Wednesday, 27 September 2017

a few of my favourite things • september


Het was alweer een tijdje geleden, maar me nog lang niet vervreemd. Een beetje door het hele huis heen rennen, a few of my favorite things en een hele hoop random things verzamelend, om die vervolgens allemaal op een lakentje op de grond te leggen en dan er een beetje boven te zweven om er een foto van te maken. Ofterwijl, een flatlay maken à la arjanne. fun fun fun. én hij mocht natuurlijk niet ontbreken bij een artikeltje óver a few of my favorite things, zo'n flatlay.


cake! taart! bakken! 

Mijn zus & ik vieren ons grotemensenfeestje met 3 soorten taart: we bakten rainbowcake, een chocoladetaart (ohh, nu ik die chocotaart op de foto's zie wil ik 'm eten!) en carrotcake-met-sinasappel. yum, yum & yum! En ook gewoon mega leuk om te bakken, wat het waren allemaal meerlaags-taarten. En toen begon heel holland bakt weer, en dan heb ik gewoon altijd de neiging om iets te gaan bakken zodat ik een baksel kan eten terwijl ik het kijk. De eerste keer aten we restjes van het feestje (och! wat! zwaar!), de keer erna bakte mijn moeder pepernoten en de keer erna bakte in een appeltaart, waar we de keer dáárna ook nog van konden snoepen dankzij mijn moeders slimme ik-stop-de-helft-in-de-vriezer-actie. Basically werd er veel gebakken de afgelopen tijd (yay!) en werden er ook lekker veel baksels gegeten (yay!). 
(Ahh, jongens ik moet echt weer eens wafels maken! Ik wil niet dat d'r met dat wafelijzer gebeurt waarvoor ik bang was dat het zou gebeurden, namelijk vergetelheid en verstoffing. )

movies. 

Ik hou van films. Dus hier komen mijn filmtips. Qua bioscoop-films was pirates of the carribean (oké, hoe spreek je dat uit?)(cerribien of cerrebe-an?) gewoon geweldig, hij draait nog steeds, dus grijp die kans (iets wat ik al 2x heb gedaan, whoops). Ook zag ik everything, everything. Het boek vond ik top, de film gewoon heel chill en fijn. fijne muziek, leuke mensen, maar niet heel veel spanning en sensatie. Maar wel heel fijn en chill. (voor deze argumentatie scoor ik ongeveer nul punten maar oké). En nu kingsman the golden circle eindelijk in de bioscopen draait wil ik er zo snel mogelijk heen, want manmanman wat was deel 1 leuk! En qua films-die-niet-in-de-bios-draaien raad ik aan: the space between us, the hundred foot journey en we are your friends.


horloge.

Zo'n ding waarvan ik pas besefte wat ik had gemist (al-die-jaren) toen ik d'r eentje had. Een horloge. Best wel handig om gewoon te weten hoe laat het is zonder daarvoor iedere keer je mobiel te moeten zoeken. En ook ziet hij er gewoon bestwelheelergleuk uit en maakt hij van ieder setje kleding een heuse outfit.

holding up the universe.

Everyone thinks they know Libby Strout, the girl once dubbed “America’s Fattest Teen.” But no one’s taken the time to look past her weight to get to know who she really is. Following her mom’s death, she’s been picking up the pieces in the privacy of her home, dealing with her heartbroken father and her own grief. Now, Libby’s ready: for high school, for new friends, for love, and for every possibility life has to offer. In that moment, I know the part I want to play here at MVB High. I want to be the girl who can do anything. Everyone thinks they know Jack Masselin, too. Yes, he’s got swagger, but he’s also mastered the impossible art of giving people what they want, of fitting in. What no one knows is that Jack has a newly acquired secret: he can’t recognize faces. Even his own brothers are strangers to him. He’s the guy who can re-engineer and rebuild anything, but he can’t understand what’s going on with the inner workings of his brain. So he tells himself to play it cool: Be charming. Be hilarious. Don’t get too close to anyone.Until he meets Libby. When the two get tangled up in a cruel high school game—which lands them in group counseling and community service—Libby and Jack are both pissed, and then surprised. Because the more time they spend together, the less alone they feel. Because sometimes when you meet someone, it changes the world, theirs and yours. 
Ik heb een hoop boeken gelezen in de zomervakantie (komt-nog-wel-een-artikeltje-van-maar-om-eerlijk-te-zijn-moet-ik-nog-een-boek-uitlezen-die-ik-ook-meehad-op-vakantie-en-in-dat-artikeltje-wil-proppen-maar-toen-kwam-school-en-lezen-voor-school), en van al die boeken was holding up de universe wel écht één van mijn favorieten.

