Sunday, 10 September 2017

dit was mijn zomer

Het is amper negen uur en buiten is het al pikdonker. Vandaag ben ik fietsend in een stortbui natgeregend tot op m'n onderbroek en de halve dag plakte mijn broek aan mijn benen (bleh). Ook is het naar school gaan alweer helemaal onderdeel geworden van mijn ritme. Oh, wat lijkt zomer & vakantie alweer lang geleden. Een zin die ik ook al na mijn eerste schooldag gezegd zou kunnen hebben, of al na mijn eerste lesuur, maar goed, na alweer een paar weken bezig te zijn dringt het toch wat meer tot je door. Maar juist met regendruppels op mijn ramen vind ik het leuk om terug te blikken op afgelopen zomer. pasta draaien. 

Iets wat ik nog nooit gedaan had, en toen opeen twee keer in één week. Pasta draaien. Superleuk, superlekker. Lasagne vonden we te makkelijk dus begonnen we aan spaghetti. Nou, dat wat zekersteweten moeilijker dan lasagnebladen en toen we begonnen hadden we ook zeker niet verwacht dat het zo'n karwei zou worden. De pasta bleef aan elkaar zitten hij brak we konden het niet goed neerleggen, allemaal problemen. Maar hey, de tweede keer ging het al beter. Nu ben ik wel mega benieuwd geworden naar de geheimen van italiaanse koks, huisvrouwen of -mannen op het gebied van pasta draaien, want hoe maak je nou vele kilo's pasta zonder er honderd jaar bezig te zijn?dagje den haag en scheveningen.

Aan het begin van de vakantie ben ik samen met mijn ouders een dagje naar Den Haag geweest. 's Ochtends regende het keihard dus een beetje leuk door de stad lopen zat er niet echt in en we rolden dan ook vanuit de trein gelijk de tram in, richting het gemeentemuseum. Daar aten wel appeltaart, bezochten we de mondriaan-tentoonstelling (superleuk!) en hopten we ook nog even het fotomuseum in, omdat praktisch aan het gebouw van het gemeentemuseum vastgeplakt zit. We eindigde de dag wegwaaiend op het strand. Heerlijk.
bonfire evenings.

Hoog zomer is het hier eigenlijk te warm voor, maar het begin en eind van de zomer zijn er perfect voor. men neme een avond, een vuurkorf, hout, lucifers, marshmallows, thee, een goed gesprek en een goed boek. & there you have it: bonfire evenings.


uitslapen.

uhm. duh? 
Maar dit is oprecht iets dat ik mis aan vakantie, lekker zo lang blijven liggen als je wilt. Weekenden zijn ook tof en dan kun je ook uitslapen, maar ik voel dat toch iets meer druk om m'n poten uit m'n bed te steken en iets met m'n leven te gaan doen, ofzo. Dat 'het is oké, het is vakantie'-gevoel waardoor ik lekker blijf liggen mist vaak in een normale week.


de tuin in. de zon in.

Een zomerse dag, een lekker zonnetje, dan stap je makkelijk de tuin in. Je eet buiten, leest buiten of loopt gewoon wat rond (bvb in je pyjama, want pyjamadag). Heerlijk, vind ik dat, buiten zijn in de zon.

op vakantie gaan.

Dat was ook een groot deel van mijn vakantie. Altijd wanneer mensen dan na de vakantie vragen of je nog weg bent geweest en hoe het was is mijn antwoord iets in de richting van "jep, frankrijk. gewoon kamperen, in de bergen, met the familiy. was echt heerlijk!" Kort maar krachtig, want het wás ook gewoon heerlijk. Maar behalve kameren-in-de-bergen-met-the-family ben ik ook nog op surfkamp geweest deze zomer. Ik had m'n camera niet mee, maar wel m'n analoge, dus daar zal ik nog wel een artikeltje over in elkaar flansen. Maar die week was in het kort gewoon superleuk, gezellig en relaxed en nee ik kan nu niet mega goed surfen, maar wel een beetje ;) 

*  *  *
Natuurlijk deed ik nog veel meer deze zomer. meeten met friends, lezen, familiebezoekjes, een hoop films en series kijken en nog veel meer lekker vakantie dingen. Hebben jullie ook een fijne zomer gehad?

en dan nu, m'n examenjaar. Ehm. oké. spannend. should be fun!

liefs
ARJANNE 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

 1. sniff sniffff, missing summer etc. maar heel leuk deze complicatie van de zomer <3

  ReplyDelete
 2. Wat leuk om zo terug te blikken op je zomer!

  ReplyDelete
 3. Super leuke throwback! Zelf pasta maken zou ik ook nog wel eens willen doen ;)

  ReplyDelete
 4. Het was een productieve vakantie voor jou maar je ziet dat je er van hebt genoten! :D

  ReplyDelete
 5. Ik mis de zomer vakantie ): maar deze overzicht is heel leuk en geeft me weer die zomer vibe haha :). En succes met het examenjaar <3

  ReplyDelete
 6. Super fijn overzichtje! En wow, zelf pasta draaien, hoe cool is dat??? Veel succes met je examenjaar! :) Xxx

  ReplyDelete
 7. Your summer was beautiful. Just like your photos.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...