Monday, 12 December 2016

the joy of december


De donkere straten flitsen aan me voorbij wanneer ik door de kou, weggekropen in een warme jas en zachte sjaal naar huis fiets. Na een intro van warme, zwoele muziek klinken de eerste woorden die me meteen doen glimlachen. It's beginning to look a lot like christmas, everywhere you go.... Wanneer ik om me heen kijk bedenk ik dat het waar is. Als je door de ramen naar binnen gluurt, staat er vaak binnen een kerstboom vol lichtjes op je te wachten. En in sommige voortuinen is er al een kerstbom aan lichtjessnoeren ontploft. It ís beginning to look a lot like christmas. 

Ook al zijn zonnestraaltjes zeldzaam en schrik ik toch elke keer weer even van de kou als ik de deur uit stap, december maakt het toch warm van de gezelligheid en met al haar kerstlichtjes gezellig donker, zoals alleen december dat kan. Daar kan januari bijvoorbeeld wel het een en ander van leren, dus zo lang the joy of december duurt, zal ik ervan genieten. En ook al staat er op dit moment de toetsweek voor de deur, ik weet dat de volgende gast die door diezelfde deur stapt wat aangenamer zal zijn: kerstvakantie. 
Hoe december het soms depressief makende tekort aan vitamine D verhelpt met een dosisje kerstverlichting, onsje coziness, vleugje gezelligheid, een snufje feest en lekker eten is wat ervoor zorgt dat ik van december houd. Dus daarom: een ode aan december.Ik heb het idee dat december uit twee delen bestaat, het feestelijke (kerstmis, sinterklaas, een kerstgala) gedeelte, wat a sprinkle of glitter over december strooit en het knusse, relaxe deel, waar je weggekropen op de bank met je zingende kersttrui en pyjama aan je kopje thee naar binnen slurpt en home baked cookies naar binnen werkt. Terwijl het buiten sneeuwt, om het plaatje compleet te maken (ook al heb ik in dat laatsten deel niet echt veel vertrouwen, i'm gonna pray for snow anyways). Totaal verschillend, en samen de pefecte match.

festitive.

Dat is natuurlijk kerst. En alles wat daarbij komt kijken, sant claus is coming to town enzo. Gister hebben we de kerstboom versiert  (oh nee, opgetuigd. Maar dat vind ik zo'n raar woord voor zoiets leuks. Heeft toch niets met 'tuig' te maken), dus ik ben d'r helemaal klaar voor. Maar voor kerst heb je natuurlijk nog het vertrek van de goedheiligman, en daarbij een gezellig avondje met surprises en gedichten. Maar pakjesavond vieren we dit jaar pas in de vakantie (zelfs ná kerst. Wat niet heel moeilijk is aangezien de tweede dag van de vakantie het gelijk kerstmis is, maar alsnog. de logica is ver te zoeken) Ik heb natuurlijk al wel een m'n schoen gezet, sinterklaasliedjes geblèrd en zo veel pepernoten en speculaas gesnoept zodat ik weer een jaartje zonder ga overleven. En lootjes getrokken met mijn vriendinnen. Maar toch voelt het alsof het eerste feestelijke ding het kerstgala wordt, een traditie op mijn school. Een heerlijke avond die ieder jaar vooraf gaat aan de zoektocht naar een leuk jurkje, gepaard met enige stress omdat ik nooit iets perfects kan vinden en meestal aan de late kant ben. Maar zoals je al wel ziet op de foto's, not this year: ik heb al een jurkje! Een A-lijn geval van donkerblauw fluweel waar ik helemaal excited over ben. heerlijk feestelijk. I'm readdyy to partyy!! 


coziness

Het baby-its-cold-outside-dus-lekker-binnen-met-je-theetje/hot cocao-een-film-kijken komt natuurlijk vooral in de kerstvakantie, maar ik ga proberen om ook wat van die relax momentjes te pakken als het nog proefwerkweek is. Even wat lezen, zelf chocolademelk maken of iets bakken, een film kijken, zulk soort dingen. Oh, en kerstlichtjes ophangen natuurlijk! Ik heb (nog!) geen afskuweluke (haha, nee hoor, ik hou van die dingen) kersttrui om in weg te kruipen, maar ik heb wel een gewone (als in, zonder dansende rendieren erop die jingle bells zingen) knalrode/kerstrode trui  die ook nog eens heerlijk zacht is. Pyjamabroek en glitterende kerstsokken aan en ik ben klaar op de bank te liggen en een kerstfilmmarathon te houden. 
December, dus. december. Oh, dan is november voorbij is 't niet? hm. Aha. Ik herinner me wel dat ergens wat doelen voor november liggen te verstoffen ja. Eens even kijken wat er daarvan is geworden. 


