Sunday, 2 October 2016

een zonnige ochtend in deventer


Al een hele tijd geleden bracht ik een zonnige ochtend door in Deventer samen met mijn ouders. Onze tripjes naar Deventer hebben meestal als doel wandelkaarten kopen, maar daarvan maken we dan een heus uitstapje. Met het pondje varen we de IJssel over, we kijken in wat winkeltjes en drinken wat op een terrasje. Terwijl zij eerst wandelkaarten gingen kopen (en zo een paar dagen van tevoren besluiten waar we heen zouden gaan op zomervakantie), liep ik door de oude binnenstad. 


Dit klinkt misschien heel stom, maar ik was nogal opgewonden over het vooruitzicht met het pondje te gaan. Gewoon, omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik eigenlijk nog nooit met een camera op een boot had gestaan. En nieuwe 'plekken' fotograferen is altijd leuk. Op de heenweg gingen we met de 'stokvis', de terugweg voeren we op de 'IJssel' (haha, snap je 'm... ;)

Vaak ben ik niet in Deventer, maar het centrale plein dat grenst aan het terrasje waar we zitten ken ik goed. Van al die keren dat ik en mijn zus een stroopwafel haalde op de markt die er meestal staat, terwijl onze ouders zich vermaakten in de wandelwinkel. En van die excursie naar Deventer, toen het opeens super lekker weer was en we aan onze ijsjes likkend op de rand van de fontein in de zon zaten. Dit keer geen stroopwafel of ijsje, maar wel zon en een lekkere appeltaart. Opgewonden praten we over de vakantie, op zo'n manier waardoor je na je gesprek nog meer zin hebt om te gaan. We bestuderen de mensen die net als wij hun zaterdagochtend doorbrengen op het terrasje en alle mensen die langslopen. Onze gesprekken voeren ons mee naar het zuiden, en even lijkt het alsof we niet in Nederland, maar al ergens in Frankrijk genieten van de ochtendzon.

liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

 1. Deventer is inderdaad super leuk! Ik herken de paraplu's in de lucht van toen ik er was met een vriendin. Veel plezier alvast op vakantie!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, dit tripje naar deventer was dus van een lange tijd geleden, van vóór de zomervakantie om precies te zijn, dus die vakantie heb ik al gehad :)

   Delete
 2. Ik ben hier twee jaar geleden ook eens geweest, echt een heel erg leuk stadje!

  ReplyDelete
 3. Mooie foto's! Deventer is helemaal niet zó ver weg van mij, maar eigenlijk ben ik er nog nooit echt geweest. Geloof ik. Die parapluutjes zijn cute! xx

  ReplyDelete
 4. Ik heb nog nooit van Deventer gehoord, maar het ziet er een mega gezellig plekje uit!

  ReplyDelete
 5. Deventer is een prachtige stad; ik ga er écht te weinig heen, terwijl ik er best dichtbij woon! Je foto's zijn, zoals altijd, prachtig!

  ReplyDelete
 6. Waauw wat een mooie foto's heb je gemaakt! Met veel details, mooi :) En wat zijn je ouders lief samen hihi :)

  ReplyDelete
 7. Super leuke foto's vooral die waar je ouders zo lief bij elkaar op dat trapje zitten, echt te leuk!

  ReplyDelete
 8. Het lijkt me daar echt heel mooi. Je foto's zijn altijd zo sfeervol Arjanne en die foto van je mama en je papa op dat trapje is echt schattig. ;)

  ReplyDelete
 9. Ik ben één keer in Deventer geweest en ik vond het echt een mooie stad! De foto's die jij laat zien bevestigen mijn herinneringen. Hele mooi plaatjes!

  ReplyDelete
 10. Wat leuk al die foto's! Ben nog nooit in Deventer geweest eigenlijk, mn vriend studeert er wel sinds kort maar heb er nu eindelijk meer een beeld bij gekregen haha, het lijkt me leuker dan ik had gedacht

  ReplyDelete
 11. Oh al die parapluutjes ja, net la France! Deventer ziet er wel echt heel leuk uit! Lieve foto's ook van je pa en ma. X

  ReplyDelete
 12. Wat heb je leuke foto's gemaakt! :)

  ReplyDelete
 13. Jaaa, Deventer is leuk he? Heel gezellig en sfeervol, net zoals Zutphen (hoewel Zutphen nog een extra hipster factor heeft). Super leuk!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...