Saturday, 7 January 2017

rome vi • dag 6 en 7
Het is best apart om een verhaaltje te gaan schrijven over 2 zonnige (ja! eindelijk hadden we zon en geen regen meer! ) dagen in italië als er zich tegelijkertijd aan de andere kant van je raam een witte wereld bevind. Sneeuw. die zag ik niet aankomen. Maar wat ziet het er toch leuk uit. 

Je hebt van die dagen waarop je je vingers gewoon moet dwingen te stoppen met typen, omdat je maar een klein stukje wou schrijven en het zo onderhand pagina's lang aan het worden is. Maar je hebt ook van die dagen waarop je bergen moet verzetten om een paar simpele zinnen op je scherm te laten verschijnen. En vandaag is zo'n dagje dat in de laatste categorie valt, dus verwacht niet te veel van het gebrabbel onder de foto's. kijk dan maar vooral naar de foto's, foto's van de laatste twee dagen in rome. 

dag 6 • woensdag 9 november.
Mijn school zou mijn school niet zijn als er aan een leuk uitstapje zoals onze trip naar Rome geen (saaie)(stomme) schoolse opdrachten verbonden zaten. Naaste de toets die we over Rome in de toetsweek zouden gaan krijgen (die overigens echt vreselijk was), was er ook nog een PO dat gemaakt moest worden, en waarvoor we een ochtend in Rome iets moesten gaan doen. Ons onderwerp was fonteinen & aquaducten, dus liepen we die ochtend langs allerlei fonteinen die hun water van hetzelfde aquaduct krijgen. En we liepen zo'n beetje heel Rome door. Maar het was heerlijk, fijn en super gezellig. Eindelijk een ochtendje zonder een docent, het weer was heerlijk en we kwamen ook nog eens, voor de laatste keer, langs zo'n beetje alle oude, historische gebouwen die we de afgelopen week hadden bezocht. Eindelijk konden we piazza navona, het colloseum, het pantheon, piazza del populo, het victor emmanuel ii en zo veel meer met een knalblauw achtergrondje en beschenen door een vrolijke zon zien.
We kwamen ook langs een fanceh winkeltje dat ijs en chocola (heel. veel. chocola.) verkocht en waarvan (nu komt het) de wand achter de toonbank bestond uit een chocolade fontein. mmmmm.... ik kon het echt niet laten naar binnen te gaan en er veel te dure chocola die ik mee kreeg in een chique tasje (het was letterlijk één reep, maar ja) te kopen :) 
Ook liepen we over Campo de' Fiori, een super gezellig pleintje in de ghetto (ook een heel leuk buurtje, met bijvoorbeeld de schildpaddenfontein!) waar net een marktje bezig was, echt een aanrader om lekker Italiaanse sfeer te proeven (ha ha. snap je 'm. sfeer proeven. markt. eten. maar echt, naast het feit dat ze er ongetwijfeld lekkere groeten, kruiden en pasta verkopen is het door alleen het sfeertje al een bezoekje waard).

