Wednesday, 4 January 2017

2017Een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk. Was het vorige fijn? leuk? Wat waren de diepte- en hoogtepunten? Het nieuwe jaar is een mooi moment om eens terug te kijken op het jaar dat achter je ligt, tweeduizendzestien. Dit jaar heb ik mijn happy moments bewaard in een memory jar. En nu het jaar voorbij is, is het tijd 'm te bekijken...
__________________________________________

De opgerolde papiertjes open maken was als het openen van een kleine cadeautjes Toen ik de eerste openmaakte was ik helemaal verbaasd: ik had toevallig de eerste herinnering die ik erin had gestopt geopend. Een movie night, waarvan er nog vele volgden. Natuurlijk was 2016 niet alleen rozengeur en maneschijn, maar er waren een heleboel fijne momenten, en die heb ik allemaal bewaard in mijn potje, een potje vol geluk. Door dat allemaal terug te lezen krijg je een positieve terugkijk op het jaar en dat is fijn.
Er zaten grote gebeurtenissen in het potje, zoals op zomervakantie gaan, maar ook die ene gezellige avond, gewoon hier thuis, de fijne momenten tijdens een stressende toetsweek, die geweldige film in de bios, een super gezellige middag met een vriendin en veel momenten die al zó lang geleden lijken (ik ga het toch zeggen: het jaar ging zo. snel. Het is gewoon gek hoe er alweer een jaar voorbij is. ) 
En dan heb ik ook nog bloggerige memories in m'n potje zitten. Dit jaar heb ik namelijk vijf keer bloggers (en instagrammers) gemeet (en ik had niet eens verwacht dat ik het zou durven meer dan één keer te meeten).  Daarbij heb ik zo veel leuke, creatieve mensen ontmoet en het waren stuk voor stuk  ongelofelijk fijne en gezellige dagen (of dagdelen).
Eerst wou ik niet nog een keer een memory jar bijhouden, maar het is zo leuk om te openen, dus ik denk dat ik 2017 weer in een potje ga proppen :) Dat wordt dan m'n goede voornemen.

'Goede voornemens', dat is ook zo'n dingetje dat mensen bij oud en nieuw doen, naast het terugkijken op het vorige jaar kijkt men ook vooruit. En ik? Ik wil altijd méér doen (creëeren, fotograferen, tekenen, lezen, filmen, films kijken, muziek luisteren, dagjes weg, reizen, meeten...), zo in een nieuw jaar. Maar het ding is, in een nieuw jaar heb je niet opeens meer tijd. We hebben zelfs één dag minder dan in 2016. Eigenlijk moet ik dus niet meer willen doen, maar antwoord geven op de vraag wat ik ánders wil gaan doen dit jaar. Waar kies ik voor? En misschien is dat niet echt iets dat je zo even op 1 januari kan besluiten, het gaat wel op je hele jaar. Ik denk dat ik daarom dit jaar geen goede voornemens maak, maar een klein (het moet wel realistisch zijn) lijstje over  wil tik de komende, pak 'm beek 3 maanden wil doen. Ik denk dat dat -als je wilt dat er iets van je doelen terecht komt- een betere manier is, anders 'plan' je misschien wel heel ver voorruit. Vorig jaar had ik wel goede voornemens gemaakt, waar nog best wel heel erg veel van gelukt zijn. Toch heb ik om eerlijk te zijn het idee dat wat gebeurt is of wat ik heb gedaan meer toevallig ook een goed doel van me was dan dat ik echt bepaalde dingen heb gedaan omdat het een goed voornemen was. Je kán ook gewoon niet alles zo plannen. Als ik dan een goed doel zou maken, zou het bijvoorbeeld meer daar op gericht zijn, op het feit dat je niet alles kan plannen, of terwijl: daarin losser worden. En daarbij minder perfectionistisch. Niet echt 'goede voornemens', nee, meer gericht op persoonlijke groei. 

Nu begint dit echt een ongelofelijk lange post te worden (i don't blame you als je na drie regels al gestopt bent met lezen, maar voor het geval je nog leest en niet veel zin meer hebt: er staat nog wel iets belangrijks aan 't eind van deze alinea waarvan ik hoop dat je dát dan nog efkes leest), maar er is nog een dingetje... Het is nu (okay, niet exactly NU, eindelijk was het 27 december) alweer twee jaar geleden dat ik mijn eerste post online gooide. En poeh! ik kan je vertellen, twee jaar is een lange tijd... Ik voel me echt een totaal ander persoon dan twee jaar geleden (kijk maar eens naar mijn eerste posts.... (oké. doe dat maar niet. dat kijken naar die eerste posts. )), er is ook een hoop gebeurt in die twee jaar. En zonder gelijk helemaal honderd procent sentimental te gaan doen, ik had echt nooit gedacht dat ik hier nu zo zou zijn. En (tja, nu wordt het toch sentimenteel maar ja gotta live with that then) ik wil toch even een bedankje het wereldwijdeweb in sturen, een bedankje aan jullie. 

