Saturday, 15 April 2017

tips • fun things to do this easter weekend


Na een drukke week -mijn school overtreft zichzelf iedere keer weer en zet een nieuw record in de categorie wie-propt-de-meeste-toetsen-in-een-normale-week-zonder-het-'toetsweek'-te-noemen- een lekker lang weekend. heerlijk. 

decorate

Vier de lente en haal een hele hoop bloemen in huis! Pasen is ook een leuke gelegenheid om de tafel mooi te dekken. Daarbij komen die bloemen natuurlijk ook goed van pas. Zelf kwam ik vorig jaar niet verder dan met een zwarte stift blije gezichtjes tekenen op de eieren die  mijn ouders aten bij het ontbijt, maar kan wel erg genieten van mooi gedekte tafels (bijvoorbeeld die van Fleur vorig jaar!)

paaseitjes

Eén van de eerste dingen waar ik bij pasen aan denk zijn natuurlijk eieren. En dan gaan mijn gedachtes (sorry gezond normaal ei) toch wel gelijk naar chocolade eitjes. En natuurlijk die eitjes zoeken, altijd leuk, om een zondagochtend zoekend naar dat ene laatste ei door te brengen, terwijl je ouders zich proberen te herinneren of ze nou tien of elf van die dingen hebben verstopt (oftewel: of je aan het zoeken bent naar een ei dat nooit verstopt is of dat er werkelijk nog wat te vinden valt. Dit probleem komt bij ons nogal vaak voor. ) Mijn ultieme tip om een pro in paaseieren-verstopper te worden? Men neme een eitje met een groen papiertje en vertoppe hem ergens tussen de struiken. (maar ja, dat is ook wel weer een beetje gemeen) 

speel een spelletje 

Alle telefoons uit, beeldschermpjes weg en speel gezellig samen een spelletje. Het hoeft geen mega-ingewikkeld bordspel te zijn, gewoon een kaartspelletje is óók gewoon heel leuk. Met m'n vriendinnen een avondje uno spelen (met allemaal lekkere borrelhapjes!) is gewoon super gezellig en hilarisch (ik ben namelijk echt gewoon bagger in uno, als we punten tellen ben ik meestal eerste van onderaan ). Zelf hou ik ook wel van een bordspel. De middagen waarop we met z'n allen een potje kolonisten doen vind ik heerlijk. 

maak een wandeling

Heel mooi weer wordt het volgens mij niet dit weekend, maar toch: vind een droog (ik hoop zó dat dat niet heel lastig zoeken wordt)(ik hoop nog steeds dat weeronline gewoon een beetje de kluts kwijt is en het heerlijk zonnig wordt), zonnig momentje om even lekker de benen te strekken en een frisse neus te halen. 

breakfast, bruch, lunch

en alle maaltijden daartussenin. Ik vind het superleuk om met pasen 'extra uit te pakken met eten'. Iets bijzonders bakken, uitgebreid brunchen, noem maar op. En samen iets bakken of een lekkere lunch voorbereiden is ook nog eens super gezellig! 
Maak bijvoorbeeld de happy easter cake (ziet er misschien lastig uit, maar geloof me -dat is het niet!) of arjanne's (paasei)truffel-bonbon-gevalletjes,  die ik beide vorig jaar rond pasen maakte. Of carrotcake, ik weet niet precies waarom maar dat vind ik ook wel bij pasen passen (misschien want paashaas want konijn/haas want die houden van wortels?)
Het hoeft natuurlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is ook gewoon super gezellig om samen bijvoorbeeld easter-themed zandkoekjes te bakken! (en zandkoekjes zijn echt gewoon gooi-alle-ingrediënten-bij-elkaar-kneed-het-rol-het-uit-en-dump-het-in-de-oven, easypeasy! maar Heel Errug Lekker! )

RECIPE: SHORTBREAD COOKIES
_____________________________________________
voor ongeveer 20 koekjes 

 • 150 gram bloem
 • 115 gram boter
 • 75 gram suiker
 • een snufje zout
1) verwarm de oven voor op 170˚C 2) weeg alle ingrediënten af ik een grote kom en kneed daarna alles tot één bal deeg. (één tipje: zorg ervoor dat je handen bij het kneden niet te warm zijn!) 3) rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond en steek met behulp van een glas of uitsteekvormpjes koekjes uit je plak deeg 4)  leg ze (op enige afstand van elkaar)  op een bakplaat die is voorzien van bakpapier en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten (afhankelijk van je dikte/grootte: hou het in de gaten!) gaar. 5) laat de koekjes afkoelen en versieren maar!

Zelf ben ik wat meer van het bakken (ahh, ik HOU van themed baking, kerst, pasen, halloween i love it all!), maar voor bijvoorbeeld tips voor een brunch (je kan natuurlijk ook taart eten bij je brunch maar ja ;) kan je goed terecht bij de groene meisjes (of waarschijnlijk iedere andere foodblog, er zijn op het moment zo veel leuke en inspirerende paas brunch/lunch artikeltjes!), die geven in dit artikeltje echt leuke tips voor een (gezonde!)(vegan!) paasbrunch!

een momentje voor jezelf 

Een lekker lang weekend, maar prop 'm niet helemaal vol, plan ook even een lekker momentje voor je zelf. even op adem te komen. Lees een boek, neem een momentje om lekker wat muziek te luisteren (en dan écht luisteren he, niet tussendoor nog duizend-en-één andere dingen doen), wat te tekenen, een podcast te luisteren, probeer yoga uit (dit wil ik zelf graag gaan doen) of denk bijvoorbeeld even na over waarom we dit extra lange weekend hebben: pasen. En dat gaat natuurlijk eigenlijk om andere dingen dan chocolade-eieren. Volgens mij gaat het er vooral om dat er ondanks alle fouten, of  in bijbeltaal 'zonden', een nieuw begin is, voor iedereen. Dat vind ik een mooie gedachte.
(daarom eet je volgens mij ook eieren: nieuw leven, uit eigenlijk 'dode' eieren)

*  *  * 

en vooral: geniet van het weekend & happy easter y'all!

liefs! 
ARJANNE 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

 1. Superhandige tips! Volgens mij ga ik straks je koekjes bakken :))

  ReplyDelete
 2. Zo leuk die koekjes! Ik ga er alleen eventjes niet meer aan beginnen gister is mijn kleine bakprojectje totaal uit de hand gelopen.

  ReplyDelete
 3. Vrolijk pasen! By the way, mooie tulpen.

  ReplyDelete
 4. Die koekjes zijn zo schattig :) Als wij met Pasen op bezoek gaan bij familie worden er ook altijd gezelsschapsspelletjes gespeeld. Heel erg fijn!

  ReplyDelete
 5. Deze tips zijn allemaal zo leuk (en de foto's ook!), even kijken of ik m'n familie vanavond kan strikken voor een spelletje, want spelletjes spelen is inderdaad echt gezellig. Ook voor jou een fijne Pasen! :)

  ReplyDelete
 6. Fijn fijn! Ik heb deze paasdag door gebracht met een wiskunde examen maken - waar ik geen drol van snapte. Ook erg leuk, ahum. Geniet nog van je avond! X

  ReplyDelete
 7. Die koekjes, zo leuk!! En hele mooie foto's :)

  ReplyDelete
 8. Ahh zulke leuke foto's! :)

  ReplyDelete
 9. Ahh ik lees nu pas dit artikel waarin je mijn gedekte tafel van vorige jaar benoemde. Liefff!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...