's Middags was er een keuzeprogramma en bezochten we nog een kerk waarvan vooral de grotten/kelders/catacomben beroemd waren. Wat me er vooral van bijgebleven is, is nóg een keer langs het Colosseum komen en 'm dit keer tijdens het gouden uur zien, hoe lang ik heb getwijfeld over welke ijssmaak ik wou nemen (en hoe ik nu geen idee meer heb wat ik had) en ook hoe er geen einde aan het keuzeprogramma leek te komen (na de kerk volgde nog een trap. mogen we nu weg? (we wouden nog souvenirs kopen) oh, laten we nog even een ander kerkje in ). 
Woensdagavond was de laatste avond in Rome en we sloten ons reisje af met pizza en een hoop gezelligheid (we produceerden zo veel lawaai dat we zelfs even werden gevraagd of het wat zachter kon met een paar dringende boze blikken erbij). Het eten was heerlijk, de avond fijn. In ons optimisme door het lekkere weer die dag hadden de meesten van ons geen paraplu's meegenomen dus liepen we tegen elkaar geplakt onder de weinige paraplu's die we hadden lachend terug naar het hotel, waar we alsnog -ondanks al onze moeite- nat aankwamen. 
dag 7 • donderdag 10 november.
De laatste dag. De ochtend was volgepland met een rondje langs een hele hoop kerken (het leek wel een soort eindsprintje, om ons op het laatste moment nog zo veel mogelijk vol te proppen met cultuur), maar omdat ik bij de groep zat die via Dusseldorf vloog en onze vliegtuig pas laat vertrok hadden we het grootste deel van de middag nog vrij. We lunchten warm, want met een vlucht rond avond-eet-tijd zou daar 's avond niet veel meer van komen dan een snelle pitstop bij de mac, en kwamen terecht in een lekker typisch Italiaans straatje waar ik een heerlijke lasagne voorgeschoteld kreeg. Last-minute sloegen we nog wat souvenirs in en wierpen we een laatste blik op het Colloseum. 
Hierna propten we onszelf en onze bagage in de bus, en daarna in een vliegtuig waarin Rome als een zee van lichtjes onder ons verdween. Ondanks dat het de terugreis was en we Rome dus aan het verlaten waren en die reis waar we zo lang op hadden gewacht tot een einde aan het komen was, was het gezellig. Na twee uurtjes opgevouwen in het vliegtuig te hebben doorgebracht wachtte er nog een busreis op ons, die door vermoeidheid en verlangens naar m'n bed (of eigenlijk meer naar één bed, ongeacht welke. En dan toch liever die waar in in Rome in had geslapen dan mijn eigen bedje, om eerlijk te zijn) voor mijn gevoel veel langer duurde dan hij eigenlijk was. En toen, home. (maar niet home sweet home. ik mis rome)

*  *  *
Nou, nu bijna 2 maanden na de reis heb ik m'n laatste rome diary geschreven. Poeh poeh, op tijd ben ik niet echt, maar ja :) 

liefs, 
Arjanne 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. aah wat maak je toch mooie foto's met veel details! Heel tof, en heerlijk om zulke zonnige foto's te zien. Sneeuw zag ik inderdaad ook niet aankomen, maar ben blij dat we het toch hebben deze winter :)

  ReplyDelete
 2. Rome is such a nice city! Hope you had a good time! (:

  love from Portugal,
  priceless-ambition.blogspot.pt

  ReplyDelete
 3. Wat een super mooie foto's! Zo'n leuke sfeer :)

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie foto's zeg! Ze brengen echt een bepaalde sfeer over, waardoor ik er echt gewoon spontaan zin in krijg om naar Rome te gaan en Italiaans ijs te proeven.

  ReplyDelete
 5. Wauw, wauw! Wat heb je toch onwijs mooie foto's gemaakt! Prachtig! Rome staat hoog op mijn reiswishlist

  ReplyDelete
 6. Prachtige foto's! Vooral die laatste :)

  ReplyDelete
 7. Wauw! Zoveel mooie sfeervolle foto's! Ik heb altijd graag naar Rome willen gaan om mijn Lizzie Mcguire verhaal te beleven haha én om heerlijke Italiaanse pasta te eten.

  ReplyDelete
 8. Aww Rome, zou ik zelf ook héél graag eens naartoe gaan! Wat een mooie foto's ook.

  ReplyDelete
 9. I love Rome! Ik ben er drie jaar geleden geweest en het is zo'n prachtige stad!

  ReplyDelete
 10. Leuk verslag en erg mooie foto's! Ik zou echt graag een keer naar Rome gaan

  ReplyDelete
 11. Rome is echt een prachtige stad! <3

  XxX
  www.wendyvansoest.com

  ReplyDelete
 12. Ik wilde dus jouw Rome dingen niet meer lezen omdat ik dan veel te jaloers word en veel te graag terug wil. En dat is gebeurt hoor! Wat is het toch een heerlijke stad hè. Malou x

  ReplyDelete
 13. Oh wauw je foto's Arjanne. Ik kan er echt uren naar kijken. Ze zijn zo mooi!! En zo jammer dat dit de laatste Rome post is :(. Ik vons het super leuk om te lezen, alsof ik er ook was!

  ReplyDelete
 14. Juist fijn om twee maanden erna nog na te genieten haha, ik heb genoten van deze serie!<3 De foto's zijn prachtig as usual en ik ben jaloers hoe perfect ze onder elkaar staan ;") XX

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...