Wednesday, 30 November 2016

rome ii • villa borghese, een hele hoop kerken en het centrum van rome in

Eigenlijk was ik van plan twee dagen in één post de doen, maar dat zou dan twee dagen in één post proppen worden. 'cause i took a loodt of pictures. En ook deden we gewoon een hele hoop op één dag (zo veel dat je je aan het eind van de dag niet kon voorstellen dat wat je 's ochtends had gezien of bezocht nog dezelfde dag was. ) Dus vandaar, in deze post alleen dag numero due

dag 2 • zaterdag 5 november. 

Eigenlijk zou een leraar ons om kwart voor zeven wekken, net als de rest van de week, maar onze kamer, helemaal aan het eind van de gang weggestopt in het hotel, werd overgeslagen. De eerste dag werd ik dus niet wakker van keihard gebons op onze deur maar van Michelle die door de kamer liep, al wakker geworden van geklop op andere deuren. Terwijl ik mijn best deed mijn ogen open te doen en niet weer in slaap te vallen omdat het al laat is, realiseerde ik me waar ik was. Rome. Een paar seconden later stond ik naast mijn bed, klaar voor de dag. 

Voor de eerste keer gebruiken het kaartje dat we de komende week absoluut niet kwijt mogen raken en altijd bij ons moeten hebben: onze all-access-metro-en-bus-en-tram-kaart. Het metrostation ligt dichtbij het hotel en ook het ritje in de ondergrondse duurt niet lang. En als we bij onze eindbestemming het metrostation uitgaan lijkt het alsof we een enkeltje naar the middle of nowhere hebben genomen. We stonden langs een drukke auto op een gammel straatje en om ons heen groeide een half bos. De leraren leken ook iets uit het veld geslagen maar liepen daarna vrolijk naar het gammele straatje, dat na een tijdje in een betere asfaltweg veranderde en toen bleek ook dat we ons in het gigantische park rond onze bestemming bevonden (wat we dus nog wel even moesten doorkruisen). En na een wandeling waren we er: villa borghese. De andere helft van de groep stond ons voor de ingang al op te wachten; zij hadden de bus genomen en zo het hele middle-of-nowhere-en-park-wandeling-gedeelte overgeslagen.

Villa Borghese was een huis waar de kustcollectie van de vroegere eigenaar tentoon was gesteld (of terwijl een museum. go arjanne.), als ik het goed had begrepen. De verdieping vol schilderijen vond ik om eerlijk te zijn niet super interresant om het zo maar te zeggen, maar de beelden van Michelangelo die er stonden waren echt oprecht heel gaaf (en zo knap gemaakt, ohhw)

Na Villa Borghese liepen we het park weer door en toen we het park uit gingen waren we poef! in het centrum van Rome en een paar minuten later stonden we op piazza del populo voor de eerste kerk die we in gingen bezoeken. En geloof me, er zouden er nog heeel veeel volgen. Zo veel dat ik om eerlijk te zijn geen idee meer heb hoe deze eruit zag. Na het kerkje liepen we het centrum in, bezochten we nog wat brokstukken (daarvan zouden er ook nog vele volgen) en toen we op piazza navona stonden was het tijd voor de lunch. In een zijstraatje aan de kant van de kerk vonden we een leuk tentje waar we als lunch een dubbelgeklapte pizza haalden, die we vervolgens op het bruisende plein opaten. En ahh, ik denk echt oprecht dat de lekkerste pizza die ik in Rome heb gegeten de dubbelgeklapte varianten die ik meerdere keren voor de lunch heb gehad was. omnomnomnomnom-factor vijf sterren zegmaar :)


Na de lunch was het tijd om half Rome door te lopen (poeh, aan het einde van de dag was het enige dat ik kon zeggen menmenmen wat een geloop) om nog een hele hoop kerken te bezoeken, waaronder het pantheon. En dat was wel echt gaaf. Het pantheon is een gigantisch rond gebouw, vroeger een tempel voor alle goden (heyhey, nu komen die klassieke talen toch nog van pas! panta = alle en theos = god, en samen wordt dat .... Ik heb zelf Grieks, geen Latijn, en ik geloof ook dat het Grieks is maar dat lijkt me nogal sterk aangezien Italië het land der Romeinen en dus latijn is, maar oké) nu een kerk en heeft een grote koepel met boven in een gat. Ook was het leuk om gezellig door de Italiaanse straten met aan weerszijden huizen in alle tinten oranje, met complete tuinen op de daken, te lopen.

's Avonds had school niets geregeld dus mochten we zelf op stap en zo kwam het dat ik die avond met 16 anderen pasta en pizza zat te eten. mmm...

*  *  *

de volgende keer: het colloseum en heel veel regen


Zoals je wel ziet zit er een hoop tijd tussen deze en de vorige post. Dit is omdat ik onverwachts mijn tante ben verloren. Het was zwaar, en het is nog steeds niet goed, maar nu ben ik toch wel weer een soort van oké.

liefs
Arjanne 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

 1. Weeral ongelooflijk mooie foto's!

  ReplyDelete
 2. Ontzettend mooie foto's. Ik krijg er zin van om zelf ook opnieuw naar Rome te trekken. Zo leuk daar. En ai, heel veel sterkte! Altijd zo moeilijk om iemand te verliezen... Hopelijk kan je je een beetje optrekken aan leuke herinneringen!

  ReplyDelete
 3. Arjanne je foto's zijn zo mooi! Ik ga in de paasvakantie naar Rome en ik kijk er nu nog meer naar uit na jouw post. :) Toevallig tips?
  En veel sterkte zoals het meisje hierboven mij zegt, je hebt nog altijd de leuke herinneringen en die zullen niet verdwijnen.

  ReplyDelete
 4. Wat is Rome mooi!
  veel sterkte Arjanne. ♥

  ReplyDelete
 5. dubbelgeklapte pizza? Kan het nog beter dan??? Zo'n grave foto's. En help, bonken op de deur 's ochtends? (Niemand daar met ochtendhumeur, nee?) En ontzettend veel sterkte Arjanne, als er wat is of als je wat kwijt wilt, i'm hereee!

  ReplyDelete
 6. lijkt me ontzettend lekker zo'n pizza. en je foto's zijn heel mooi, je enthousiasme is wel duidelijk. En heel veel sterkte, we zitten in hetzelfde schuitje helaas.❤️

  ReplyDelete
 7. Gecondoleerd! <3 Maar Arjanne, wat zijn je foto's toch mooi! Heerlijk ook al die bewegende beelden. En yay, met examenreisje ga ik waarschijnlijk naar Rome! :)))

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...