Pagina's

Saturday, 29 October 2016

de pumpkin spiced (maar dan zonder pompoen) cupcakes van mijn zus

Oh, die titel? Klinkt logisch nietwaar? Nou, toen ik aan mijn zus vroeg wat voor cakejes ze had gebakken was dat het antwoord. "Het zijn van die pumpkin spiced cupcakes! -maar dan zonder die pumpkin spice. Er gingen wel allemaal van die kruiden in enzo.... kaneel, nootmuskaat" "oh, met speculaaskruiden?" "jaaa, beetje wel ja! Anyways, ze zijn halloween-achtig" Aldus mijn zus. Maarja, omdat ze halloweenachtig zijn, en het maandag halloween is vond ik ze wel toepasselijk. En gosh ze waren zó lekker! Luchtig en gewoon met veel kaneel en andere speculaaskruiden, een heerlijke herfstige smaak! 

THE RECIPE:
________________________
voor ongeveer 24 cakejes

CAKEJES:

  • 280 g bloem
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl gemalen zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl zuiveringszout 
  • 110g boter (verzacht)
  • 200g fijne kristalsuiker
  • 5 el bruine bastedsuiker
  • 2 eieren (kamertemp)
  • 180 ml melk

TOPPING:

  • 200g roomkaas
  • 50g boter
  • 350g poedersuiker
  • 1 el vanille extract
  • 1el gemalen kaneel
  • en marsepein om d'r een griezelig spinnetje op te maken!

1) verwarm de over voor op 190˚C 2) meng het bloem, de kruiden, het zout, bakpoeder en zuiveringszout in een kom 3) mix (in een andere kom) de boter en suiker tot een bleek en luchtig geheel en voeg één voor één de eieren toe 4) voeg dan de melk toe en doe wanneer deze is opgenomen ook de droge ingrediënten (die je in het begin had gemengd) erbij en mix tot alles goed is opgenomen 5) doe het beslag in de cupcakevormen en laat ze 25 minuten in de oven bakken tot ze goudbruin zijn.

terwijl de cupcakes afkoelen of in de oven staan kun je de crème maken

1) mix de boter en roomkaas tot een glad geheel 2) voeg dan beetje bij beetje het poedersuiker toe, voeg pas weer wat toe als het oude helemaal is opgenomen 3) voeg de vanille en kaneel toe en mix nog tot je crème dik en fluffy is.

wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld kun je de crème erop doen en daarna nog een leuk spinnetje van marsepein om het helemaal af te maken! 

het recept is het recept van https://www.zoella.co.uk/2015/10/pumpkin-spiced-cupcakes-with-cinnamon-cream-cheese-frosting.html , maar dan iets aangepast. 
OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: ★★★★1/2
________________________________________________________

Halloween is leeuk! Best jammer dat we het in Nederland niet echt vieren. Ik heb één keer een groep kinderen aan de deur gehad, griezelig verkleed en "SNOEP OF JE LEVUN!" roepend en op dat moment had ik vooral zoiets van huuuuhh!?? tot zover mijn ervaring met Halloween, haha. Maarja, wij hebben sint maarten en dat vind ik ook geweldig. Vroeger vond ik het zo leuk om een lampionnetje te maken, van een melkpak of helemaal met papier maché, en dan 's avond door de straat te lopen met mijn lichtje. Het heeft toch iets magisch. En als je een je een beetje halloween-achtig wilt voelen, kun je altijd nog (náást het eten van deze yummy cakejes ofcourse) gezellig in een pompoen gaan hakken. Dat is oprecht superleuk om te doen! Of met je vriendinnen naar een winkel  die een halloweenafdeling heeft (de xenos, action, ...) om daar alle halloween-maskers uitproberen. heul veul lol gegarandeerd :) 

*  *  * 

EN.... WAT VINDEN JULLIE LEUKER, HALLOWEEN OF SINT MAARTEN??

(ik ga voor sint maarten. het is magisch om zo met je lichtje door het donker te lopen en tja, dat is toch gewoon wat ik toen ik ieniemienie was heb gedaan, so i whale always luf that i guess.


liefs
ARJANNE 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. Oh, ze zien er fantastisch uit! Zo lekker!

    ReplyDelete
  2. Wauw! Wat zien ze er goed uit!! Ik vierde vroeger altijd Halloween :)

    ReplyDelete
  3. Met dat spinnetje er bij op is het wel echt fantastisch!

    ReplyDelete
  4. Oh, dat toefje erboven op ziet er zo zacht en lekker uit! Mooie setting heb je gebruikt, zo heerlijk cozy <3

    ReplyDelete
  5. Oh, dat spinnetje van marsepein maakt het echt af voor Halloween. Super!

    ReplyDelete
  6. Haha, ik ken het, pumpkin spice maar toch niet de ingrediënten willen zoeken of hebben dus maar zelf iets in elkaar flansen. Als kaneel erin zit dan wéét je dat het goed zit, haha.

    ReplyDelete
  7. Neeee Arjanne wat doe je me aan, ik heb toetsweek en moet nog een middag leren, maar het enige waar ik nu nog over nadenk is of ik deze cakejes of jouw worteltjestaart ga bakken.

    maar ik ben je dankbaar want dit ziet er zo goed uit ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...