Tuesday, 27 September 2016

wat boeken die ik op vakantie las


Aan de ene kant lijkt die vakantie alweer eeuwen geleden, maar wanneer het zonnetje schijnt en ik lezend in de tuin van haar warme stralen zit te genieten lijkt het alsof hij toch even terug is, de vakantie, want toen las ik ook een hele hoop boeken, lekker in de Franse zon. Voordat we op vakantie gaan mogen ik en mijn zus van mijn ouders een boek uitzoeken, vroeger was dat volgens mij om te zorgen dat we meer gingen lezen en nu is het een soort mini-traditie -waar ik helemaal geen problemen mee heb. En wanneer ik dan in de boekenwinkel sta, koop ik zelf vaak ook nog een boek. Die boeken opgeteld bij eentje die ik nog voor mijn verjaardag kreeg en nog een boekje van de bieb, had ik een behoorlijke voorraad om de vakantie mee door te komen. En er zaten zo veel leuke/gave/mooie/bijzondere bij, dus vandaar: boekentips!  

IN HET SPOOR VAN DE ECLIPS - Bronagh Curran

21 augustus 2017 - Een totale zonsverduistering trekt over de VS. Zo'n zeldzame, magisch eclips hult alles in een diepe duisternis en kan je hele leven op z'n kop zetten. Ook als je Nat Dobbs bent. De 15-jarige Nat is altijd de pispaal. Hij doet wel zijn best om erbij te horen, maar de laatste keer dat hij dat probeerde, eindigde gij met zijn onderbroek op zijn enkels - op de lokale televisie. De 65-jarige sterrenkundige Milo Quincy ziet Nat niet zoals anderen hem zien. Quincy luistert tenminste naar hem. De ongeneeslijk zieke Quincy zou graag nog één keer in zijn leven een eclips willen zien en Nat besluit met hem mee te gaan. Tot Nats grote vreugde stemt de mooie, stoere Celeste ermee in om hun chauffeur te zijn. Dat is het begin van een gedenkwaardige rondtip, en van een bijzondere vriendschap. 
Bij dit boek viel ik eigenlijk voor de voorkant (hij-is-zo-pretty). Het is een mooi verhaal en leest fijn. Het leukste eraan vond ik misschien nog wel alle mooie woorden die erin worden genoemd. Even een voorproefje:
tsudoku (japans) • iemand verzameld boeken maar leest ze niet en maakt er dan over op de grond stapeltjes van
gökotta (zweeds) • vroeg opstaan om naar buiten te gaan en de eerste vogels te horen fluiten
mono no aware (japans) • het bitterzoete van een voorbijgaand moment van perfectie


THE ALCHEMIST - Paulo Coelho

Paulo Coelho's enchanting novel, The Alchemist, has inspired a devoted following around the world. This story, dazzling in its powerful simplicity and inspiring wisdom, is about an Andalusian shepherd boy named Santiago who travels from his homeland in Spain to the Egyptian desert in search of a treasure buried in the Pyramids. Along the way he meets a Gypsy woman, a man who calls himself king, and an alchemist, all of whom point Santiago in the direction of his quest. No one knows what the treasure is, or if Santiago will be able to surmount the obstacles along the way. But what starts out as a journey to find worldly goods turns into a discovery of the treasure found within. Lush, evocative, and deeply humane, the story of Santiago is an eternal testament to the transforming power of our dreams and the importance of listening to our hearts.
Geen boek dat je eventjes tussendoor leest. Het is namelijk niet een  standaard boek, meer een klassieker volgens mij, en gaat wat dieper dan een standaard Young-Adult boek. Een prachtig en mooi geschreven verhaal met een mooie boodschap, dat ik zeker nog wel een keer wil lezen, ook om het beter te begrijpen. (ik las hem trouwens in het Engels, maar het is officieel een Spaans boek, geloof ik. )

THE SKY IS EVERYWHERE - Jandy Nelson

Lennie Walker, seventeen, Wuthering Heights obsessed, clarinet player, band geek. Also hopeless romantic, prone to scattering poems all over town and as of four weeks ago, sisterless.
A heart-breaking, heart-lifting, utterly compelling an completely unforgettable novel about first love and first loss. 
Oh, my. Ik hou van dit boek. Een prachtig en heerlijk verhaal, heel mooi schreven en ook de vormgeving is heel leuk gedaan: overal in het boek vind "beautiful poems Lennie has left for you"...

