Sunday, 19 February 2017

a few of my favorite things • february


Ik plaats wel vaker favorieten, maar ik heb ze nooit echt genummerd. De ene keer noem ik ze "favorites" de andere keer "favorieten", eigenlijk rommel ik maar wat aan. But not any more. Hallo structuur! (of zo iets) Ik introduceer: "a few of my favorite things" (natuurlijk 100% gestolen van the sound of music) met erachter de maand. (wat dan weer niet betekent dat ik denk dat ik het voor elkaar krijg iedere maand een tof lijstje voor jullie samen te stellen :) 


music.

ed sheeran. Het is zeker niet origineel. Maar ik vind het zekersteweten hele fijne muziek. Dan niet perse alleen zijn nieuwe nummers (want hé van maar de hele tijd 2 -oh, en sinds kort 3- nummers draaien wordt je denk ik sowieso een beetje krekre), maar ook lekker die oldies-but-goldies. Spotify's 'This Is Ed" playlist aan en genieten maar. Ik heb de afgelopen tijd ook the lumineers ontdekt. Wat hebben ze fijne nummers. En mooie video's! Sleep on the floor vind ik echt een heerlijk nummer. En als je me na de video zou vragen of ik met je mee ging op reis zou ik al ja hebben gezegd voor je het had gevraagd. I'd just "pack myself a toothbrush and my favorite blouse" (dit is dus 'n stukje uit het nummer, voor 't geval je het nogal random vond :) Ook Ophelia en Cleopatra zijn gewoon mega fijne nummers om te luisteren. 

wafelijzer.

Want natuurlijk. A girl just loves her food. her homemade food. her homemade waffles. 
m'n top 3 i-wanna-and-kinda-have-to-try-you-out:
1. peanut butter oreo waffles (here)
2. greek yoghurt orange waffles (here)
3. oatmeal banana bread waffles (here)


the little prince.

Een klein, lief boekje dat ik voor sinterklaas kreeg. Het is een fabel over the little prince, een jongetje van een kleine planeet. Een planeet die zo klein is dat hij op een dag vierenveertig zonsondergangen heeft gezien. Een fabel over vriendschap en liefde. En gewoon onwijs mooi geschreven met zó veel wijsheid... 

planet earth.

We keken een keer Wie is de mol terug op zondag en daarna lieten we de tv aanstaan en begon planet earth. En sindsdien heb ik het (min of meer, dat moet ik er wel bij zeggen) gevolgd. Het is zo leuk om in de wereld van de meest grappige, slimme, kleine en vooral wonderbaarlijke dieren te kruipen. Een doorzichtig kikkertje zo groot als je vingernagel, een soort antilope's waarvan ik de naam vergat die als ze drie weken oud zijn al harder lopen dan de vos die ze probeert op te eten (als we zoiets zagen waren we met z'n allen de soortvan-antilope-waarvan-ik-de-naam-vergat met z'n allen hard aan het aanmoedigen vanaf de bank alsof we een voetbalwedstrijd aan het kijken waren -of eigenlijk vele male fanatieker dan er in mijn huis voor voetbal wordt gejuicht) en zingende apen, allemaal zijn ze van partij. Wanneer ze dan vertellen dat de zingende apen veel van hun regenwoud zijn verloren doordat het gekapt wordt denk je ook weer even na over het klimaat en milieu en zulk soort dingen. Ik denk oprecht dat als ze iedereen een afleveringetje of twee van planet earth zou kijken we allemaal veel milieubewuster zouden willen worden, om al die leuke dieren een handje te helpen omdat je je dan best wel realiseert dat we niet de enige zijn op planeet aarde en dat het best asociaal is om wel te doen alsof.


chelsea boots.

Ik hoor je al denken, ehh Arjanne, de winter is alweer bijna voorbij hoor, béétje laat om winterschoenen te kopen... Maar toen ik deze chelsea boots bij de Esprit zag was ik gewoon verkocht. Nouja, zíj waren verkocht. En wel aan mij. En ze zijn zo leeeeuk. Ik ben een beetje lichtelijk een perfectionist en m'n zoektocht naar de (in mijn ogen) perfect chelsea boots was al ergens gestrand en een beetje vergeten en je zult zien dat wanneer gij niet meer zoekt gij opeens vind. En dat vind je zoiets leuks. Nou, ik ben helemaal heppie hoor. Als het vanaf nu 30 graden wordt en ze met 't soort schapenwolletje aan de binnenkant eigenlijk te warm zijn draag is ze lekker toch. Zo'n schapenwolletje is namelijk wel lekker zacht. 

sneeuw.