• MOMENTEN VAN ONSPANNING. Dit is niet echt gelukt, regelmatig leek het wel alsof er een bom in mijn hoofd was ontploft, maar het gaat steeds beter. Beetje bij beetje wordt het steeds rustiger in mijn hoofd. Ik ruim de rommel op en ben het lekker schoon aan het houden.
• HARDLOPEN WEER OPPAKKEN. jass, dit is gelukt. Ik heb weer vaste loopdagen en ren lekker 3 keer per week een blok(je) om. 
• DRIE BOEKEN LEZEN VOOR NEDERLANDS. Ik heb er 2 van de 3 gelezen. Ik vind dat ik een heel eind ben gekomen. 
• KEEP CREATING. Dit is er een beetje bij ingeschoten. De laag stof op mijn analog camera heeft zich verdubbelt en veel is er niet in mijn schetsboekjes bij gekomen. Maar ik heb o zo veel zin om te schilderen! 
• SPAREN. Als dit betekent dat er meer geld in moet gaan dan uit.... is het gelukt ;) 
• BLOGS LEZEN. Ik begin langzaam wat meer bij te raken, langzaam maar zeker

*  *  *

HOUDEN JULLIE OOK ZO VAN DECEMBER?

(of denken jullie nu allemaal, da's leuk en aardig enzo, maar waar hééft die meid het over!?)


liefs
ARJANNE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

 1. Heya wat ontzettend leuk, heel eerlijk gezegd dit is de eerste keer dat ik daadwerkelijk tijd heb om je hele post te lezen EN IK WORD ER ECHT BLIJ VAN��. Dit ga ik dus zeker vaker doen hoor. Ik houd ook echt ontzettend veel van je schrijfstijl dus het is allemaal echt geweldig!!
  xx Isabel

  ReplyDelete
 2. Leuke fotootjes en mooi geschreven. Liefde voor Kerst :) x

  ReplyDelete
 3. Wat een toffe foto´s weer en December is heerlijk , op al die donkere ochtendjes na dan.

  ReplyDelete
 4. Helemaal met je eens, december is echt een van mijn favoriete maanden! Alleen de kou is wat minder, tenzij het sneeuwt want dat maakt alles weer goed!

  ReplyDelete
 5. Hele fijne foto's! Ik was ook van plan zulke foto's te maken, vind het vaak een uitdaging een mooie flatlay te maken hihi. Je sieraden zijn heel tof!

  ReplyDelete
 6. Je foto's zijn prachtig Arjanne!! En ja december is echt een mega gezellig maand, alleen het weer is minder.

  ReplyDelete
 7. Heeeerlijk zeg, ik kom helemaal in die december mood haha<3 Love voor warme truien, lichtjes, glittersokken en alles wat jij op de foto hebt gezet! ;) XX

  ReplyDelete
 8. Hoe slaag je er toch altijd in om met zoveel sfeer te schrijven? Die foto's zijn echt fantastisch, de coziness vliegt van het scherm af. En hoe mooi is dat kleedje en truitje niet? Ik zou het zo uit het scherm willen nemen. :)

  ReplyDelete
 9. Prachtige foto's heb je gemaakt. En die glinsterende kerstsokken zien er zo cosy uit. Zalig <3 En jaa, ik hou helemaal van december :) Zo gezellig. Fijn naar kerstfilms kijken met een warme chocolademelk. Hmm.

  ReplyDelete
 10. Jaaa december is zo fijn! Luvv voor je foto's en dit fijne blogje, ik kom helemaal in de decembermood :) Good job girl! <3

  ReplyDelete
 11. Hmmmm... Zo'n fijn artikeltje! Die bralette (of bh, dunno) is echt heel mooi (en misschien raar, maar ik wil eigenlijk ook nog een mooie kopen! Lol) en een VELVET jurkje?! I mean... OMG. Komt er misschien nog een fotootje van jou in dat jurkje online, because i'd love to see :)

  ReplyDelete
 12. Oh meid, je schrijft en geweldig cozy! Kon er wel van genieten. Glisstersokken liefdeeee! <3

  ReplyDelete
 13. JA!! I feel you, ik houd zo van dat knusse sfeertje samen met dat feestelijke! je jurkje is zo mooi trouwens! Ik wil ook nog een fluwelen jurkje scoren, vind ze zo gaaf! geweldige sokken ook :)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...