VOOR JOU (ME BEFORE YOU) - Jojo Moyes

Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?
Ik heb gehuild. Jup. Huilen bij films doe ik wel, maar bij boeken bijna niet, dus dat zegt alvast wat. Het is echt gewoon een heel mooi boek!

MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN - Randsom Riggs 

A mysterious island. An abandoned orphanage. A strange collection of very curious photographs. It all waits to be discovered in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, an unforgettable novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience. As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a deserted island for good reason. And somehow—impossible though it seems—they may still be alive. 
Dit boek is zo leuk gedaan! Over tussen het verhaal door vind je (lichtelijk) rare foto's, die het verhaal ondersteunen, versterken en waar het verhaal omheen wordt verteld. De schrijver verzamelde oude foto's en the strangest and most intriguing ones waren altijd foto's van kinderen. Hij wist niet wat her verhaal achter de foto's was, dus besloot die zelf te schrijven: het geweldige verhaal van "miss peregrine's home for peculiar childeren". (en nu, na het lezen van het boek, heb ik heel veel zin in de film! )

*  *  *

HEBBEN JULLIE DE AFGELOPEN TIJD NOG LEUKE/GRAPPIGE/GAVE/SPANNENDE BOEKEN GELEZEN?

ARJANNE

PS: ik keek net in m'n agenda en zag dat de herfstvakantie nog maar drie weken van ons verwijderd is -met deze week erbij! Hooraaay! (ennee, zijn d'r misschien nog wat peeps die wat voelen voor een meeting in de herfstvakantie?) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

 1. Wat klinken ze allemaal goed! Heerlijk zulke boeken. Ik ga ze zeker bewaren voor als ik nieuwe nodig heb. En yay, zo'n zin in de vakantie! Het lijkt me heel leuk om te meet en, maar ik ben waarschijnlijk ook nog weg. Hm. Liefs!

  ReplyDelete
 2. Klinkt echt als een lijstje vol mooie boeken! Als je nog iemand zoekt voor een meeting heel misschien dat ik er bij kan zijn?

  ReplyDelete
 3. Die boek zien er echt heel erg leuk uit! Engelse boeken vind ik ook echt veel fijner om te lezen dan Nederlandse boeken (:

  ReplyDelete
 4. The sky is everywhere wil ik echt al heeel erg lang lezen! Lijkt me een superleuk boek!

  ReplyDelete
 5. Het is bijna weer kinderboekenweek............

  ReplyDelete
 6. LOOOOVE het laatste boek van dit artikel so much!! Ik heb die ook gelezen en kan echt niet wachten om de andere twee delen te lezen. Ook is de film vandaag uit! Heel leuk stukje, ik moet zeker een kijkje gaan nemen in de boekenwinkel! xxx

  ReplyDelete
 7. De boeken zien er echt goed uit! Ik ga er zeker een paar van lezen. X

  ReplyDelete
 8. Mooie boeken allemaal! Alleen al hoe ze eruit zien, oohh ik houd echt van die mooie vormgeving van boeken. The Alchemist wil ik graag nog een keertje lezen!
  (oh en een meeting: jaah leuk!) X

  ReplyDelete
 9. Niets beters dan in het zonnetje een boek lezen! Ik ben heel erg benieuwd naar Voor jou, ik heb het boek overal gezien en heb al heel vaak zitten twijfelen of ik het zou kopen of niet. Nu dus maar een keer snel naar de boekenwinkel!

  ReplyDelete
 10. De laatste heb ik besteld! De eerste lijkt me ook een leuk verhaal en ja de cover ziet er inderdaad uit om gekocht te worden... :)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...