Thursday, 13 April 2017

hands

our hands can create push fight wave heal hold suffer sign pull write destroy connect let down point out slip off confuse dance
they have all these powers
make our stories 
met mijn handpalm en uitgestrekte vingers strijk ik de witte leegte glad voor ik begin. even krullen mijn vingertoppen langs de rand van het vel. grabbelend tussen het schrijfgerei vind de fijnste pen als vanzelf mijn zoekende vingers. ik vis hem tussen de rest vandaan en mijn hand houdt het lange staafje stevig vast. even rust de bovenkant tegen mijn lip en zweeft de punt boven het papier. alsof ze wacht totdat de woorden die mijn lippen de bovenkant toefluisterden naar beneden zijn gezakt. dan druk ik de punt op het papier. wat bogen, strepen en stippen in de juiste volgorde en 

ik schrijf


*  *  *
ARJANNE

PS: duuuus, zelf foto's maken van je handen is best problematisch. hoe druk je het knopje op de afstandbediening van het fototoestel in, terwijl je handen op de foto moeten? stel je maar een leuk senario voor waar ik pogingen doe om het knopje met m'n teen in te drukken. was leuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

 1. Hele mooie foto's! En wat schrijf je toch ontzettend mooi, ik houd ervan. Haha, het lijkt me inderdaad lastig om foto's te maken van je handen op die manier, maar het is je goed gelukt! ;)

  ReplyDelete
 2. Wauw deze foto's echt. Zoooo mooi! Je bent echt zo creatief met die sterretjes en tekst enzo. Wauw. Ik kan het me voorstellen hoe je die foto's maakt hihi,lijkt me een grappig zicht. XXX

  ReplyDelete
 3. Hahaha dat laatste, oh, ik zie het al helemaal voor me! Maar het resultaat is weer machtig mooi!

  ReplyDelete
 4. Woah. Ik vind handen zo belachelijk mooi, interessant en intrigerend. Ik heb een soort theorie in m'n hoofd over handen en het lijkt me heel tof om ook eens een heleboel handen te fotograferen. Wie weet. Ooit. Mooi hoor <3

  ReplyDelete
 5. Prachtige foto's! Handen hebben telkens iets kwetsbaar, het is je echt goed gelukt om ze mooi te fotograferen (want dat is inderdaad een hele klus! :) )

  ReplyDelete
 6. HAHA, dat laatste zinnetje, Arjanne, gieren ((:. En zo graaf gedaan dit, je hebt er echt zoveel moeite ingestoken weer. ((:

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...