Tuesday, 10 January 2017

k'dam


k'dam. (credits voor deze geniale woordspeling naar Kimberly) Dat zijn Kimberly, Dilys, Arjanne en Myrthe die klappertanden en het k-k-k-oud hebben in Amsterdam (maar wel heel gezellig). Of eigenlijk was dat allemaal op de NSDM(iedere keer als ik dit opschrijf moet ik het even opzoeken. ndsm?nsmd? oooohh nsdm!)-werf, aka hipstereiland. aka de noordpool. We begonnen onze middag bij Noorderlicht, dus dat was allemaal o zo toepasselijk. 


Omringd door wanden en daken van glas, een paar relaxte banken, leuke lichtjes, niet-matchende-en-daardoor-superleuk-bij-elkaar-staande-stoelen en wat plantjes en met uitzicht over het ij zaten we gezellig bij Noorderlicht. Kletsend, aan onze thee of koffie nippend en carrot cake etend (dat is namelijk special fluel voor bloggers :)
De tijd vloog en toen was het opeens een paar uur later. Snel werkten we de laatste hapjes taart naar binnen, dronken de laatste slokjes thee en stapten we naar buiten om in de laatste uurtjes daglicht nog foto's te maken. De NSDM-werf is een soort verlaten industrieterrein en dat in combinatie met de mist zorgde voor een prachtige fotoset.

Buiten was het fris, koel, kil, ijzig, guur en al die dingen. Aan de kade stond een oude ton waaruit met warme vlammen flakkerden met een hoop oude mensen eromheen die de vier meisjes met camera's die hun jassen uittrokken voor foto's maar vreemd vonden, waarschijnlijk. Na een rondje foto's stond er niemand meer rond het vuurtje en warmden we onszelf aan de oranje vlammen. Nadat onze handen weer in staat waren een camera in te stellen, verlieten we het vuurtje dat ons zo aardig verwarmd had om weer wat foto's te maken.  
Dat handen van de kou weer bijna niet meer in staat waren om het knopje van de camera in te drukken was een alarmerend signaal dat we weer eens moesten opwarmen, dit keer bij Pllek, een hotspotje gebouwd in oude containers, compleet met een gezellig haardvuur. We zaten in een gezellig hoekje, dachten dat de jongen die ons bediende engels was (not)(#awkward) en dronken iets warms. Vlak voor het donker werd trotseerden we nog één keer de kou. Ik had namelijk kerstlichtjes die op batterijen werkten meegenomen en daar kun je natuurlijk maar één ding mee doen: fo-to's ma-ken.


*  *  *
If you're hungry for more, Dilys, Myrthe en Kimerbly hebben ook al een hoop foto's van ons kleine avontuurtje op hun instagrams en blogs laten zien, so be sure to check those out if you like. Allemaal hele leuke, lieve meiden die ook nog eens super gave foto's uit hun camera's laten rollen. 

liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. De foto's met de lichtjes zijn echt mijn favoriet, heb ik gewoon een beetje een zwak voor...

  ReplyDelete
 2. Aahh wat een leuke post dit, ik ben vereerd dat jullie zo'n toffe dag maakten van mijn verjaardag haha :P Onwijs mooie foto's en onwijs mooie mensen<33

  ReplyDelete
 3. Ik krijg echt zo'n dikke glimlach op m'n gezicht als ik dit lees en zie!!! Vast een beetje een vreemd beeld aangezien ik in bed lig en dan lachend naar een beeldschermpje zit te turen maar WHO CARES. Deze post is namelijk te leuk om niet te glimlachen (ik snap die zin zelf ook niet helemaal, lol). En ik was de niet engelse bediende helemaal vergeten, dus dat was weer een leuke reminder, en echt iets wat je dan kunt vertellen als het onderwerp wordt aangesneden; 'Jaa! Toen ik een keer met drie hele leuke en creatieve mensen afsprak, dachten we ook dat de bediende Engels was!'. Zo iets. Anyway, ik ga deze post even opslaan en favorieten want hij is trés leuk. Bye, en dankjewel voor de gezellige dag!! <3

  ReplyDelete
 4. Och, halleluja, wat heb ik er toch weer een essay van gemaakt... Sorry!

  ReplyDelete
 5. Wat een prachtige foto's weer! En de mist maakt het nog extra mooi. Ook het effect van de lichtjes vind ik er heel leuk uitzien. Wat een gave plek zeg.

  ReplyDelete
 6. Alles ziet er zo leuk en mooi uit! Die foto's met de lichtjes zijn echt mijn favoriet! :)

  ReplyDelete
 7. O, dit klinkt als zo'n fijne en gezellige dag, heerlijk! En wat heb je weer prachtige foto's gemaakt, die met die lichtjes *hartjesogen* <3

  ReplyDelete
 8. aah ik krijg het al koud van het zien van de foto's hahah! Maar hele mooie sfeerfoto's, fijne plekjes!!

  ReplyDelete
 9. Ziet er erg gezellig uit! Mooie foto's ook. Leuk met die lichtjes!

  ReplyDelete
 10. Ah echt leuk meiden, volgens mij hebben jullie n hele gezellige dag gehad :) Ook erg mooie foto's heb je gemaakt, vooral die zwartwit foto met die boten vind ik erg mooi en die van jullie voor n oud trammetje :)

  ReplyDelete
 11. HOE LEUK ZIJN DIE FOTO'S MET DE KERSTLICHTJES??? (En stonden jullie daar nu echt serieus zonder een jas, oh help, ik krijg er al kou van in jullie plaats, haha)

  ReplyDelete
 12. Oh wat een prachtige foto's! dat met die lichtjes is zo leuk gedaan en de mist geeft zo'n mooi effect! Ik wil ook écht nog eens plaatjes gaan schieten daar :)

  ReplyDelete
 13. Waauw, hele mooie foto's, ziet er echt heel tof uit!

  xx Alex

  ReplyDelete
 14. Met die lichtjes is het zo'n tof effect! Hadden jullie een stopcontact gevonden daar ofzo? Haha.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...