Sunday, 25 December 2016

have yourself a merry little christmas

Misschien ga je vandaag wel richting een uithoek van het land voor het jaarlijkse diner met de hele familie, opa, oma, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, iedereen is erbij. Of misschien doe je helemaal niets, en hang je de hele dag met je broer of zus op de bank in je vreselijkste kersttrui en kijk je kerstfilms en eet je twintig kilo kerstkransjes. Of misschien kook je samen met je vriendinnen of vrienden een heus driegangenmenu en eet je het daarna, chique gekleed, met z'n allen aan een lange, feestelijk gedekte tafel op. En of je vandaag nou één van de bovenstaande dingen gaat doen, iets in die richting, of iets totaal anders, ik hoop dat het gezellig is. Dat je een keer op de grond ligt terwijl je buikpijn hebt of huilt van het lachen. Ik hoop dat je een fijne, vrolijke dag zult hebben. 


Kerstmis en december is naast de gezelligheid ook een tijd van geven en anderen helpen. Op een of andere manier heb ik daar nooit echt bij stil gestaan, en tja, dit jaar kwam ik het een beetje overal tegen. 
Door het artikel van de Groene Meisjes over een kerstboom adopteren (klik), realiseerde ik me dat een kerstboom niet alleen gezelligheid is, maar ook gewoon weer een boom die omgehakt wordt (ook al planten ze ook nieuwe aan) en een ding dat stroom slurpt. Een kerstboom adopteren, briljant idee, ook omdat je goed voor de dingen die je hebt moet zorgen (zo'n boom moet je namelijk wel gezond houden). 
Met filosofie hebben we het de afgelopen periode over geluk en mondiale rechtvaardigheid gehad, en dat was wel een onderwerp dat me ook buiten de filo les aan het denken zetten, want het was gewoon best wel interessant (en niet zo uit de hoogte en lichtelijk zweverig, zoals filo soms ook wel is. Ik moest bijvoorbeeld een paper schrijven over of je 'luxe bezit' (al je bezit, behalve dat waarmee je je basisbehoeften bevredigd) je gelukkig maakt). We kwamen hierbij ook het onderwerp liefdadigheid tegen, en ik denk dat het daardoor was dat ik me bedacht dat ik zelf ook wel wat -ook al is het niet veel en gaat het de wereld niet redden- aan het goede doel wou schenken dit jaar. 

Naast al het 'merry and bright' wou ik over het geven en anderen helpen ook nog wat schrijven, gewoon om het even genoemd of verteld te hebben. En vandaag, Christmas Day, moet gewoon lekker ouderwets gezellig zijn, met de mensen van wie je houdt (aaahhh, cheeesy. Maar ja. Van die kerstliedjes zijn één en al cheesy dus ik denk dat het daar door komt. teveel kerstliedjes geluisterd ( ha! ik heb nooit te veel kerstliedjes geluisterd, maar ja.)). Zelf ga ik vandaag naar familie, wat we meestal op tweede kerstdag doen maar nu eens op eerste kerstdag (omdat het kan en we van in de file staan houden ofzo). En morgen, tweede kerstdag, wordt een relaxte dag, waarop de ouderwetse kerstmuziek door het huis heen schalt, we gezellig met zijn allen spelletjes doen, misschien gaan we nog schaatsen bij het Loo, bekijken mijn ouders er de gedekte kersttafels en drinken we warme chocolademelk met slagroom en marshmallows bij een vuurkorf, en 's avonds lekker uitgebreid gourmetten en daarna een kerstfilm kijken (sowieso The Polar Express
Bij Kerst voel ik altijd zo'n mengeling van gezelligheid, dankbaarheid en gewoon helemaal bevredigd, knus en fijn, en dat wens ik y'all ook allemaal toe -naast the usual 'fijne kerst' :) 

liefs, 
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

 1. Zo leuk deze fotootjes, FIJNE KERST!

  ReplyDelete
 2. Mooi geschreven! Fijne kerstdagen! <3

  ReplyDelete
 3. Mooi artikel! Fijne Kerstdagen <3

  ReplyDelete
 4. Wij hebben het ook daarover met filo en echt interessant inderdaad! Hoop dat je ook een hele fijne dag hebt gehad. <3

  ReplyDelete
 5. Mooi artikel zeg en hele fijne foto's (as alwaaays)! Hopelijk was gister een leuke dag en ik wens je nog een fijne tweede kerstdagavond (haha wauw) toe. Geniet er nog even van! <3

  ReplyDelete
 6. Aahh dit artikel is zo leuk! Ik hoop dat je fijne dagen hebt gehad, maar ik denk het wel als ik het zo lees. :) mijn Kerst was ook zo lekker cosy en gewoon heel fijn. ♥

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...