Sunday, 14 May 2017

a few of my favorite things • april and may


We hebben het allemaal wel eens: je hebt gewoon min één procent zin om ergens aan te beginnen en dan sleep je jezelf eindelijk overeind om het te gaan doen en dan is het gewoon heerlijk en leuk en fijn en goed en yay. Dit is iets dat ik gewoon extreem vaak heb, en zo ook bij het schrijven van m'n favorites van april. En toen was het halverwege mei en kon ik moeilijk nog aankomen met m'n favorieten van april. Dus tja, toen propte ik april en mei gewoon lekker gezellig samen in een postje. 
(& toen ik bezig was met schrijven waren m'n vingers niet meer te stoppen en bleven er maar woorden uit het toetsenbord rollen en werd het weer een veel te lang verhaal terwijl ik eigenlijk verwachtte niet in staat te zijn om ook maar één letter op m'n scherm te laten verschijnen. be prepaired voor een lang verhaal)
________________________________________
lente.

groene bomen. mooi weer. de zon schijnt als ik opsta. lammetjes. fluitende vogels. heck yes. 
De lente start in maart, maar april en mei vind ik echt de lente maanden en ik vind het heerlijk. 
(het was echt de hele dag mooi weer. en nu ben ik aan het schrijven over mooi weer en zon en fluitende vogels begint het te plenzen, niet normaal. Oké, nu verandert het zelfs in een of andere tropische storm. De donder joint ons ook. great.)

lees- en kijkvoer: wat favo blogposts.

Sun of Tuscany • what would i eat for breakfast today. Ik moet naar Toscane (en dan zegmaar NU)
One day at home retrait/detox • lauresqueecht een ongelofelijk fijne post (ik werd gewoon al bijna ontspannen toen ik het las) de volgende keer zal ik een schreeuw om rust van mijn lichaam beantwoorden met een dagje heerlijk eten, lekker wandelen, yoga uitproberen en een fijn boek lezen (ik heb er nu al zin in) 
Tempeh Vegan Club Sandwiches • love and lemons. Ik hou van tempeh. Ik moet dit proberen. (fun fact: vroeger kon ik "sandwich" niet spellen. Ik bleef er maar "sandwitch" (ja)(als in: zandheks) van maken)

concert. 

M'n eerst concert, om precies te zijn. Begin april was het boem! opeens zo ver. Einde van de middag de trein in en hoppaa op naar Amsterdam met m'n zus. En jongens -ik kan het gewoon niet vaak genoeg zeggen- Ed Sheeran was zo. goed. live. En naar concerten gaan blijkt een verslavende werking te hebben (het is ook gewoon veel te leuk). De volgende concert staat al gepland: The1975 begin juni! 

movies in the cinema.

Gister begon mijn zus opeens een betoog over hoe ze niet van de bios houdt. Huh? Het eerste wat er door m'n hoofd schoot was een hele grote Huh met een paar honderd vraag- en uitroeptekens. Ik hou sowieso van films, en dat je ze dan op een gigantisch scherm, soms zelfs in 3D (bij mensenfilms ben ik hier overigens niet altijd fan van), met een lekkere bak popcorn of chips, in heerlijke stoelen en als je soms tussen de middag gaat zelfs alleen in een zaal kan bekeken - love it. Haar argument? Ze wil praten tijdens films en dat is in de bios niet helemaal sociaal geaccepteerd. true. Maar goed, de bios. Ik ging naar Beauty and the beast! liefde liefde liefde liefde! Sowieso gewoon één van de leukste disney-princess-movies, en Emma Watson is ook gewoon veel te leuk als Belle. En de liedjes. Ik ging trouwens (onder andere) samen met m'n zus, haha, dat spreekt haar hele betoog wel leuk tegen. 
Mei wordt een leuke bioscoop maand (niet erg leuk voor m'n portemonnee maar die moet maar even op z'n kiezen bijten ofzo). The Circle (is echt iets van gister uitgekomen) lijkt me ook echt gaaf. Gewoon het verhaal, maar het hele punt over "knowing everything" en privacy en zulk soort dingen is ook gewoon heel interessant, vind ik. De verfilming van Everything, everything komt ook naar de bioscopen in mei. Man, ik heb die trailer echt al een stuk of honderd keer gezien (ik herken straks al die stukjes in de film), heb zo'n zin in die film! (en Nick Robinson is ook gewoon veel te knap)(én het meisje dat Rue in The Hunger Games speelde speelt erin!)


city: barcelona. 

A city between the mountains and the sea
(ik weet nog niet helemaal hoe ik de artikeltjes hierover ga doen. Weer diaries?)

the lion king.

