Sunday, 9 July 2017

zomer


Vakantie. zomervakantie. De beste vakantie van het jaar, als je het mij vraagt. Het langst, en ook voelt de zomervakantie gewoon het vrijst van alle vakanties. Vrij, zo stel ik me hem ook altijd voor. Dat je, na het maken van je laatste toets of na het ophalen van je rapport of wat dan ook de laatste uurtjes zijn die je op school door moet brengen, je pen neerlegt, je tas pakt en vervolgens de school uitloopt met een vrij gevoel. Natuurlijk schijnt de zon en blij fiets je naar huis of met je vriendinnen richting de ijssalon om de vrijheid te vieren. Maar hoe dan ook, je loopt de school uit en fietst met het gevoel alsof er geen enkele last op je schouders drukt. Toch ervaar ik het zelf nooit zo extreem met een blijheid-vrijheid filter eroverheen, vakantie krijgen. Meestal komt het toch niet helemaal bij me binnen. Maar nu begint het besef langzaam bij me binnen te sijpelen. Ik heb gewoon zes weken geen school, zes weken waarin ik kan doen wat ik wil, zes weken die hopelijk toch wel voor het meerendeel zonnig zijn, zes weken waarin ik ook nog op vakantie ga, zes weken waarin je gewoon de tijd hebt voor dingen, no hurries - no worries and all, zes weken zomervakantie. En of ik dan goals of plannen of doelen of to-do's heb deze zomer? Natuurlijk, die zijn er altijd wel. Ik zou mezelf 2 doelen willen stellen: 1. rust. uitrusten. chillen. & alles zodat ik weer vol energie het nieuwe schooljaar (hellup, het laatste (middelbare) schooljaar) in kan gaan. en 2. genieten. 
Qua to-do's basically natuurlijk gewoon heel veel van alles waar ik door het schooljaar heen te weinig tijd voor heb gehad. Lekker veel lezen, tekenen, bakken, fotograferen, filmen (m'n nieuwe camera kan filmen! Yes! so excited!!) en natuurlijk bloggen. Daarvoor heb ik mega veel ideetjes verzameld de laatste tijd! (maar ik ben op het moment zo'n gevalletje van nu heb ik tijd maar eigenlijk geen zin, niet echt handig! Maar nu ik zo een beetje lekker zit te typen krijg ik alweer veel meer zin (waarschijnlijk is the key gewoon beginnen)) M'n kamer heb ik al opgeruimd, dus dat hoeft niet op m'n to-do lijstje, maar eigenlijk moet ik nog wel de gevreesde kledingkast opruimen. En ook gaan we weer lekker op vakantie deze zomer. Het wordt waarschijnlijk Frankrijk (m'n ouders zijn een beetje laat met vakantie-plan-dingen, dus niets staat nog vast (& alles is nog mogelijk haha. oké, dat is niet waar)) en gewoon kamperen. Ik heb er nu al echt mega veel zin in! Het no hurries - no worries wat ik al eerder noemde moet maar een beetje mijn motto gaan worden.  Eén van de heerlijke dingen aan vakantie vind ik toch wel het feit dat ik zo lekker de tijd heb voor alles. Tijd om allerlei leuke dingen te doen, maar ook tijd om de tijd te nemen vóór die dingen en om vooral ook spontane dingen te doen. 

*  *  * 

jullie ook (alvast) een hele fijne vakantie en een heerlijke zomer! geniet ervan! 

liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

 1. Heerlijk! Ga genieten van je vakantie :)

  ReplyDelete
 2. Hmmm wat mis ik de zee als ik deze foto's zie. Ik denk dat dat de eerste plek is waar ik heenga als ik weer in Nederland ben. Mooie foto's! En fijne zomer <3

  ReplyDelete
 3. Geniet van de vakantiee! X

  ReplyDelete
 4. Ik herken me helemaal in het feit dat het je niet volledig doordringt dat het al vakantie is. Pas wanneer de vakantie al wat op zijn einde loopt je besef pas komt, haha. Maar inderdaad, in de zomervakantie is er zoveel te doen. Je kan bewijze van spreke je helemaal opfrissen met nieuwe ideeën, hobby's,... Zaken ontdekken,... Geniet er zeker maar van en heel veel succes voor volgend jaar. Het laatste jaar van het middelbaar is vaak ook zo een leuk jaar :) x

  ReplyDelete
 5. Een heerlijk motto, daar sluit ik mij graag bij aan!

  ReplyDelete
 6. Geniet met volle teugen van je vakantie!

  ReplyDelete
 7. Heel veel plezier deze vakantie!

  ReplyDelete
 8. heerlijk dat je weer naar Frankrijk gaat! ik mis dat land best een beetje.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...