Aan het eind van een jaar (en in mijn geval dus ook een blogjaar) vind ik het ook wel leuk om eens terug te kijken op mijn blog. Ik kan dan gaan vertellen hoeveel reacties, pageviews of posts er waren (trouwens, dat waren er precies 100, haha)(wow da's veel...), maar veel liever vertel ik niet wat de posts waren die de meeste reacties of pageviews kregen, maar wat de posts waren die ik zelf het leukst vond. Het leukst om te schrijven, fotograferen, doen of wat dan ook, net als ik vorig jaar heb gedaan. (must say, ik ben echt heel slecht in kiezen)(echt heel slecht)(maar het is wel heel erg leuk om een beetje m'n virtuele jaar door te scollen :)

artikelen die ik het leukst vond om te maken waren denk ik:

Als eerste, de post die ik schreef toen ik mijn layout verandert had en mijn eigen domein had gekocht, 'askyfullofstars.nl'. Ik ben gewoon nog steeds blij dat ik dat heb gedaan & happy met m'n layout! Ik heb ik de zomer/lente een paar van mijn vriendinnen (lisannemichelle en maartje) gefotografeerd, wat op zichzelf al heel gezellig was om te doen, maar ook de posts die eruit voortkwamen, foto's met een schrijfseltje erbij, waren -in my view- geslaagd. Ook heb ik weer een hoop wallpapers gemaakt het afgelopen jaar, waarvan die van de herfst toch echt m'n favoriet waren: 'it's autumn: wallpapers #10' . Ook mijn posts met boekentips behoren tot mijn favorieten. why? Omdat ik gewoon ongelofelijk van lezen houd. Ik heb ook een hele hoop posts over vakanties gemaakt. Rome, natuurlijk (maar die zijn nog niet eens af, whoops!), over onze vakantie in zeeland, en ook een hoop van de zomer, waarvan 'vacances d'été en france • pt. 4' denk ik mijn favoriet was (of toch part 5?). Het leukste aan die posts is voor mij dat -als ik het goed heb gedaan- ik bij het lezen of zien van het artikel gelijkt weer het vakantiegevoel krijg. En dat is heerlijk. Andere heerlijke uitstapjes -en zo ook de bijbehorende posts- waren de meetings. En dan, als laatste, waren er ook nog artikelen die gewoon heel leuk en fijn waren om te schrijven en maken, zonder dat er echt een gebeurtenis achter zat, zoals 'from aaaaal the colors i'm pretty sure my thumbs ain't green' en 'the joy of december' (dees is écht een van m'n meest favorieten).

*  *  *

Ennee -want dat heb ik nog helemaal niet getypt- een GELUKKIG NIEUW JAAR hé! 


liefs
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. Jij ook een gelukkig nieuw jaar! En o wat is dat filmpje ontzettend tof gemaakt zeg!

  ReplyDelete
 2. Dit filmpje is zo leuk!! Gelukkig nieuwjaar! x

  ReplyDelete
 3. Oh wauw, ik genoot ervan om deze post te lezen! Dat filmpje is echt heel erg leuk, zo'n memory jar lijkt me zo ontzettend leuk om zelf eens te maken dit jaar :). Gelukkig nieuwjaar! Xxx

  ReplyDelete
 4. Ik vond je reisposts ook echt gaaf om te lezen! En (nog?) een gelukkig nieuwjaar!

  ReplyDelete
 5. Wat een super leuke post!! En een heel leuk idee zo'n memory jar, wat vergeet je sommige dingetjes eigenlijk snel hè... xxx

  ReplyDelete
 6. Arjanne, je video is zo leuk geworden! Wat tof dat je 2016 zo hebt bijgehouden in een memory jar, echt een goed idee. En je blog alweer twee jaar, wauw gefeliciteerd! Ik volg je nu al een hele poos met heel veel plezier. Oh en jij ook nog een gelukkig nieuwjaar he! Liefs!

  ReplyDelete
 7. Tof zo'n memory jar, ik ben er ooit aan begonnen, maar dan vergeet ik het weer. Ik kan me al die blogposts nog herinneren, ik vond ze ook errug leuk! Op naar de volgende dit jaar.

  ReplyDelete
 8. Oh waauw Arjanne, dat filmpje is echt leuk! Tof trouwens dat je die memory jar het hele jaar hebt volgehouden, weet niet of ik dat zou kunnen haha. Je hebt ook heel toffe artikeltjes geschreven in 2016, hopelijk komen daar nog veel meer van in 2017 :) Liefs!

  ReplyDelete
 9. Awww, hoe leuk is dat filmpje en heel dit artikeltje. Het is net door dit te lezen dat ik even besef dat het nieuwe jaar wel degelijk is begonnen en het voelt nog een beetje gek eigenlijk.

  ReplyDelete
 10. Oh my god wat is dat filmpje ontzettend leuk gedaan zeg!! Word er spontaan vrolijk van als ik dr naar kijk, heel heel erg leuk!

  ReplyDelete
 11. Wat een fijn artikel dit!! Onwijs leuk filmpje en hopelijk maak je nog heel veel blogposts en wallpapers haha (ik zou serieus niet weten wat ik zonder jouw wallpapers moest!) XX

  ReplyDelete
 12. Zo super leuk!! Ik krijg spontaan neigingen om ook zo'n potje te vullen met dingen uit 2017, sterker nog, ik denk dat ik dat ook ga doen. Als iemand me nu vraagt wie mij inspireert, dan stuur ik ze door naar jou :) En ik vind zoveel posts van jou leuk! Bijvoorbeeld de tekeningen die je maakte in een week waar je jou en mij had nagetekend (HOE COOL), maar ook je verschillende ontbijtjes (of was dat alweer het jaar ervoor?), of de high tea! Of de meetings. Even by the way. Hoe gek dat we eerst gewoon bij elkaars blog reageren en dat we nu allebei op elkaars blog staan?! (klinkt dat raar?) Echt bijzonder. En stem voor weer leuke meetings dit jaar. En nu hou ik op want deze comment is echt belachelijk lang. Adieu!! <3

  ReplyDelete
 13. Heel erg leuk gedaan! Mag ik weten welk liedje er tijdens het filmpje te horen is?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Het is "open season" van high highs, zoals op het laatst ook in beeld verschijnt :)

   Delete
 14. echt suuuupervet gemaakt, die video :)
  Jouw blog is echt m'n favooo atm <3

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...