Wednesday, 24 August 2016

vacances d'été en france • pt. 5

Een nieuwe camping. Eerst wisten we niet helemaal wat we er nou van vonden, maar toen we (nadat we voor de tweede keer de tent op hadden gezet) op een fijne plek stonden was het helemaal goed. De weg van de vorige naar de nieuwe camping was niet heel lang (we waren zelfs zo snel dat we tijdens de siësta aankwamen waardoor we even moesten wachten voordat er weer enig mens bij de receptie was), maar wel best slingering. De hele van de tijd heb ik half uit het raam gehangen (okay. raampjes waren dicht. de helft van de tijd zat ik tegen het raam geplakt) om foto's te maken, de andere helft luisterde ik muziek en genoot ik van het uitzicht. We zigzagden door de bergen en na elke bocht leek het uitzicht mooier te worden.

the sun goes down and the sky slowly turns dark darker darkest. a moment of darkness passes, with only the moon lighting up the darkness, before the stars come out. the night can be frightening, but if you just look up to the sky you'll see her beauty, and all you can do is watch and be a part of the universe as it opens up before your eyes...
Die avond heb ik met mijn vader geprobeerd (want geen statief..) de sterren vast te leggen. Al de hele vakantie elke nacht dat ik naar de WC liep bewonderde ik de sterren en nam ik me voor op ze een keer te fotograferen, want (vooral midden in de nacht) zijn er in de bergen altijd zo. veel. sterren.  Magisch om te zien, zo'n pikzwarte hemel vol lichtpuntjes.


De volgende dag bezochten we (ik heb de naam van dit stadje in mijn vakantiedagboekje twee keer fout opgeschreven voor ik de goede had... ) Ganges omdat er een mark was (een hele happening, geloof me). Again, zo'n pittoresk dorpje. Ik kocht er wat armbandjes als souvenir terwijl we over het markje in de brandende zon liepen. We dronken wat op een terrasje en toen we brood wouden kopen voor de lunch was het natuurlijk precies wee siësta, waardoor we uiteindelijk een cupcake als lunch aten (and like, i don't mind :) voordat we naar de supermarché gingen om boodschappen te doen. 

when the sun touches the horizon she'll soon disappear. But before she goes for the night, she'll say good-bye with her biggest and shiniest smile which wraps the world in warm, golden light. And there you have it: the golden hour. 
 Vanaf ons met bomen omringde plekje hadden we uitzicht op een berg, en vlak voordat de zon 's avonds achter die berg verdween hadden we een soort vervroegd golden hour. prachtig.
Behalve foto's maken verbeterde ik die avond ook mijn en mijn zus' badmintonrecord naar 36, speelden we spelletjes en begon ik in The Sky Is Everywhere (ge-wel-dig-boek)


*  *  * 
Zo... ik ga weer verder met m'n diaries! Tussen deze en de vorige is school weer begonnen... Ik mis de vakantie nu al. (als je nog vakantie hebt: ENJOY. EVERY. SECOND. en als je net als ik weer terug moet naar school: you can do it! )

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

 1. Die foto's vanuit de auto zijn echt heeeel mooi (net zoals de andere natuurlijk)! Ik vind het zelf ook altijd geweldig om foto's te nemen vanuit zo'n cool standpunt! Fijn om te lezen xxx

  ReplyDelete
 2. De foto's zijn weeral zo mooi! Is The Sky Is Everywhere echt een mooi boek? Dan ga ik het ook eens lezen denk ik...

  ReplyDelete
 3. wauw, mooi die sterren foto! En wat een heeerlijke vakantie moet dat geweest zijn. Got to love the camping life :)

  ReplyDelete
 4. Ah oui! We can do it. Die vlaggetjes in Franse pittoreske dorpjes zijn zo leuk. Fleurt het geheel gelijk op ofzo.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...