Friday, 2 September 2016

vacances d'été en france • pt. 7

Laat in de ochtend kietelt de zon me in mijn gezicht. Wanneer ik langzaam mijn ogen open zie ik hoe de zon al de tent in is gekropen en mijn ouders en zus er al uit. Ik rek me uit, pak snel een vest en doe 'm aan terwijl ik de tent uit kruip, het zonlicht tegemoet. 


We hadden een relaxed campingdagje. Bijna gelijk na het ontbijt gingen we naar het zwembad om nog wat foto's van de kettinkjes te maken (@beadsoflove) en om -natuurlijk- een duik te nemen. Het was heerlijk zonnig, en nog niet super heet en daarom niet zo druk bij het water. Ik las die dag ook the sky is everywhere uit. loved it. I'll give you the sun, van dezelfde schrijver, had ik al gelezen en was -ehh is- één van mijn favoriete boeken. The sky is everywhere was duz ook gewoon ge-wel-dig. En zó mooi en fijn geschreven....

Wanneer ik eindelijk een beetje gewend ben aan het ijskoude water, laat ik ook de rest van mijn lichaam het water in zakken. Er gaat een rilling door mijn lijf, en snel begin ik te zwemmen. Terwijl ik van het strandde afzwem, glijd de kou langzaam van me af en al snel hou ik me er niet meer mee bezig. Mijn aandacht in volledig in beslag genomen door mijn omgeving. Ik ben onder de brug door gezwommen en nu zie ik alleen nog maar de rustige rivier voor me. Naast de rivier begint aan de ene kant een bosje en aan de andere kant rijst de berg machtig omhoog. Een prachtig uitzicht om bij te zwemmen. Wanneer de beek in de bocht weer steniger, ondieper en ruiger wordt, keer ik om en laat ik me door de stroom weer terugvoeren. Terwijl ik op mijn rug in het water lig kijk ik omhoog, naar de berg en de zon. Ik sluit mijn ogen en geniet.

De dag eindigde bij de rivier. We sprongen van de rots af de beek in, zwommen wat rond en lieten ons meevoeren door de stroom. Uitgezwommen droogden we daarna, kletsend en zittend bij de rand van de rivier op de rotsen, in de zon op. 

We vertrokken de volgende dag vroeg voor onze laatste wandeling. Eeden toen hadden we -letterlijk 100m voor de parkeerplaats- een lekke band. Ergens hoog in de bergen, in the middle of nowhere. Maar blijkbaar heeft elke -of in ieder geval onze- auto een extra band bij zich in een soort geheim vak in de kofferbak en lag er een gebruiksaanwijzing bij. Een avontuurtje later startte we met de wandeling, eentje over een bergkam. Ik besloot onze laatste wandeling analoog vast te leggen (de bovenstaande foto's zijn dan ook gemaakt door mijn zus). Dus, onze wandeling zonder foto's: vlindervol, prachtig uitzicht over de bergen: groen, groot en tot aan de horizon waar ze langzaam vervaagden en dat allemaal featuring de gebruikelijke hitte. Na het wandelen was een sprong in de rivier dan ook wel noodzakelijk (een sprong vanaf een hogere rots dan de dag ervoor ;) 

liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

 1. Heerlijk weer, van die wandelfoto's. Zo blijf je nog een beetje in vakantiestemming hè, mat die diary's! ;) X

  ReplyDelete
 2. Zo leuk Arjanne! Wat een super mooi uitzicht heb je gehad :) (very picture worthy) En dit geeft de doorslag voor mij om ook I'll give you the sun te lezen. Thankyouu!!

  ReplyDelete
 3. Erg mooi! Je hebt echt mooie foto's gemaakt.

  ReplyDelete
 4. Wauw Arjanne, de foto's zijn super mooi!! En je kettingen zijn echt gaaf!!

  ReplyDelete
 5. Wat schrijf je fijn en je maakt er ook nog eens mooie foto's bij, ik ben je net gaan volgen! Je blog ziet er echt heel leuk uit.

  ReplyDelete
 6. Wat een heerlijk uitzicht! Leuk hoe je van simpele dingen interessante foto's maakt :). X

  ReplyDelete
 7. Aah wat een mooie foto's, en je schrijft heel fijn :) Die kettinkjes zijn ook echt mooi! Liefs, Nina

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...