Wednesday, 12 October 2016

a few of my favorite things


Het was al weer een tijdje geleden, maar me nog niet ontvreemd -het hele huis door rennen en overal spullen vandaan plukken om ze vervolgens op het bed van mijn ouders te fotograferen en daarmee de meest rare posities aan te nemen om tegelijkertijd van mezelf een foto te maken én op diezelfde foto te staan, mezelf afvragend wat jan-en-alleman wel niet denkt wanneer hij of zij een blik omhoog door het raam werpt. Het was al weer een tijdje geleden, maar me nog niet ontvreemd om veel te lange zinnen te typen en vervolgens hier online te gooien. Ik heb het idee dat mijn blog de laatste tijd een beetje op een laag pitje stond, mede te danken aan de ongelofelijk chaotische start van het jaar die ook wat chaos in mijn bovenkamer veroorzaakte. De ideeën waren er, alleen de tijd en rust was zoek. De komende tijd laat ik misschien ook net wat minder dan normaal van me horen, om dat tweede punt te zoeken. rust
Maar okai. Hier ben ik weer, met m'n veel-te-lange zinnen en een artikeltje over a few of my favorite things!FILM: BRIDGET JONES'S BABY. Om eerlijk ze zijn had ik eerst niet veel zin om hierheen te gaan. Moest ik weer helemaal m'n schoenen aandoen, het huis uitkomen, mijn voeten om en om op mijn trappers drukken and all those things. Maar omdat ik hóú van naar-de-bioscoop-gaan, belandde ik -na wat aanmoedigende woorden van mijn moeders kant- toch op een vrijdagavond in de bios. Ain't no regrets here: een superleuke film! Echt zo'n gezellige, om met je vriendinnen/zus/moeder (of broer/vader/vriend, maar het schijnt toch dat zo'n film meestal vrouwen aantrekt. But hey. als je wilt gaan, schijt aan de clichés enzo.) op een herfstige (jaja) avond heen te gaan. Vaak als ik naar de bioscoop ga zitten er maar een paar mensen in de zaal, maar dit keer was hij packed en het zorgde voor een supergezellig sfeertje. Met de hele zaal als één man om de beelden op het grote scherm lachen, dat voegt toch nog wat extra sfeer toe. 

ED SHEERAN. Ik 'herontdekte' z'n muziek. Dit heeft misschien ook wel wat te maken met het punt hierboven, hij verscheen namelijk even (as himself) in de film, waardoor ik z'n muziek weer eens aanzette. En nu luister ik hem weer volop. 'X', maar ook nóg oudere nummers ('homeless' is echt één van mijn favoriteten, makes me oh so happy!)

KASTANJES, overal in een straal van vier meter rond kastanjebomen en hoopjes oranje-bruine bladeren die zich verzamelen in de goot. Het is herfst. Ik wordt er dolgelukkig van weer lekkere warme truien te kunnen dragen en avonden weg te kruipen in een wollige deken op de bank om een goede film te kijken. Maar ja, to be honest, herfst is natuurlijk vooral leuk wanneer het niet regent (eerst wou ik schrijven "wanneer je binnen bent", maar als het niet regent is het buiten ook leuk. Ik zeg in ieder geval geen nee tegen een wandeling door het bos wanneer alles dat groen is oranje-rood-bruin geworden is. Vooral niet als het een wandeling in gezelschap van mijn camera wordt :). Deze week fietste ik weer voor het eerst sinds  forever -so it seemed- door de regen naar school. bahbahbah. 

JOURNALING. Ik wist niet echt hoe ik deze moest noemen, dus werd het maar journaling. Een tijdje terug kocht ik een moleskine-look-a-like bij de flyin' tiger (en nu verlang in naar een echte...) en  begon erin te tekenen en schilderen, telkens twee pagina's die bij elkaar horen (een beetje met een sfeertje zoals @aeronautisk) en ik weet niet, maar het is gewoon een heerlijke manier van tekenen. Een hoge i-don't-care-het-moet-fun-zijn-om-te-maken-het-resultaat-is-gewoon-een-bonus-factor
The problem with reading a good book is that you want to finish the book, but you don't want to finish the book.

