Thursday, 15 June 2017

barcelona • part iv

dag 5 • donderdag 4 mei

Het is nog vroeg in de ochtend en in loop op blote voeten het balkon op. De rand van ons balkon is hoog, dus om over de rand een blik in de stad te werpen sleep ik een stoel naar de rand en klim ik erop. Ik ben precies op tijd. De zon verschijnt nét boven de skyline. De grote, oranje bol klimt langzaam hoger en laat de hele lucht meekleuren. 
Goed voorbereid op eventuele drukte stonden we vroeg op om naar het Picasso museum te gaan, waar het helemaal niet heel druk was. Het museum is echt een aanrader! Ik verwachtte allemaal abstracte, onbegrijpelijke kunst, maar kreeg het tegendeel. Z'n werk was van vroeg naar laat opgehangen, waardoor je z'n stijl echt ziet veranderen en ontwikkelen, superleuk! Aan het begin schilderde hij nog heel realistisch (en WAUW!) en je ziet het gewoon met vlagen abstracter worden. Maar ook die abstracte werken waren (oké, ik vond ze niet allemaal mooi maar ja oké wat wil je ook) echt mooi!

We liepen we door leuke, kleine straatjes, alleen vandaag werden we daarbij vergezeld door de zon (by far my fave travel buddy). De route ging langs & op een kathedraal, waar we met een scary gammel liftje naar het dak werden vervoerd. Maar dat was het waard, bovenop had je a bjoetiful vjiew. Ook liepen we over placa reial, een typisch-barcelona-beroemd-plein met daarop een hoop palmbomen en een hoop toeristen, en we kwamen langs palau güell, het huis van meneer güell (de man die opdracht gaf voor de bouw van park güell), waar vooral het dak de moeite waard is. Je vind er een hoop kerstboom-achtige mozaïeken beelden, die eigenlijk gewoon de schoorstenen van het huis zijn. Geweldig! 

We wouden de zee ook nog even mét zon zien, waardoor we op een (onverwachts) volgepakt strand terecht kwamen en ijs aten op de zonnige boulevard. En bijvoorbeeld gewoon lekker even zitten op een bankje met je ijsje, waar je nog een kleine zoektocht voor moest ondernemen, in je hand, de zon al wat lager aan de hemel en heel Barcelona over de boulevard voorbij wandelend om naar te kijken, dát zijn mijn geniet-momentjes.
's Avonds aten we niet zoals alle andere avonden in het appartement, maar op placa de la vila de gràcia. Niet ver van het appartement en hoe donkerder het werd, hoe levendiger en gezelliger. Natuurlijk aten we tapas (want Spanje. Dus dan móét je dat toch wel proberen), wat ook gewoon heel leuk en gezellig eet. Het was een ongelofelijk fijne en gezellige avond.

dag 6 • vrijdag 5 mei

Time to go home. De ochtend bestond uit een relaxte start, koffers pakken, nog een zonnig momentje op het balkon, een kopje koffie op het terras en toen in de metro & bus richting het vliegveld. Op het vliegveld doken ik en mijn zus nog even de Zara in, en probeerden we last-minute nog "churrus", iets wat een collega van mijn vader die uit Barcelona komt ons had aangeraden te doen. Ik vond ze mwa, maar dat kan natuurlijk ook komen doordat we ze op het vliegveld, en niet bij dat ene tentje in Barcelona waar we ze volgens haar moesten halen, aten. En toen was het toch écht time to go home.


Ik kijk uit het vliegtuigraampje en zie onze vakantiebestemming langzaam verdwijnen. Beide tegen het raampje geplakt zoeken mijn zus en ik naar alle herkenbare gebouwen in de speelgoedstad onder ons. We spotten de sagrade familia, het strand waar we de dag ervoor nog de zee hebben aangeraakt en het lange gebouw dat we al eerder hadden omgedoopt tot "de augurk" (nu heb je waarschijnlijk wel een idee hoe hij eruitziet). Langzaam verandert de stad in een vage vlek in de verte en krijgen we uitzicht op het Spaanse platteland. En dan komen de bergen. De toppen zijn wit door de sneeuw en eromheen hangen wat wolkjes. Samen creëeren ze een dromerig uitzicht. Ik keer mijn blik af van het raampje, sluit mijn ogen en rust met mijn hoofd tegen de rugleuning. Wat was het een heerlijke trip, bedenk ik bij mezelf. De stad was geweldig, maar ook het op-reis-zijn blijkt iets waar ik van hou. Iedere dag opstaan met de spirit om weer wat gaafst te maken van die dag, veel dingen te zien, te proberen en er gewoon uit te halen wat erin zit. "live each day to the fullest".  
*  *  * 
liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

 1. I LOVE DISSS! Wat een prachtige foto's heb je gemaakt en ik heb nu ineens heel erg veel zin om op reis te gaan, hihi :)
  xxx

  ReplyDelete
 2. Jammer dat dit dan alweer de laatste is! Ik heb genoten van deze Barcelona diaries <3 Nu wil ik er ook zeker heen en daar rond dwalen.

  ReplyDelete
 3. Ik wil ook echt heel graag naar Barcelona, je foto's zijn gewoon om weg te dromen! :)

  ReplyDelete
 4. Hele mooie verslagen heb je gemaakt :) En foto's vanuit het vliegtuig blijven tof!!

  ReplyDelete
 5. Ja, zoveel liefde voor reizen! Ik mis het, gelukkig is het bijna vakantie. Prachtige foto's van Barcelona, nu herken ik ook dat gebouw dat ik ook gefotografeerd heb haha. Die foto's van de bergen zijn ook heeel gaaf! (en nu ga ik je andere delen nog even inhalen ;))

  ReplyDelete
 6. Echt spijtig dat de diaries nu gedaan zijn! Ik vond de foto's en je verhalen echt superleuk om te lezen! XXX

  ReplyDelete
 7. Wat waren de diaries heerlijk<3 Ik heb ervan genoten!! X

  ReplyDelete
 8. Ik krijg spontaan een zomergevoel van je foto's! Wat er ook aan kan liggen dat het hier 34 graden is...Ik was trouwens ook niet zó enthousiast over churros. Maar misschien ligt het er inderdaad aan waar je ze haalt ;) Mooi ook je foto's uit het vliegtuig!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...