje. 
De dag voordat we weggaan maken we nog een stadswandeling in Florac. Ik besloot zonder camera te gaan, om de tijd die ik door de camera kijk wat te beperken en wat meer door m'n ogen te kijken. We hadden het stadje al meerdere keren bezocht, maar eigenlijk hadden we nog maar een klein deel gezien. En -tja, je raad het al- er blijkt nog zó veel meer te zijn. Een prachtig (en groot!) park, een watervalletje en idyllisch bruggetje middenin de stad en vele pittoreske straatjes waren nog ongezien en ontdekten we de dag voordat we vertrokken (dat is dan wel weer jammer). 
Foto's maken deed ik die dag nog wel, maar wanneer de dag al bijna ten einde was. Wanneer ik 's avonds nog naar het badlokaal liep viel het me op hoe leuk alle verlichte tentjes en caravans waar ik langsliep eruitzagen. Ondanks dat ik geen statief had, waagde ik toch een poging het vast te leggen...


*  *  *
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

 1. Wat een gewelidige vakantie foto's! Ik ben echt. verliefd geworden op jou vakantie!

  ReplyDelete
 2. Wat een prachtige foto's! Die laatste foto's van de tent in het donker zijn zo mooi!

  ReplyDelete
 3. Wat gaaf zeg, die verlichte caravans! Heerlijk om te lezen weer<3

  ReplyDelete
 4. Heerlijk als je de top hebt bereikt en dan een mooi uitzicht krijgt! (Heb ik dit al een lee gezegd??? Lol)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...