(nog meer) lees- en kijkvoer: wat favo blogposts.

over een tipje naar Edinburg, en wauw, wat een stad (en omgeving)!
gewoon prachtige fotografie, daar wordt ik heel blij van, en wie nie?
een post vol mooie foto's in bruine, roze, rode, gele en oranje tinten. Sevella, een stad waar ik nog nooit van gehoord had, staat nu op m'n bucketlist!
want hoe prachtigmooi is dit tafeltje geworden!?

Myrthe's nieuwste thailand-post. Ik vind myrthailand gewoon de beste uitvinding ooit. netflix. 

Tot kort geleden waren wij waarschijnlijk het enige gezin in nederland zonder netflix. But-not-anymooore! En ik geniet er intens van. (& ben nog net niet officieel netflixverslaafd) New Girl en Modern Family kijken zijn mijn favoriete bezigheden op dit moment. 

unseen.

Vorig weekend was "unseen" in de westergasfabriek te Amsterdam te zien (ook al was het unseen.)(ha-ha) en vrijdag heb ik het allemaal eens bekeken (ook al was het unseen)(ha-ha) vergezelt door mijn vader. Het is basically de gastanks van de westergasfabriek met wat schotten waarop allerlei verschillende galerieën (from all over da world) werk van allerlei verschillende fotografen tentoonstellen, en waar dan een hoop mensen naar turen (ook al was het unseen)(ha-ha). En het was gewoon mega inspirerend en leuk om zo veel verschillende foto's waar te nemen! (ook al was het unseen)(ha-ha)(oké ik stop al)(was een leuke tentoonstelling en een naam die er gewoon om vráágt om de meest flauwe en to-be-honest niet echt grappige grappen over te maken. Doen we volgend jaar zeker (hopelijk) weer!)
*  *  *

Wat waren jullie favorite things de afgelopen tijd?

liefs, 
ARJANNE 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

 1. oei die taart ertussen doet het 'm wel echt! jumjomjammy. dat boek heb ik ook gelezen, maar dan in het nederlands en ik vond hem ook wel heel erg tof!

  ReplyDelete
 2. Leuke post!! En nu heb ik ook zin in taart haha ;) (Gelukkig hebben we nog carrotcake in huis, hehe) Je horloge vind ik ook echt mooi!!

  ReplyDelete
 3. Waahh wat een megatoffe foto's!!<3 Die taart ziet er echt heeeerlijk uit en je horloge is zo pretty! XX

  ReplyDelete
 4. Ik vind je flatlays altijd zo leuk, en wat ziet die taart er lekker uit jumjum, en als enthousiast heel Holland bakt kijker, wie is jouw favoriet?(ik vind ze eigenlijk allemaal wel leuk haha)

  ReplyDelete
 5. Bedankt voor al je filmtips! Ik weet al wat ik volgend weekend ga kijken... Hihi! Erg leuk om weer een flatlay van je te zien, me lufs dem! <3

  ReplyDelete
 6. De sfeer van jouw foto's is altijd zo fijn, heel kalm. Tof dat je naar Unseen bent geweest. En die filmtips kon ik eigenlijk wel gebruiken. Hoewel ik ook echt veel te studeren heb...

  ReplyDelete
 7. Super mooie foto's!! De serie girlboss op netflix is echt heel leuk!!

  ReplyDelete
 8. Supermooie flatlay! & dat boek heb ik ook gelezen, echt een supergoed boek! X

  ReplyDelete
 9. Erg tof om weer eens zo'n favorieten artikel van je te lezen. Door je foto's heb ik meteen zin om m'n camera te pakken! Maar ook in die taart, yum wat ziet die er lekker uit!

  ReplyDelete
 10. Flat laysss, da's echt dé fijnste bezigheid (foto's mislukken noooit met een flat lay, haha)Dat boek klinkt wel als een goeike! Ga ik opschrijven ((:

  ReplyDelete
 11. Ik heb ook nog maar pas Netflix en ben ook echt al helemaal hooked, haha. Helaas iets te weinig tijd voor gehad de laatste tijd, maar wat een weekje kerstvakantie al niet kan doen ;-)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...