Als afwisseling op de bioscoop: het theater! Ik bedenk me net dat the lion king letterlijk in maart was -time flies en flies en flies- maar ach, dit is toch al een bij elkaar geraapt hoopje. The lion king dus. Mijn all-time favorite disney movie. Vroeger vond ik 'hakuna matata' de coolste quote ooit, leeuwen waren m'n lievelingsdier (waren, want nu heb ik niet echt meer zoiets als een lievelingsdier. Ik bedoel, hallo keuzestress, er zijn zo veel dieren om uit te kiezen!) en natuurlijk had ik ook een simba knuffel. De musical was echt geweldig. De costuums, de liedjes, hoe ze stukken uit de film in het theater gerealiseerd hadden, alles alles alles. (maar je moet natuurlijk wel fan zijn van musicals om hiervan te houden)

ear candy.

Ik kocht zelf een nieuw paar oorbellen en kreeg nog een laat verjaardagscadeautje, waardoor mijn oorbellen colletie verdubbelde zich zowat.  en nu heb ik het idee dat ik eindelijk wat met mijn tweede gaatje doe.

shoes: stan smiths.

ik zal het kort houden: 
"who needs other shoes when you have stan smiths?"
Dat was mijn motto de afgelopen 2 maanden. (heb voor mijn gevoel letterlijk 1 of 2x andere schoenen aan gehad)

minimalism

In de glamour (de april editie)(ik lees echt weer tijdschriften!)(en het is heerlijk!) kwam ik een artikel tegen over minimalisme wat me best wel aan het denken zette. 3 vrouwen vertellen over hun ervaringen. Vooral het verhaal van Elianne Dudok is bij me blijven hangen. Hoe ze ontdekte dat ze altijd die drang had naar iets nieuws en geen spullen nodig heeft om haar identiteit te bepalen en is gaan minimaliseren. "Genoeg hebben geeft mij meer voldoening dan méér willen. Als ik door de stad loop, ben ik niet langer gevoelig voor uitverkoop. Dat geeft me financiële ruimte om  voor échte qualiteit te gaan." Ook krijgt te als cadeau's bijvoorbeeld ervaringen van haar vrienden (een theatervoorstelling, een lunch, een dagje spa). Na het lezen van het artikel dacht ik echt: dit is iets goeds. En eigenlijk ook: dit wil ik ook. (maar hoe begin je zoiets? eerst bepalen wat je nodig hebt & de rest weg? ik ben niet eens in staat om kleding die eigenlijk te klein weg te gooien..)

*  *  *

wat zijn jullie favorite things van de afgelopen tijd?

en ohh - allemaal nog een fijne moederdag! Een last minute tip (van de groene meisjes): geef je moeder je tijd cadeau & maak er een gezellig dagje van!


liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

 1. Oke ik ga dus met je mee naar Toscane! Beauty and The Beast vond ik ook echt een prachtige film.

  ReplyDelete
 2. Leuke foto's! Je schoenen zijn mooooi, wil deze ook :) En ik ben ook naar Beauty and the beast geweest, zooo'n leuke film!! Pirates of the carribean staat op de planning voor volgende maand :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa daar heb ik ook veel te veel zin in! Die films zijn ook gewoon veel te leuk! En Johnny Depp. En Orlando Bloom.

   Delete
 3. Ik wil ook naar die films toe!! Op dit moment ben ik The Circle aan het lezen en ik kan niet wachten om kaartjes te kopen voor de film. En Everything Everything daar ben ik ook benieuwd naar! Sorry portemonnee! :D
  Leuke post!!! <3
  xxx

  ReplyDelete
 4. ah heerlijke schoenen en ik heb ook wel zin in die Barcelona posts van je! Toscane lijkt me ook heeeeerlijk <3

  ReplyDelete
 5. Jaaaa, laat maar komen die diaries van Barcelona!!! & leuke post! XXX

  ReplyDelete
 6. Beauty and the beast was zo geweldig! Deze post is echt ongelooflijk leuk! Xx

  ReplyDelete
 7. wat een mooie foto's!! Mijn absolute favoriet van de lente is de ananasplant <3

  ReplyDelete
 8. Wat een fijn artikel met mooie foto's! Ik hoop dat je artikeltjes oer Barcelona gauw online komen, want ik ben erg benieuwd :)

  ReplyDelete
 9. Love it. Gewoon dit hele artikel én je foto's. Ik moet ze even bij langs gaan hoor: ik ga hierna linea recta door naar de post van Laura want ik ben nu wel heel benieuwd, verder liefde voor je oorbelletjes, uhm Barcelona heck yeah, en de Lion King daar ben ik ook geweest in mei!!!! Het was cool he!! Ik keek m'n ogen uit en luisterde m'n oren af (que?) en ja. Heel cool. Nogmaals, liefde voor deze post!!

  ReplyDelete
 10. Ooooh zo leuk Arjanne! Ik had je blog al wel bekeken maar nu lees ik je blogposts, en wauw wat schrijf je leuk! Verliefd op die oorbellen trouwens (ik heb geen gaatjes, oeps, misschien moet ik ze ook nemen?) Liefsss mij <3

  ReplyDelete
 11. Wat een mooie sfeer foto's!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...