Sunday, 23 April 2017

why i love running


Ik loop nu al 2 1/2 jaar hard (wow) en ik vind het heerlijk. Ik heb het volgens mij wel eens hier en daar laten vallen, d'r één of twee keer (lang, lang geleden) wel eens een postje over geschreven maar meer ook niet. Hoog tijd voor een arikeltje over hardlopen: why i love running! 
buiten. 

Ik hou oprecht van pyjama-dagen. Maar zelfs op 'n pyjama-dag heb ik op een bepaald moment behoefte aan zuurstof. Ik hou ervan om buiten te zijn. En hardlopen doe je toch meestal buiten. Ik woon best in het centrum van m'n stadje, dus echt in de natuur zijn zit er bij wat kleinere rondjes niet in (ik weet wel precies waar ieder stukje groen in de straal van 7 k rond mijn huis zich bevind), maar af en toe (aka: dit moet ik echt vaker doen!) naar het bos gaan voor een rondje vind ik ook gewoon heerlijk. (ah! al dat verse zuurstof, net met fotosynthese door alle bomen gemaakt, yes!)(grapje)(waar denk je dat m'n bio toets over ging?) Van die artistieke plaatjes op pinterest waar je mensen in de bergen hard ziet lopen maken mij ook oprecht gewoon super enthousiast. (op zomervakantie neem ik ook altijd loopspullen mee maar meestal komt het er niet van door de hitte) 

het rennen zelf. 

Ik ben niet gaan hardlopen omdat ik niet echt wist wat ik moest, omdat het me makkelijk leek,  omdat ik te lui was me ergens op te geven of voor wat voor reden dan ook, ik ben gaan hardlopen omdat ik hou van rennen. Dat is natuurlijk een beetje lastig uit te leggen (probeer maar 'ns uit te leggen waarom je nou precies houdt van chocola)(okay, haha, de meeste mensen zullen het waarschijnlijk niet eens zijn met deze vergelijking maar ja), maar ik denk dat ik gewoon net als van tekenen, ook van de activiteit rennen hou. Soms vind ik het heerlijk om gewoon met een fijn muziekje wat rustiger te lopen om lekker de wereld in me op te nemen (dat zijn voor mij van die "de wereld is mooi" momentjes) en soms ga ik voor langer, verder, harder en alles in een wedstrijdje met jezelf. Gewoon lekker rennen, jup, i like it. 

de vrijheid.

Rennen kan altijd. Overal. Doe gewoon je kleding aan, en go


waardering voor mijn lichaam.

En na een rondje, of ik dat rondje nou leuk vond of niet (heus niet aaaltijd hoor), dan heb ik toch maar weer die kilometers gerend. En meestal zorgt dat wel voor waardering voor mijn lichaam. Mijn lichaam als het ding dat ervoor zorgt dat ik kan bewegen en me ronddraagt. En dan voel ik me powerful

ontspannend. 

Ik heb wel eens op zo'n flow-kalendertje gelezen dan hardlopen ook een vorm van meditatie is. Daar kan ik me wel in vinden. Vaak als ik veel aan m'n hoofd heb, is m'n hoofd na een rondje hardlopen al weer een stuk opgeruimder. Je bent gewoon even weg uit de drukte. heerlijk. 

samen!

Bij mij is 't al een lange tijd geleden dat ik samen met iemand heb gerend, maar toen ik dat nog deed was het altijd super! Ten eerste is het natuurlijk gezellig, maar je motiveerd elkaar ook. Als je een afspraak hebt, is "maar ik heb geen zin om me om te kleden" geen excuus. Ook heb ik bijvoorbeeld een tijdje met iemand gerend die de bult af wat sneller rende, terwijl ik meestal heuvelopwaards wat meer gas gaf. Het resultaat? We renden allebei sneller, superleuk! 

en nu nog even De Grote Disclaimer: (ik heb het terloops al wel genoemd, maar:) ik heb niet altijd zin om te gaan. Meestal niet eigenlijk. Vaak vind ik het al te veel moeite om me om te kleden. Maar áls ik mezelf dan in hardlooptenue heb gehesen en de eerste paar meters of het eerste kilometertje erop heb zitten, ben ik meestal helemaal heppie dat ik mezelf de deur uit heb getrokken. 
(ennee... die blijheid is er ook weer niet altijd)(en dat is oké.)