READ. herfst is het perfecte seizoen om te lezen. Aan het eind van de zomervakantie (of daar ergens) startte ik met alle Harry Potter boeken weer opnieuw lezen. En je raad het al (zo niet: zie de quote hierboven), ik ben bij het laatste boek aanbeland. Het liefst lees ik verder verder en verder, maar aan de andere kant wil ik ook niet dat die heerlijke harry-potter-wereld verdwijnt. De boeken zijn trouwens best wel herfstig vind ik altijd, gewoon omdat het dan zo leuk is op Hogwarts en natuurlijk vooral kerstmis -een oud kasteel met overal kerstversiering, iedereen in een kriebelende wemel-trui, zo'n grote zaal met twaalfkerstbomen en andere magische versiering- is er magical. Van de vakantie (oh my! guys, het-is-bijna-vakantieee)(yesyesyes) wil ik ook graag Peter Pan lezen, die ik voor de kinderboekenweek kreeg (luf die traditie dat ik en mijn zus dan een boek krijgen :) Ik heb er nog geen woord van gelezen, maar ik ben nu al verliefd, wat een prachtige voorkant! 

liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Ed Sheeran maakt echt mooie muziek! Je tekeningen zijn zo mooi!

  ReplyDelete
 2. Wat een heerlijke dingen allemaal. Ik komt helemaal in herfstige sferen haha!<3

  ReplyDelete
 3. Oh ik ben wel benieuwd hoe je moleskine er straks uit ziet als hij helemaal vol is.

  ReplyDelete
 4. Ik word zo vrolijk van deze post! De cover van Peter Pan ziet er zo mooi uit en ik wou dat wij zo'n leuke traditie hadden! Succes nog even met school, bijna vakantieee! xxx

  ReplyDelete
 5. Wat een leuke en gezellig artikeltje weer! Ik moet de Harry Potter serie ook maar eens verder gaan lezen, ben nooit verder gekomen dan het 1e boek!

  ReplyDelete
 6. De Harry Potter boeken wil ik ook graag nog eens opnieuw lezen. Dit is inderdaad wel dé ideale periode. Lekker warm onder een dekentje kruipen met een tas warme chocomelk of thee ofzo. En dan wegdromen op Hogwarts. Zaaaalig :)

  ReplyDelete
 7. Ah! Ik ben ook de Harry Potter boeken aan het herlezen, én je hebt helemaal gelijk; ik wil niet dat de Hogwarts-wereld weer verdwijnt haha!

  ReplyDelete
 8. Fotografen in verschillende ongemakkelijke posities herken ik wel #hetlevenvaneenblogger. Ik vind het altijd super tof om jouw lijstjes te lezen, echt gezellig. ;)

  ReplyDelete
 9. Bridget Jones' Baby is leuk he! En kei tof dat je weer met HP begonnen bent, heb ik ook heel veel zin in, vooral met dit weer inderdaad!

  ReplyDelete
 10. Die cover van Peter Pan is echt mooi, woow. Echt zo eentje dat je wil kopen puur omdat 'ie mooi is hihi, maar dan inclusief mooi verhaal. Leuk! Mooie foto's heb je genomen, lekker donker: zo heb ik die het liefst haha! Liefs!

  ReplyDelete
 11. Ahh, fijne favorietjes allemaal! Zo leuk dat je aan journaling doet, ik heb ook nog ergens een lege moleskine liggen, moet die misschien ook eens gaan vullen ;) Kun je trouwens je camera meenemen vanmiddag? :) (ik heb die van mij uitgeleend, bedenk ik me net, handig weer) Liefs!

  ReplyDelete
 12. Wauw! Dat Peter Pan boek is zo mooi! Echt heel gaaf (nu hopen dat zijn binnenkant ook zo leuk is als de buitenkant). Ik kom door dit artikeltjes ook echt in de herfstsferen, dankjewel daarvoor :) En dat Ed Sheeran liedje ga ik maar eens beluisteren, want die kende ik nog niet!

  ReplyDelete
 13. Toch weer super fijn deze post! Heerlijk die feeling van de herfst. Love it. X

  ReplyDelete
 14. Toch weer super fijn deze post! Heerlijk die feeling van de herfst. Love it. X

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...