Saturday, 11 February 2017

recipe • karin's famous banana bread with nuts

Eerst vond ik het maar "mwa" dat 'bananenbrood'. Wel lekker maar ach. Karin is echter (oke, ik moet even uitweiden over het woord "echter" hoor. Vandaag hadden we weer een hoogst interessante les Nederlands, waar mijn docente op een bepaald moment onze betogen besprak. We hadden allemaal een hoop komma's op de foute plek geschreven (nou poeh poeh, ik geloof dat ik op mijn blog sowieso in iedere post een stuk of honderd spellingsregels overtreed en met komma's in het rond gooi en ze op plekken zet waar ze dus echt niet horen dus voor mij geen grote verassing) en ook begrepen we volgens haar het woord "echter" niet, want ja het betekent hetzelfde als "maar" maar je kan 'm echter niet op dezelfde plek in de zin zetten.)(maar terug naar het bananenbrood. De zin ging zo van 'maar karin is...' aka 'karin is echter.....') banana bread's number one fan. We waren in de efteling? Zij voorzag onze hongerige maagjes van bananenbrood. Ze gaf me haar moeders (dus eigenlijk moet het "karin's mother's famous banana bread with nuts" zijn, maar dán zou de titel pas echt uit z'n voegen barsten qua lengte) superrecept, mijn moeder maakt het een paar keer en nu is het een van mijn favoriete tussendoortjes. En tja, volgens mij verging het de rest van mijn vriendinnen ongeveer net zo. Van een "niet zo'n grote fan" tot "mag ik een stuuukje??" 

HET RECEPT
____________________________________________________
voor een 25cm cakevorm die ongeveer 12 plakjes oplevert
prep time: ± 20 min
baking time: ± 50 min

 • 3 rijpe bananen
 • 4 eieren
 • 1 tl vanille extract 
 • 180 gram amandelmeel
 • 60 gram maïsmeel
 • 60 gram bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl baking soda
 • snufje zout
 • 90 gram gemende, ongezouten noten (+ wat ter decoratie)
 • & Voor een wat zoetere twist kan je er ook nog wat (pure) chocola doorheendoen! (ook 90 gram)

1) verwarm de oven voor op 180˚C 2) pureer de bananen tot een papje en voeg één voor één de eieren toe, samen met het vanille extract 3) voeg het amandelmeel, maïsmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en een snufje zout toe en meng tot alles helemaal is opgenomen 4) spatel de (gehakte!) noten (en eventueel de chocola) door het beslag 5) giet het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak de cake in 50 minuten gaar. 

easypeasy! Als je niet van plan bent het brood in een korte tijd he-le-maal op te eten raad ik je aan 'm in plakken te snijden en deze in te vriezen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de boel bederft. En oh, het heet dan wel "bananenbrood" en je bakt het in een cakevorm en de ene keer noem ik het cake en de andere keer brood, maar eigenlijk het is geen van beide, vind ik. Het is eerder iets precies tussen brood en een cake. & Met OMNOMNOMNOMNOM-FACOTR: ★★★★ kan ik je wel vertellen! 

*  *  *

En, nu ben ik wel benieuwd.... 

houden jullie ook zo van banana bread?


liefs, 
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

 1. Wat een grappig verhaal, haha. Over twee weken heb ik een toets over een betoog maken, bha. Maar deze bananenbrood ziet er best te doen uit! X

  ReplyDelete
 2. Ik heb ooit eens bananenbrood gemaakt maar dat was echt een flop, niet te eten. Nu wil ik dit eigenlijk ook gewoon proberen, kijken of dit beter gaat.

  ReplyDelete
 3. Jaaa I lufff bananabread :) And I also luffffff jouw foto's! Echt waar, je bent zo goed in food fotografie :)

  ReplyDelete
 4. Aaah Arjanne, je schrijft zo leuk man!! Ik heb eigenlijk gezegd nog nooit bananenbrood (cake) gehad.. maar ik wil het echt eens proberen. Dit ziet er te lekker uit!!

  ReplyDelete
 5. Jaaa, bananenbrood <3 heb het al veel te lang niet gegeten. Mooie foodfoto's!

  ReplyDelete
 6. bananencake, voor als je mensen probeert te overtuigen hoe heerlijk het is. En bananenbrood voor als je gezond wilt zijn en gewoon bananencake eet als ontbijt. x Kei toffe foto's Arjanne! ((:

  ReplyDelete
 7. Aah zo lekker! Wilde er vanochtend ook een maken maar onze oven is kapot :( Zag al wel lekkere ongezouten nootjes in de kast staan, die ga ik er zeker voor gebruiken als de oven weer gemaakt is!

  ReplyDelete
 8. Ah! Wat ziet het er méga lekker uit! Ik moet wel toegeven dat ik het nog nooit heb gegeten, dus een oordeel kan ik er nog niet over geven... maar, ik ga het zeker en vast eens proberen! (En hihi, je tekstje bovenaan vond ik om de een of andere manier zó leuk om te lezen!) :)

  ReplyDelete
 9. Omg dat ziet er verrukkelijk uit! Mooie foto's heb je er ook van gemaakt!
  Liefs,
  Elles

  ReplyDelete
 10. Bananenbrood is voor mij nu ook nog een 'mwah', maar wie weet door dit recept veranderd dit inderdaad in 'nog een stukje meer (OF GEWOON ALLES)'. Perfecte weekend activiteit, het probleem is alleen dat de bananen bij ons erg geliefd zijn en dus niet vaak aanwezig, dus ik denk dat ik gewoon een voorraadje moet beginnen in mijn rommellaadje op m'n eigenkamer (lol).

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...