Monday, 22 May 2017

barcelona • part iDe travelposts over Barcelona lijken wel als paddestoelen uit de grond van bloggerland te schieten op het moment. En hier, alweer bijna 3 weken (oh oh oh) na m'n trip, kom ik nog aanzetten met part one van mijn travel diaries. maar ja, here they are. finally. Om het toch maar een beetje anders te doen, begin ik ieder travel diary'tje met een disposable-summary. Ruim voordat we naar Barca gingen stelde mijn zus namelijk voor samen een wegwerpcamera vol te maken op reis, een superleuk idee! Zo gezegd, zo gedaan. En afgelopen vrijdag hadden we eindelijk de foto's binnen en toen we ze bekeken waren we even weer terug op vakantie, heerlijk gewoon...  
En ohja, bij iedere post zet je tijdens het lezen barcelona van Ed Sheeran ofcourse lekker hard op!

_______________________________________________


zondag 30 april • dag 1

"you and i, we're flying on an aeroplane tonight. we're going, somewhere where the sun is shining bright. just close you eyes, and let's pretend we're dancing in the street.... in Barcelona!" tadadatada tadadatada tadadatada "Barcelona!"
Opgewonden zaten we met z'n viertjes (en nog een stuk of honderd (of hoe groot zijn vliegtuigen?) andere passagiers, maar dat maakt niet uit) in het vliegtuig. Het was twee uur nogwat vliegen vanaf Amsterdam, geen lange reis. Tenzij je niet van vliegen houdt natuurlijk, maar zelf vind ik vliegen veel te leuk. Dat komt natuurlijk door meerdere dingen -ehh, je vliegt, ik bedoel... wauw!- maar stipt op één staat toch wel het uitzicht. Als ik de gelukkige ben die bij het raampje zit geniet ik daar, de hele vlucht tegen het raampje geplakt zittend, enorm van. Ik blijf me gewoon verbazen over hoe alles er vanuit de lucht uitziet, ook al is dat sinds de komst van de drones en vliegtuigen niet meer exclusief het uitzicht van de vogels. Vanuit de lucht lijken alle autootjes net speelgoedautootjes en de landerijen liggen als lappendekens uitgespreid over de wereld. 
Na de vliegreis, nog een bus- en metroreis én een stukje lopen kwamen we aan bij ons appartement. Maar toen waren we er nog niet, nee nee, eerst nog een stuk of honderd trappen opsjouwen met koffers en al naar de zesde verdieping want de lift stond vol met plastic zakken (wat erin zat blijft een raadsel). Maar ja, dan heb je ook wat. Het uitzicht vanaf de zesde verdieping? wauw. Vanaf ons balkon hadden we uitzicht over de hele stad. De Sagrada Familia, de zee, de bergen, één of andere beroemde kerk op één van de bergen...... 

We aten pasta pesto (om lekker wat Spaanse cultuur op te snuiven, ehh... not really. Maar wel heel lekker :) en voor het slapen ging ik nog even met mijn moeder het balkon op, waar we de lichtjeszee van Barcelona good night wensten. 

maandag 1 mei • dag 2

We beginnen maar gelijk met ongetwijfeld de meest bezochte plek van de stad: de Sagrada Familia. Je weet wel, die kerk waaraan ze naar plan van Gaudi in het jaar nul zijn begonnen, nu al honderden jaren bouwen maar die nog steeds niet klaar is. Oké dit zou ik niet op je geschiedenistoets opschrijven. klopt niet helemaal. In 1882 werd de eerste steen gelegd en ze hopen in 20126 klaar te zijn (thank you wikipedia). De buitenkant ken je waarschijnlijk wel. Maar wat ik er écht het mooist aan vond was toch wel de binnenkant. (#timeforatip: bezoek ook de binnenkant van de kerk! (& reserveer van tevoren)) 
Bewonderend kijk ik omhoog. Ja, denk ik bij mezelf. Nu mijn zus het me het heeft verteld, valt het me ook op: de pilaren zijn écht net bomen. En ver boven ons zweeft een bladerdak van bloemen. Door het glas in lood schijnt warm licht de kerk in, in alle kleuren van de regenboog. Alles doet me meer denken aan een soort magische open plek midden in het bos dan een katholieke kerk in een drukke stad. 
Terwijl de zon langzaam doorkwam en de stad wakker werd (we waren op nogal non-spaanse tijden opgestaan), liepen we richting nog meer bouwsels van Gaudi: de casa's. Als eerst zagen we casa mila, en daarna kwamen we langs casa Batllo & nog-eentje-waarvan-in-de-naam-niet-weet-die-ernaast-stond. Wat een aparte bouwsels allemaal. Ik weet niet of ik ze persoonlijk gelijk met "mooi" zou bestempelen, maar saai is het zeker niet en gaaf zijn ze zeker wel! 
Mijn eerste indruk van de stad is een soort mix tussen Parijs en Rome en New York. In NY ben ik nooit geweest, maar de rechte straten met bomen ernaast en gele stoplichten erboven deden me er wel aan denken. Maar de huizen aan die rechte straten leken weer meer op die van Parijs of Rome. Oh, en duiven. Veel duiven. heel veel duiven. heel veel brutale, enge duiven. En oh, iedereen fietst! Zo leuk! Wij Hollanders voelden ons natuurlijk gelijk thuis :)

