Tuesday, 8 November 2016

november's notes

eehhm tja. het enig dat ik kan typen is: no-vem-ber.. -huh, wacht... WAT? we waren toch nog maar net begonnen met oktober? Het begin van de herfst, excitement over warme truien en vallende blaadjes enzo weet-je-wel, we zijn toch nog niet in de maand van sint-maarten, sinterklaas -en nog schokkender in de éénaarllaaste maand van dit jaar!? (ik ben pas net gewend aan het opschijven van '2016' in plaats van 2015....)
________________________________________

wakey-wakey arjanne, dat zijn we dus al wel. poehh. en wat doe je als het een beetje tot je doorgedrongen is dat er alweer een maand voorbij is? dan organiseer je de rommel in je hoofd en maak je wat doelen voor de maand die gaat komen, november's notes.

relax momentjes 

adem in, adem uit. Ik weet niet wat het is met dit schooljaar, maar men wat een werk. Aan het begin van ieder schooljaar heb je bij ons op school zo'n welkom-in-alweer-een-nieuw-schooljaar-praatje, die er meestal op neerkomt dat dít jaar echt het alleralleraller moeilijkste en zwaarste jaar van alle jaren is. En na dat nu een stuk over vier keer gehoord te hebben liet in het me de vijfde keer maar gewoon wéér vertellen. Alleen bleek het nu -in tegenstelling tot de vier jaar ervoor- waar te zijn. De vijfde is écht een mega druk schooljaar. En dan heb je stress-momenten, van die momenten dat je dent oh-mijn-god-hoe-moet-ik-dit-allemaal-af-gaan-krijgen-wat-denken-die-docenten-wel-niet-jeetje-ik-heb-ook-nog-wel-andere-dingen-te-doen-in-mijn-leven-dan-alleen-huiswerk. En dat is dan ook een beetje mijn probleem, ik wil nogal veel doen (school gewoon goed, tekenen, bloggen, fotograferen, zingen, hardlopen, dansen, films kijken, lezen....) en vaak wordt dat dan te veel. Ik heb een evenwicht nodig, een ritme dat ervoor zorgt dat ik minder stress en nog genoeg tijd voor andere dingen over heb, en waarin vooral kleine relax-momentjes ook een plekje hebben. 

hardlopen weer oppakken

Ik weet niet precies waarom, maar ondanks dat het schooljaar nu al écht een tijdje bezig is, zit ik nog steeds niet echt in een hardloopritme. Iedere week probeer ik maar een beetje om 3 keer te rennen, telkens op andere dagen. Ik ben dit jaar modern gaan dansen, in plaats van een wat stoerdere dans die ik altijd deed (en ohh, het is echt GEWELDIG) en dat is op een andere dag, daardoor ben ik ook een beetje gedesoriënteerd denk ik ;) Het rennen -als ik me emaal in die hardlooplegging heb gehesen- vind ik nog steeds heerlijk om te doen. Gewoon het lopen op zich, en ook maakt het mijn hoofd leeg (wat dan wel weer goed aansluit bij mijn eerste doel). Ik moet alleen weer even in een loop-ritme komen, waarbij een doel voor mezelf (qua afstand of tijd) misschien wel helpt.

3 boeken lezen voor nederlands.... POEHH

Ehm tja. Ik loop een beetje achter met mijn boeken van Nederlands. We moeten voor literatuurgeschiedenis allemaal oude boeken lezen, en echt ik hou van lezen en als we gewone literatuur moeten lezen: geen probleem! Maar van die oude boeken, die dan ook weer in super plechtig Nederlands zijn geschreven waarbij iedere ch een g is en er nog meer met de spelling gerommeld is waardoor je het eigenlijk hardop moet lezen om het goed te begrijpen, daar heb ik niet zo veel mee. Maarja, het moet gelezen worden. Dussehm. dat wordt lezen lezen lezen. 

keep creating

Tussen al die school-dingen door, wil ik gewoon ook tijd vrijmaken om te tekenen, fotograferen en bakken. Ik heb nog steeds de gewoonte om iedere ochtend wat te tekenen, dus daar wil ik gewoon lekker mee doorgaan. Mijn analoge camera ligt een beetje te verstoffen, en dat moeten we niet hebben, dus die wil ik ook weer lekker in gebruik nemen en daarnaast ook bakken: leuk om te maken en -als alles goed gaat- met een jummie resultaat :)

sparen

want na november komt december, zo gaat dat in een jaar hé, en ook zijn er nog wel wat grote investeringen die ik wil doen, en daar moet je even voor sparen (maaaar daar staat tegenover dat ze wel errug leuk zijn :)

blogs lezen

Oh oh, het lijstje wordt wel heel erg lang nu. Maar dit is écht iets wat ik wil doen. Door de drukte heb ik de afgelopen tijd bijna geen blogs gelezen, maar dat vind ik juist zo fijn! 


*  *  * 
En oh, deze pompoen? Het ultieme herfst-gevoel, niet? Hij komt uit de groententuin van mijn oom. Stel je voor dat je zo'n groot oranje ding in je tuintje ziet groeien! Dat lijkt me om eerlijk te zijn gewoon geweldig. Het is net de pompoen van cinderella, vlak voor hij verandert in haar magische koets...

liefs
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

 1. Oh hai! Ik heb even tijd om een blogpost te lezen. Maar dat over de 5de is zo true! Mweh. En ah die boeken voor Nederlands. Pufpuf. Succes maar weer!

  ReplyDelete
 2. Heel veel succes met alles!! Ik vind de foto's ook echt superleuk, waren er toevallig ook muisjes (#cinderella)? xxx

  ReplyDelete
 3. Ohh I know the struggle, en in de 6e is het nóg allemaal net iets erger (alsof dat al mogelijk was..) dusja wat een feest. Ik houd school niet geweldig goed bij nu, maarja opzich ga ik hopelijk toch wel slagen en ik heb geen cum laude ambities dus dat moet goedkomen :') Ik heb zooooveel dingen ernaast dat goed aan school werken gewoon niet lukt, maarja.
  Wat een superleuke foto's trouwens, en tis echt niet te geloven dat het al november is idd, en ook zo koud gelijk, brrr geef mij maar zomer haha! Succes iig met everythingg, you can do it!!<3

  ReplyDelete
 4. Ik wil je rust niet verstoren maar de zesde is nóg erger... Heel veel succes! Hardlopen moet ik ook weer gaan oppakken, ook al heb ik alle tijd... X

  ReplyDelete
 5. Wat een fijne doelen, blogjes lezen is ook echt een doel van mij en ben ik al aan begonnen. <3
  Ik vind trouwens je relax doel ook een hele goede, moet ik ook meer gaan doen!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 6. Heel leuk deze doelen, je posts over met je bakcreaties vind ik altijd zo leuk net als je backgrounds!

  ReplyDelete
 7. Ahh hoe leuk zijn deze foto's met die pompoen! :) Echt zo raar dat het alweer november is. De tijd gaat zo snel, ondertussen wordt mijn bloglovin' lijstje steeds langer en heb ik al 2 weken niet geblogd, de vijfde is écht druk ja. Succes met je doelen gurll! De meeste zijn ook wel op mij van toepassing dus ik doe met je mee. Liefs!

  ReplyDelete
 8. Aw, ik zit met precies hetzelfde probleem, pfoe. Leraren hebben soms echt het gevoel dat we tijd te veel hebben, of niet? Erg frustrerend is het. Ach, maar na dat de examens voorbij zijn gaat het wel weer (dat hoop ik dan toch, ahahah),

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...