In December had ik zó hard Let It Snow! gezongen, maar tervergeefs. Nu begrijp ik dat zulk soort berichten aan moeder natuur een lange weg af moeten leggen en daarom kan het soms enige tijd duren voor je geantwoord wordt. Mijn antwoord kwam in het midden van januari in de vorm van witte vlokken uit de hemel. sneeuw. yes. En onverwachts -althans, voor mij- hadden we een week geleden zelfs nóg een keer een witte wereld. Wat zijn we toch bofkonten. 


ARJANNE

Dit artikel bevat een product dat ik in samenwerking met Esprit heb ontvangen. Ik geef ik dit artikel gewoon mijn eigen mening, ondanks deze samenwerking.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

 1. Jouw foto's zijn altijd zo prachtig, en wat een leuke schoenen!

  ReplyDelete
 2. Ik vindt het ook heerlijk om soms eens plant earth te kijken, zit een beetje in e familie hier.

  ReplyDelete
 3. Jaaaa, de sneeuw midden in januari was ZO fijn, hihi en zeker die van een paar weken terug, die was nog onverwachter. Hoe fijn en gezellig zijn deze foto's trouwens. (En luv voor rozen, omg)

  ReplyDelete
 4. Ik hou gewoon van deze artikeltjes, de vibes zijn on point! ;)

  ReplyDelete
 5. Wat een toffe foto's! En dat schaaltje met wimpers is echt te schattig <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! <3 En jaaa hihi, ik had 't schaaltje zelf ook wel bij mijn favorieten kunnen noemen, hij is zo leuk! :)

   Delete
 6. Hele mooie foto's heb je gemaakt! Leuk artikeltje :)

  ReplyDelete
 7. Leuk artikel! Altijd zo leuk om over iemands anders favorieten te lezen :)

  ReplyDelete
 8. Dat wolkje is echt té lief! En wat zou ik graag een wafelijzer willen hebben haha! x

  ReplyDelete
 9. Die wafel combinaties klinken heeeeerlijk!! En super leuke foto's! xxx

  ReplyDelete
 10. Raindrops on roses and whiskers on kittens
  Bright copper kettles and warm woolen mittens
  Brown paper packages tied up with strings
  These are a few of my favorite things

  Cream colored ponies and crisp apple streudels
  Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles (die schnitzel dus even niet)
  Wild geese that fly with the moon on their wings
  These are a few of my favorite things


  Girls in white dresses with blue satin sashes
  Snowflakes that stay on my nose and eyelashes
  Silver white winters that melt into springs
  These are a few of my favorite things

  When the dog bites
  When the bee stings
  When I`m feeling sad
  I simply remember my favorite things

  And then I don`t feel so bad

  ReplyDelete
 11. aah toffe spulletjes! Dat wolkenbordje is zo leuk :)

  ReplyDelete
 12. Ik heb nog winterlaarzen in februari gekocht haha, o dear.. en oeh stroopwafels!

  ReplyDelete
 13. Zo'n mooie schoenen en al die spulletjes zijn zo leuk!

  ReplyDelete
 14. Waauw, wat een mooie foto's, wauw! Enne, het mag dan cliché zijn, maar de nieuwe muziek van Ed is heerlijk! :)

  xx Alex

  ReplyDelete
 15. Hahahah: 'wanneer gij niet meer zoekt gij opeens vindt', geniaal. EN IK HOU VAN DEZE FOTO'S! Zoals Kimberly ook al zei, je bent de Queen of Flatlays :) De Little Prince klinkt goed, dus die zet ik op m'n to read lijstje! :)

  ReplyDelete
 16. Wat een leuke spulletjes! Leuk geschreven ook!
  Liefs, Annemarie
  http://anneslittlearea.blogspot.nl/

  ReplyDelete
 17. Aahh ik houd zo van jouw foto's altijd! Zo leuk gedaan. Je laarsjes zijn tof! Ik vind zulke films/docu's over de aarde altijd zo fascinerend, ik geloof dat ik wel eens aan planet earth ben begonnen op Netflix. Leuk dat dit nu een rubriekje wordt! xx

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...