Onze tweede plas-en-even-wat-drinken-en-zitten-stop maakten we bij een superleuk bakkerijtje
2e stop bij een cute bakkerijtje, CRUSTO. Ze hebben daar heerlijke choco-muffins kan ik je vertellen! 
Moe van al het lopen keerden we terug naar onze zesde verdieping. En om precies te zijn: naar het balkon bij die zesde verdieping. Het eind van de middag brachten we lezend, liggend, relaxend en kletsend door, buiten in de zon. mega fijn. Zelf had ik de bank veroverd waar ik half in slaap viel (ehh, ik deed even een powernap). en gelijk al lichtelijk verbrandde. 

*  *  *

next time:
de berg op naar een 360˚ view van barca, park guell en gewoon prachtigheerlijk weer 

liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

 1. Wow ik ben echt zo jaloers! Het ziet er zo gaaf uit! Ik kan echt niet wachten tot de volgende post!

  ReplyDelete
 2. Oooh Arjanne wat heb je die eerste paar foto's leuk bewerkt en natuurlijk zijn de andere foto's heel mooi. Heb nu echt zin om naar Barcelona te gaan! :)

  ReplyDelete
 3. Hey Arjanna, ben net op je blog beland, zo'n mooie foto's! Wat voor camera heb je gebruikt in Barcelona?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh dankje! Ik heb met een Nikon D60 gefotografeerd (dat is nogal een wat oudere camera dus die is denk ik niet meer verkrijgbaar) met een 35mm lens (ik HOU van die lens, zorgt echt voor prachtige scherptediepte!) erop! liefs!

   Delete
 4. Ah ik reageer bijna nooit op blog posts, maar dit heb je zo creatief aangepakt met die samenvatting aan het begin. Love it <3. Barca is een leuke stad hè? Ik ben er 5 jaar geleden een weekje geweest en vond het ook een mix van verschillende steden zoals jij het ook beschrijft. Echt gaaf! Kijk uit naar de volgende diaries :-)

  ReplyDelete
 5. Wauw, wat een prachtige foto's heb je gemaakt zeg! Ik vind ook het begin echt heel leuk in kaart gebracht en je schrijfstijl heel fijn :)

  ReplyDelete
 6. Oh Barcelona lijkt mij ook zo prachtig!

  ReplyDelete
 7. Ooh, echt zo'n mooie foto's! Superleuk bewerkt ook! XXX

  ReplyDelete
 8. aaah arjanne jouw traveldiaries zijn altijd zo fijn om te lezen, het voelt haast of je er zelf bij was. En hoe leuk is die eerste foto met alle tekeningetjes en schrijfseltjes, en de foto's zijn natuurlijk ook onwijs mooi als altijd! (en ik luister lekker naar barcelona van george ezra, want die vind ik nog leuker dan die van ed haha)

  ReplyDelete
 9. i'm in love with the shape of this post! zo vet leuk weer. kan zelf niet wachten om weer op reis te gaan (en om alles te delen :) )

  ReplyDelete
 10. Wauwie, wat een toffe intro, zo met die tekeningetjes en foto's in één graphic! Echt hartstikke leuk. En het zegt wel wat dat ik een reisblog leuk vind, gezien ik normaal niet zo'n hele grote travel fan ben. Maar deze is heel erg tof!

  ReplyDelete
 11. Oehh, zo leuk om ook jouw foto's van Barcelona te zien, ik ben alweer benieuwd naar de volgende!! Je hebt echt mooie foto's gemaakt! Ja, de binnenkant van de Sagrada familia was mooi he? Vond de buitenkant een klein beetje tegenvallen eigenlijk, maar misschien kwam dat omdat ik 'm niet erg goed van een afstandje heb kunnen bekijken. Trouwens, dat eerste plaatje met die illustraties erbij (weet even niet hoe ik het moet noemen haha) is echt heeel leuk gedaan!

  ReplyDelete
 12. Wauw dit is echt z'n leuke & originele travelpost. Ik las dat je een wegwerpcamera hebt gebruikt, waar heb je die vandaan? ^-^ Ik ben namelijk op zoek naar eentje

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! <3 hij was gewoon van de Hema, daar kan je 'm dan ook weer inleveren, superhandig!

   Delete
 13. Onwijs grave foto's Arjanne! (((: EN jaaa, barcelona, zo'n fijne hit van ons edje, hihi.

  ReplyDelete
 14. Ik hou echt van je travelposts! Je brengt het zo leuk :)

  ReplyDelete
 15. Wauw echt heel veel liefde voor je foto's en stukken tekst. Hoe leuk heb je die eerste foto bewerkt!? Echt heel gaaf :)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...