Wednesday, 2 November 2016

all roads lead to rome

... and now, mine finally does...
De laatste paar dagen heb ik niets anders geschreven dan mijn paper voor filosofie, en nu is het eindelijk tijd voor wat anders (aka nu héb ik eindelijk tijd voor iets anders...). Duss... pak d'r lekker een cuppa tea bij, want ik ga hier eventjes een verhaaltje ophangen over de romeireis. 
_______________________________

Wanneer je als piepklein brugklassertje je eerste stappen in mijn school zet hoor je er al over, alle tripjes die je in je schoolcarrière zal maken. Ook valt het woord 'romereis' al even - die reis die ooit nog een keer, als je in de vijfde zit (of terwijl, dat duurt nog honderd jaar) zal maken. Je gaat gymnaisum doen, dus daarom is dat een traditie. Maar da's nog heel ver weg. Net als wanneer je in de tweede zit en in het najaar de vijfdeklassers naar Rome vertrekken: er gaan veel leraren mee, dus veel uitval, hooray! En ohh, als je alweer bijna kláár bent met de middelbare ga je zelf ook! Maar ja, je bent pas net begonnen hé. Dan in de derde, je realiseert je iets meer dat je over een (lang)(heeel lang) tijdje zelf ook naar Rome gaat, omdat je een paar weken daarvoor ook op reis bent geweest met school, op uitwisseling, maar toch 'romereis' betekent toch vooral lekker veel uitval, een chill roostertje en rustiger schooltje die week. Een jaar later zit je in de vierde en opeens is het de jaarlaag boven je die naar het zonnige (oh, ik hoop het.. :) zuiden vertrekt, wat betekent dat het een jaar later jóú beurt zal zijn om je koffers in te pakken en het vliegtuig in te stappen. Maar toch, nog een jaar. Zo'n jaar heeft driehonderdvijfenzestig dagen weet je wel, zoiets duurt lang.
Maar om eerlijk te zijn, ik knipperde en ook dát jaar was voorbij. Pfoe, de tijd gaat snel. (bij dit kleine zinnetje over de snelheid van mr Time laat in het nu even. Ik zou er een heel artikel -een heel boek!- over kunnen schrijven. maar da ga ik nie doen.) En nu is het niet meer honderdduizend jaar voordat ik naar Rome ga -zoals dat altijd voelde- maar misschien niet eens meer honderdduizend seconden.... arghrgbsldf we gaan al ZO! SNEL! ennehh... voor het geval dat 't nog niet helemaal gebleken is: IK HEB ER ZIN IN. Ik waan me al wandelend in zonnige steegjes, of op een gezellig terrasje met een lekkere pasta op het bord voor me en mij vriendinnen naast en tegenover me, ook op een stoeltje tussen de tafels gepropt, net als ik, tussen allerlei oude stenen en andere overblijfselen van de tijd dat de romeinen Rome overheersten en likkend aan een Italiaans ijsje (ook-al-is-het-min-tien-ik-zal-écht-iltaliaans-schepijs-eten-of-eigenlijk-meer-likken), uitkijkend over een druk, zonnig piazza. (ik heb zojuist mijn enige woordje italiaans aan je getoont. Oh, naast 'attraversiamo' (uit Eat, Pray, Love. Natuurlijk moest ik de spelling even opzoeken. maar het gaat om de uitspraak, toch? (die is vast ook niet helemaal correct maak okaai)) en 'ciao'... dat wordt nog wat... ) Ik heb zin om het allemaal vast te leggen met mijn camera, wat Italiaans te leren (want het klinkt zo leuk :), de stad te verkennen, en natuurlijk het meest om het allemaal mee te maken. We hebben een ongelofelijk druk programma, maar ik ga er heel erg van genieten! 

*  *  * 

Enneh, je weet wat ze zeggen hé: once you go rome you never go home

(haha, niemand zegt dat, maar leuke afsluiting nietwaar?)

ciao!
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

 1. Oh man, I'm jaleous af!! Het lijkt me zo fijn om koud kikkerlandje te on vluchten en naar Rome te gaan. Ofoewa. Trouwens op onze school gingen ze met de bus naar Rome. Lol. Maar heeeeeeeel veel plezier! Ik heb zo'n zin om visueel mee te genieten. Liefs!

  ReplyDelete
 2. Wat leuk om te lezen dit!! Heel herkenbaar dat vanaf de brugklas iedereen t er al over heeft. Beetje jammer dat ik na de 4e klas van school switchte en dus dat AL MN VRIENDEN gezellig met zn allen naar Rome gingen zonder mij!:(:(:( Ondanks dat ik blij ben met mn keuzes is het missen van dé Romereis wel het grootste regret van mn leven..... Dus ik hoop dat jij het wel heel erg leuk gaat hebben want t moet echt GEWELDIG zijn!!

  ReplyDelete
 3. Oh, wat ben ik jaloers! Voor mij is mijn Romereis inmiddels weer twee jaar geleden en het was echt de beste tijd van mijn gymnasium (ik heb er zelfs mijn vriendje aan de haak geslagen). Afgelopen zomer ben ik weer geweest omdat het zó leuk was (kun je bekijken op mijn blog!). Ik weet niet of ik je blogs erover moet gaan lezen ivm jaloezie... Nee oprecht geniet er onwijs van girl! X

  ReplyDelete
 4. Wat leuk! Bij ons ga je in het zesde ook naar Italië, wat eerst ook heel erg veraf leek, maar nu m'n vriendinnen al gaan, toch steeds dichterbij begint te komen. :)

  ReplyDelete
 5. Ohhh you lucky one! Bij mij op school hebben ze geen gymnasium en dus ook geen Romereis.. Ik zou serieus in oude stoffige talen willen duiken in ruil voor een Romereis hahaha, of ben ik nu gek :') Het lijkt me zo geweldig, heel veel plezier in ieder geval en leg zoveel mogelijk vast!! Xx

  ReplyDelete
 6. Haha, ik ken zulke aftel dingetjes. Bij ons is het zo dat je als laatstejaar op eindreis gaat die je zelf mag kiezen, in de paasvakantie. (((: (Nog één jaar, omg) Amuseert u daar!!!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...