Pagina's

Sunday, 20 August 2017

raspberry & lemon friands


Voor het hoofdgerecht hadden we besloten om zelf spaghetti te draaien en zelf pesto te maken en zo pasta pesto from scratch te maken. Een lekkere salade ernaast, ervoor wouden we een broodje eten met tapenade, maar voor erna hadden we nog niets bedacht. M'n vriendin houdt niet zo van (slag)romerige dingen, dus de tiramisu waar ik gelijk aan dacht bij onze Italiaans getinte kooksessie zou het sowieso niet worden. Het was nog best lastig iets te vinden dat we als toetje konden eten wat niet romig was, niet teveel tijd kostte en ook geen pure chocolade bom was (want daar hadden we beide niet veel zin in)(als in een bom van pure chocola, niet een pure bom van chocola), maar toen kwamen we deze raspberry & lemon friands tegen in Tanya Bakes. Friands zijn kleine amandel cakejes en 'Friand' in het frans betekent letterlijk "a tasty thing". Nou, wij waren om hoor. En ik kan je vertellen, ze zijn very very very tasty indeed. 


HET RECEPT 
________________________________________________
uit Tanya Bakes. 

Voor 9 à 8 stuks

  • 4 eiwitten
  • 100 g amandelmeel ('ground almonds', of terwijl gemalen amandelen)
  • 50 g bloem
  • 175 g poedersuiker + extra for dusting
  • sap van 1 citroen
  • 150 g ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld + extra voor het invetten
  • 150 g frambozen
  • amandel vlokken (voor de topping)
1) verwarm de oven voor op 180˚C.
2) klop de eiwitten in een schone, droge kom tot ze wit en schuimend zijn.
3) voeg het amandelmeel, bloem, poedersuiker, het meeste van het citroensap en de boter toe en mix tot een glad beslag, waarbij je zo min mogelijk lucht uit je beslag klopt.
4) vet een muffin bakvorm in en verdeel het beslag over 9 à 8 vormpjes en steek 3 frambozen in ieder vormpje.
5) bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin. note: die van ons stonden er 20 minuten in, maar hadden eigenlijk nog wel iets langer gemogen.
6) bestuif ze met poedersuiker, sprenkel de rest van het citroensap erover en strooi de amandelvlokken erover. 

Ze zijn heerlijk fris door de citroen, niet mega zoet (ook al zou je dat misschien wel verwachten door de poedersuiker die erin gaat) en lekker zomers. Omnomnomnomnom-factor ★★★1/2! yummy! 

*  *  * 
liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Hmmmmm! Ik krijg er helemaal trek van! Zeker een baksel om te onthouden, leuk!!
    xxx

    ReplyDelete
  2. Oh my, ik wil er eentje! Ik begin al te watertanden. ;)

    ReplyDelete
  3. Amai, ziet er super lekker uit!

    ReplyDelete
  4. ah wat ziet dit er lekker uit!

    ReplyDelete
  5. ziet er echt goooed uit! ik krijg er gewoon zin in!

    ReplyDelete
  6. Aah Arjanne al je recepten die je deelt zien er zo lekker uit!! En hoe leuk dat je zo'n takje met echte frambozen hebt gebruikt voor foto's!!

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...