Sunday, 2 April 2017

doelen • april


Slaperig draai ik me om. Ik werp een blik op mijn wekker en vraag me af waarom ik in wiedes naam zo vroeg wakker ben geworden. Vlak voordat mijn ogen weer dichtvallen omdat het nog veel te vroeg is, valt de streep zonlicht die tussen mijn gordijnen door schijnt me op. De meest waarschijnlijke oorzaak van mijn vroege ontwaking is goudgeel en lacht me onschuldig toe. Oke. Ik vergeef het je, denk ik bij mezelf. En terwijl er buiten wat vroege vogels aan hun ochtendconcert beginnen is het plaatje compleet. Het is écht alweer lente. 


nieuwe ontbijtjes / lunches proberen.

Oftewel (dit woord schrijf ik dus al mijn hele leven fout. Blijkbaar is het niet 'ofterwijl' maar oftewel... okaai), meer afwisseling in mijn lunch en ontbijt, want tja, die zijn bijna altijd hetzelfde (doordeweeks dan hé). M'n ontbijt wisselt dan nog wel eens, maar mijn broodtrommel heeft eigenlijk altijd dezelfde inhoud en daar wil ik verandering in brengen. Stap één: heel veel dingen uitproberen. (suggesties zijn very welcome!)
Nu ongeveer 2 jaar (wow)(wow)(wow) geleden heb ik een soort serie gedaan van allerlei verschillende ontbijtjes ("break-weereenswatanders"), misschien doe wel ik weer eens zoiets aankomende vakantie... 

(sowieso) 1x per week een post online zetten. 

Ik weet niet waar die drukte opeens vandaan komt maar hij is er hoor. man man man, wat neemt school soms een hoop tijd in. En dan schiet bloggen er een beetje bij in, maar dat moeten we niet hebben. Eén post per week is geloof ik wel een realistisch doel en ook goed onder het mom van qualiteit boven kwantiteit. 

ontspannen (&meer papier, minder scherm?) 

't is druk dus, met school en ontspannen moet ik dan vooral niet vergeten. Dus, arjanne, graag in dievrije seconden niet naar m'n tellie grijpen maar naar een boek. Of eens een nieuw tijdschrift uitproberen (blogjes lezen kan natuurlijk ook, maar dat is dan weer een scherm...), want tijdschriften zijn zo heerlijk! 

een broek kopen

Waarschijnlijk denk je nu óf  iets in de richting van hun-ga-dan-gewoon-naar-de-stad-en-koop-een-broek of je vind het herkenbaar dat je een hele ochtend de stad door sjouwt met als missie broeken kopen en dan vervolgens met geen enkele broek thuis komt. Laat dat nu toevallig ook mijn situatie zijn. Ik heb echt een paar hele fijne broeken waar ik me een beetje aan vastklamp, maar ze beginnen oud te worden (en ohh straks komt er zo'n moment dat ze het allemaal gaan begeven en dan heb ik een probleem). Maar een goede jeans vinden is. zo. moeilijk.

m'n kamer opruimen.

Het is niet echt een enorme zooi maar mijn kamer kan zeker wel een opruim -of in ieder geval afstof-en-planten-watergeef- beurt gebruiken. & een opgeruimde kamer is toch ook een opgeruimd hoofd? Want dan lijkt het me nog handiger om eens flink wat op te ruimen.

*  *  *
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Ik heb onlangs ook mijn kamer even een opknapbeurt gegeven en het voelde achteraf echt alsof ik de wereld aankon ofzo, haha no joke. Echt mega fijn!

  ReplyDelete
 2. Oke.. als je een fijne broek vindt. Waarom koop je er dan niet gewoon twee. Als de ene versleten is ligt de volgende gewoon klaar op de plank...

  ReplyDelete
 3. Ik ga mezelf dat doel ook eens opleggen, elke week één artikel, in plaats van "ach ik zie wel", ik ben te lui op dat vlak, haha. En jaaa, ik deel de lunch struggle met je, haha. Ik probeer zelf ook ietsje meer variatie te zoeken, maar ik ben nu eenmaal een erg moeilijke eter, haha (Speculoos pasta crunchy, daar zweer ik de laatste tijd bij)/

  ReplyDelete
 4. Ik zou ook graag eens een abonnement op een tijdschrift nemen of zo. Gewoon elke week weer een boekje bom vol met inspiratie op de deurmat krijgen!

  ReplyDelete
 5. Mooie fotootjes en fijne doelen. Ik streef ook naar één keer per week een artikel en voor mij werkt dat erg goed. Wat broeken betreft: ik ben fan van die van de Monki, aanrader! :)

  ReplyDelete
 6. Je zet me er ook echt (bijna) aan toe om mijn elke dag banaanmetpindakaas + iets af te wisselen. Maar indeed, het is zo lastig! Elke dag hotelontbijtjes? Please?

  ReplyDelete
 7. Ik wil ook nieuwe recepten gaan proberen, morgen ga ik de amerikaanse macaroni uitproberen haha lekker kazig, lekker fout! leuk artikel

  ReplyDelete
 8. Ik koop mijn broeken altijd bij de Only. Vooral hun high waisted broeken zijn erg fijn! Ik heb al een zwarte, blauwe en donkerblauwe en als binnenkort de witte highwaisted broek in hun collectie komt, dan ga ik die ook kopen :) Misschien kun je daar eens kijken? Ze hebben ook lengtematen in plaats van alleen S / M / L etc, dus dat is fijn!

  ReplyDelete
 9. Wat een prachtig kort verhaal in het begin! Je hebt zo'n talent! :) Ik wil deze maand ook proberen te variëren in ontbijt!

  ReplyDelete
 10. Ja echt hè, school neemt zoveel tijd in beslag!! Ik wil ook heel graag 1 post per week schrijven, ik weet niet of dat lukt. Ik hoop het! En je foto's zijn prachtig Arjanne!

  ReplyDelete
 11. Oeh, dat is een goede, één post per week. Lijkt me ook voor mij een goed streven want inderdaad, waar komt die drukte opeens vandaan?! En jaa, broeken kopen is moeilijk. Succes! ;) met je andere doelen ook. Je foto's zijn trouwens zo moooi! ♥

  ReplyDelete
 12. Leuk om te lezen en herkenbare doelen! Vooral die van nieuwe ontbijtjes/lunches proberen is ook wel wat voor mij :)

  ReplyDelete
 13. Aaaah, bloesems!! Als er iets is wat bij de lente hoort, dan zijn het de bloesems wel. Fijne doelen weer Arjanne, echt gezellig (?! niet echt een goed bijvoeglijk naamwoord maar ik kan geen passender woord bedenken) om te lezen. Een beetje alsof we een kopje thee drinkt en jij verteld wat je plannetjes zijn. Dat soort gezellig. Anyway. Ik deel je haat liefde dilemma met broeken; ik ben m'n zwarte broek kwijt geraakt en vanbinnen huil ik stilletjes want ik heb geen zin in inderdaad dat gedoe met een broek kopen. Hmm. Maaarrr, ik word wel heel blij van je 1 post a week plan, dus dan staat het weer quitte :) Liefs!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...