*  *  * 

Zijn er wat renners, daar, aan de andere kant van het scherm, die mijn enthousiasme delen? :) 


liefs, 
ARJANNE  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

 1. Wat een toffe blogpost! Ik voel echt exact hetzelfde haha, al is het bij mij pas zo'n 4 weken dat ik het terug doe. Als kind deed ik atletiek en hield ik van sprintjes trekken, maar nu probeer ik die sprintliefde te bewaren voor op het einde van een toer van 5 kilometer :) Ik loop ook samen met mijn vriend dus dat helpt ook wel qua motivatie. En je apprecieert jezelf inderdaad veel meer he! Dat je het toch maar weer gefikst hebt om met dat lijf enkele kilometers te gaan lopen. Haha! Motiverende tekst :D liefs!

  ReplyDelete
 2. Wat een leuke post weer om te lezen! Ik wil binnenkort ook eens gaan starten met hardlopen, zou zoveel beter zijn voor mijn conditie.

  ReplyDelete
 3. Leuk stukje Arjanne! Is een workshop trailrunning niet iets voor jou? Is weer een stukje avontuurlijker. Al kan ik me voorstellen dat het meditatiegevoel er dan wat van af gaat. Je moet bij jou in de buurt zo'n workshop kunnen vinden, als in groot dorp midden in de veluwe.

  ReplyDelete
 4. Ik herken het heel erg dat ik meetstal geen zin heb om te gaan, maar als ik eenmaal aan het lopen ben is het soms heerlijk. Zelf loop ik komend weekend mee met de batavierenrace. Daarvoor ben ik ongeveer twee maanden geleden begonnen met trainen. Het leuke hiervan is dat je samen met een team traint en je een doel voor ogen hebt (7,3 km). We lopen alleen rondjes door een park, super saai zou je denken, maar ik vind het best prima. Je kan lekker je eigen tempo aanhouden.

  ReplyDelete
 5. Ik vind het altijd wel leuk: óf je bent echt fan van hardlopen, óf je vind het helemaal niets. Ik heb het een paar keer 'geprobeerd', maar het is totaal niets voor mij hahaha ;)

  ReplyDelete
 6. Wat een leuke blogpost! Het spijt me, maar ik vind hardlopen echt helemaal niks.. Ik fiets liever een eindje, hoewel dat niet echt sporten is. Maar goed, ik ben ook de minst sportieve persoon evah. Anyway, superfijn dat je je zo goed gaat voelen van hardlopen! X

  ReplyDelete
 7. ik vind het een heel leuk postje! goed verwoord enzo (stiekem dacht ik: en nu komt het gesponsorde gedeelte, haha - Sorry). maar, hardlopen is zo niks voor mij! een stukje lopen, dat gaat nog net. respect for youu!

  ReplyDelete
 8. ik vind het een heel leuk postje! goed verwoord enzo (stiekem dacht ik: en nu komt het gesponsorde gedeelte, haha - Sorry). maar, hardlopen is zo niks voor mij! een stukje lopen, dat gaat nog net. respect for youu!

  ReplyDelete
 9. Je beschrijft precies wat ik ook zo fijn vind aan hardlopen, het is gewoon zo ontspannend en als je klaar bent geeft het zo'n goed gevoel :) (ook al heb je er van tevoren zo tegenop gezien, haha, ook heel herkenbaar). Ik loop het liefst in m'n eentje, laatst ging ik wel dezelfde route als m'n vader lopen maar dan omgekeerd, dan kwamen we elkaar tegen, ook grappig om te doen. Je hebt zulke leuke foto's gemaakt trouwens! lekker sportief <3

  ReplyDelete
 10. Wat een heerlijk artikel! Dankzij dit artikel kon ik zaterdagavond motivatie vinden om mijn hardloopschoenen ook weer eens aan te trekken. 9 km!! Dank je wel!

  ReplyDelete
 11. Knap hoor! Ik zit er zelf ook aan te denken om eens te starten naast de krachttraining en fitness die ik doe. Je kan dan veel makkelijker de deur uit om even snel een stukje te gaan rennen. Jouw foto's zien er trouwens ook super mooi uit!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...