Monday, 29 August 2016

vacances d'été en france • pt. 6Tijdens het ontbijt begon het te druppen, dus de geplande wandeling maakte plaats voor een ochtend vol spelletjes en gelees. 's Middags zag de lucht er weer uit alsof het nooit geregend had -of ook maar ooit zou gaan regenen- en stapten we in de auto om alsnog de wandeling te maken. Niet ons slimste idee evah aangezien het al middag aka het warmste gedeelte van de dag en dus warm, heet, snikheet was...


So we basically ended up hiking a mountain. in the middle of the sun. at like the hottest day ever. Gelukkig was er na het eerste gedeelte over een asfaltweg veel schaduw en het uitzicht was beautiful as always dus dat maakte een hoop goed :) Zoals je misschien wel kunt begrijpen doken we zodra we weer terug waren op de camping vrijwel gelijk voor wat verkoeling de rivier in. 

De takken van de planten en boomtoppen vormen een halve cirkel waardoor precies het uitzicht te bewonderen is. De groene, machtige bergen strekken zich uit over de wereld. Ik sta even stil om de grootsheid van de natuur te bewonderen en neem het uitzicht in me op. Terwijl ik me voorstel hoe ik na de vakantie verlangend terug zal kijken naar foto's van wat zich voor mijn ogen bevind, geniet ik van het moment. 

Ik weet dat ik al eens een wandeling tot 'mooiste wandeling van de vakantie' heb uitgeroepen, maar het rondje -of zeg maar gerust de ronde- die we de dag erna liepen was ook prachtig. We liepen onder de schaduw van de bomen langs de berg met uitzichten zoals de foto's hierboven. Uitzichten die een woord zoals 'prachtig' ver te boven gaan.

Na een tijdje liepen we niet meer onder de bomen maar pal in de zon. We bereikten de top, en toen we afdaalden liepen we weer in de schaduw. Dit keer geen schaduw van bomen maar van de wolken die plots dreigend in de lucht waren verschenen. En toen begon de regen. Kei-harde regen, met-bakken-uit-de-hemel-regen, gepaard met onweer. Hopend dat het snel zou stoppen zochten we beschutting onder de dichtstbijzijnde boom (een appelboom), maar ook die was kansloos tegen het water. Terwijl we afwachtend onder onze appelboom stonden verdwenen de bergen in een waas van regen en donkere wolken, wat eerlijk gezegd een prachtig gezicht was. Zodra het stopte -of eigenlijk gewoon min-of-meer gestopt was- en we verder gingen, was het eerste wat ik deed mijn camera weer tevoorschijn halen. De bergen waren groener dan groen en zagen er mysterieus uit door de lage bewolking. De regen had de mooiste plaatjes opgeleverd.
Na een (toch best wel lang) tijdje kwam eindelijk de parkeerplaats en de auto in zicht. We ploften neer op de autobanken. Nat, moe maar toch het meeste voldaan. 

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

 1. Leuk geschreven en mooie fotos

  ReplyDelete
 2. Klinkt als ene heel leuk avontuur, mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 3. wat een prachtige foto's en wat een mooie lange benen heb je!

  ReplyDelete
 4. Zulke mooie foto's! Ook weer heel leuk geschreven :)

  ReplyDelete
 5. Je foto's zijn jaloersmakend en ja wow, in de hitte moet het toch best lastig zijn om te wandelen in de blakke zon, goh. (Hoe bruin moet je inmiddels wel al niet zijn, staan je sokjes al in je voeten?)

  ReplyDelete
 6. Wat een mooie omgeving en foto's!!

  ReplyDelete
 7. Oh je foto's zijn prachtig Arjanne! Het klinkt echt als een hele fijne avontuur!

  ReplyDelete
 8. Gaaf!! Hoe dan onweer en regen toch voor zulke mooie foto's kunnen zorgen. En die foto van jou op de steen gaf me echt een 'on top of the world' gevoel. Alsin: Wow, Arjanne staat hier echt on top of the world :). AWESOME

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...