Monday, 6 March 2017

a city i love: utrecht


De afgelopen tijd ben ik vaker dan ooit door de grachtjes van Utrecht verward. Hoe kan het dat ik de Dom net, toen ik aan de andere kant van de gracht liep, aan mijn linkerkant zag en nu rechts zie? Gewend aan de grachten van Amsterdam als ik was (die uiteindelijk wel in een soort rondje lopen maar zelf vrij recht zijn, als je begrijpt wat ik bedoel), fopte de slingerende grachten van Utrecht me elke keer weer (tot ik afgelopen zaterdag ontdekte dat de gracht in Utrecht niet recht loopt. verklaart. zo. veel.). Een open dag, mijn Grote Zus Die Op Kamers Woont bezoeken en voor school, allemaal redenen om naar midden van het land af te reizen, which i don't mind doing at all. 


Ik was dus vaak in Utrecht. En zoals je al wel aan de titel van dit artikeltje kon lezen, beviel dat me wel. Een gezellige oude stad met een fijne sfeer. Geen wereldstad maar er is wel lekker veel te beleven (of ik ben gewoon snel onder de indruk, kan ook). Yesyes, i like, i like. Dus daar schrijven we een postje over, dacht ik. Met wat tips of zoiets. Natuurlijk niet a guide to utrecht, gewoon aan paar leuke-dingen-die-ik-deed-en-de-rest-van-de-wereld-ook-aanraad. (oh, wat ben ik toch weer lekker vaag)


food: pk

Ik liep naast mijn zus over de overbevolkte winkelstraten en opeens sloegen we af een steegje in. We waren helemaal moe en waren op weg naar een plekje om even te zitten en bij te tanken. Het steegje kwam uit bij de oude gracht en na een tijdje kwam pk in zicht. We gingen naar binnen en wauw, de ruimte die er was, zo fijn na de drukke straten! Lekker veel plantjes en hout, de chai thee was er heerlijk en de brownie ook. En mocht je er een keer tijdens lunchtijd langskomen: Alies zweert bij de tomatensoep dus die kan ik je ook wel aanraden. 

pk - bar & kitchen
oude gracht 101-103
utrecht 

food: Teds

"all day brunch"
Dat is hun motto/ondertitel/ding. En moet ik nu nog meer zeggen? Klinkt toch al gewoon geweldig? En dat is het ook, kan ik je vertellen. Bij teds kan je dus de hele dag bruch eten. cereal, eggs, sandwiches, alles. Ze hebben echt zo'n menukaart waar je gewoon mega lang naar kijkt en dan nog steeds niet weet wat je moet kiezen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik en mijn zus hier lunchten, dus tijd om het weer te doen denk ik, of om er een keer te ontbijten (ik serieus kijk er nu al naar uit)

Teds
lichte gaard 8 
utrecht
(ze zitten ook in amsterdam!)

food: friet van manneken pis

Mij is vertelt dat deze friet de beste is van -ehh, tja. dat herinner me ik dan niet meer. Ze hadden in ieder geval een prijs gewonnen voor hun lekkerheid. En ook zonder die prijs kan ik je met overtuiging vertellen dat heule lekure friet is. 

Manneken Pis
vredenburg 154/155 (hier ben ik geweest)
of bakkerstraat 1
of steenweg 2
utrecht


food: stroopwafel!

En als je dan toch toevallig bij vredenburg bent, op zaterdag, en er is markt: haal een stroopwafel. Of haal stroopwafelkruimels, want ohhh die zijn zo lekker! 

to do: OV-fiets

De meeste kilometers in Utrecht heb ik of lopen of achterop bij mijn zus op de fiets doorgebracht.  Maar toen ik met mijn moeder naar de open dag van de UU ging besloten we vanaf het station een OV-fiets te pakken. Voor 24 uur betaal je 3,85 en om een fiets te kunnen huren met je OV-kaart kost je 1 cent (ik meen het) en wat regelgedoe maar dan heb je ook wat. Lekker door een stad fiets is namelijk zó leuk! Je komt verder dan lopend, maar kan nog wel lekker van je omgeving genieten.  Sinds m'n fietstochtjes door Utrecht staat voor al mijn aanstaande citytrips 'door de stad fietsen' op m'n To-Do-list! 

to do: harry potter exposition

Natuurlijk, natuurlijk. Kan niet ontbreken toch? De Harry Potter Exhibition is namelijk zekersteweten het meest opwindende dat je op dit moment in Utrecht kan doen :) 
Alies & ik zijn beide Harry Potter fans, dus een tripje naar the expo stond meteen gepland zodra we ervan hoorden. En wat was het leuk om alles (of een deel van alles) wat ze in de films gebruiken in het echt te zien! De fangirl in mij liep stuiterend van plezier, op de maat van de harry potter tunes die overal klonken, door de tentoonstelling. 

and at the end of the day: mijn zus' kamer

Toen we (maanden geleden) de Harry Potter Expo inplande, spraken we nog over "ahh en misschien heb je dan wel een kamer in Utrecht gevonden en kunnen we daar relaxen en dan blijf ik slapen en koken we gezellig samen en ....." en nu woont mijn zus in Utrecht en is het hier stil(ler). Maar daartegenover staat een slaap- en chill- en eetplek in Utrecht, niet al te ver van het centrum. Zo leuk! Tja, natuurlijk niet echt iets dat je ook kan doen, maar wel iets wat ik persoonlijk nogal tof vind! 

liefs,
Arjanne 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

 1. Wat een leuke post! Utrecht is inderdaad een supertoffe stad. Leuke hotspots heb je uitgezocht zeg! En superchill dat je zus daar op kamers woont :) X

  ReplyDelete
 2. Het ziet er zo leuk uit, Utrecht is echt ene leuke/mooie stad!

  ReplyDelete
 3. Stroopwafelkruimels??? OH MY JUM, ik wist niet eens dat dat daadwerkelijk bestond, haha. Maar da's het beste, want jum, dan duurt het nét wat langer eer het op is, (denk ik dan).

  ReplyDelete
 4. Jaa, liefde voor Utrecht! Leuk artikel heb je d'r van gemaakt. En hoe fijn (en handig) dat je zus daar op kamers woont. :)

  ReplyDelete
 5. Wil ik echt eens naartoe gaan, super mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 6. OMG OMG OMG HARRY POTTER HARRY POTTER!! Uhm. Fangirl alert denk ik. MAAR HOE COOL?!! En eeeeeigenlijk moet je dan ook nog naar de Warner Bros Studio Tour want dat is ook echt heeul gaaf. En zo'n persoonlijk plekje in Utrecht waar je kan blijven slapen lijk mij ook wel heel chill! Net zoals de OV fiets trouwens, moet ik ook maar es een keertje proberen, want het klinkt goed :)

  ReplyDelete
 7. Utrecht is zo'n fijne stad. Ben blij dat ik dit al een paar jaar mijn thuis mag wonen. En goede tips ook! De Harry Potter expositie moet ik trouwens nog steeds bezoeken :O

  ReplyDelete
 8. aah wat een mooie foto's! Ik ga toevallig morgen naar utrecht dus hoop dat ik ook mooie plekjes ga vinden!!

  ReplyDelete
 9. Leuke tippies! Ik vind je ketting trouwens heel tof.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...