Monday, 9 October 2017

verwenweekend


Deze foto's zijn van zo lang geleden dat het al bijna weer tijd is voor m'n volgende 'verwenweekend' (een happening die ieder het jaar plaatsvindt). Maar nevertheless is dit wel echt een verhaal dat eventjes verteld moet worden. 
Het begint allemaal met een lieve opa en een lieve oma en vijf kleinkinderen. Opa en oma hebben geen zin in allerlei gedoetjes met cadeautjes voor zwemdiploma's en geld voor rapporten, maar zijn vooral gewoon heel erg lief en het concept 'verwenweekend' ontstaat. Het hele jaar laten opa en oma de cadeautjes voor zwemdiploma's en rapporten achterwege en één weekend in het jaar komt ieder kleinkind een weekend alleen bij opa en oma logeren, wat vroeger nog gepaard ging met een autoreis en smarties op de achterbank (maar maak je geen zorgen hoor, die smarties komen tegenwoordig ongetwijfeld nog wel later in het weekend - kleinkindjes komen zeker niets te kort!). Voor de rest komt het erop neer dat het het hele weekend feest is: alleen bij opa en oma, een (theater)voorstelling, een verjaardagscadeau uitzoeken en lekker zelf weten wat de pot schaft. En mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dat zo'n verwenweekend geweldig is, of het nog niet helemaal begrijpen, dan volgt nu 'mijn afgelopen verwenweekend'.
_______________________________________

Het weekend begon met de treinreis naar opa en oma. Met een koffertje en analoge camera stapte ik de trein in. Het was zo'n treinreis waarin ik probeerde te leren omdat de week erna het tijd was voor een Grieks woordentoets waarvoor je en belachelijke hoeveelheid woorden in je hoofd moest stampen, maar uiteindelijk maar een beetje uit het raam staarde en muziek luisterde. Opa en oma haalden met op van het station, waarna we de traditie voortzetten om macaroni met spinazie, kaas, ketchup, ketjap en gefruite uitjes te eten (deze hoort niet bij een verwenweekend hoor, maar dit is gewoon iets dat ik geweldig lekker vind en een 'recept' dat opa en oma -of nouja, eigenlijk meer oma- me heeft geleerd.)Zaterdag begon met voor het eerst sinds tijden haast-zo-lang-als-ik-kon uitslapen en daarna dus ook uitgerust wakker worden (wow). Er stond al een jammie ontbijtje op me te wachten, en terwijl we warme croissantjes met roomboter en jam aten en thee dronken besloten we om -ondanks dat ik nog niet echt wist wat ik eigenlijk wou- toch maar even naar de stad te gaan om te kijken naar oorbelletjes. 
Een kwartiertje nadat we de juwelier in waren gegaan, liepen we alweer -2 paar superleuke, minimalistische oorbellen rijker (van die stokjes en cirkeltjes met een soort kettinkje eraan, mega leuk!)- naar buiten. Daarna gingen we op weg naar Den Haag, of eigenlijk Scheveningen. Bestemming: het circustheater. Als voorstelling stond The lion king op de planning. het. was. echt. geweldig. Het begin was gelijk al één van de adembenemendste, gaafste scènes, waar (spoiler alert) alle dieren door de zaal heen lopen. De hele voorstelling was sowieso gewoon WAUW. ik zou zo weer gaan. Het leuke aan het circustheater is dat het strand en de zee twee stappen van je verwijdert zijn, dus tja, natuurlijk liepen we nog even over de boulevard, ik raakte de zee aan (brrr), we aten pizza en reden terug naar opa en oma's huis. Een kopje thee, stukje chocola en retteketetlekkernaarbed
Zondagochtend en middag liepen we in de zon door het dorpje Thorn, een volledig wit dorpje in Limburg dichtbij de Belgische grens. We aten vlaai (want limburg), maakten een soort rondwandeling  en een relaxte middag was het opeens even haastenhaastenhaasten naar het station zodat ik m'n trein terug zou halen (which i did). En poof! zoals ieder weekend, was het weekend opeens voorbij. Dus, om mijn verhaal te concluderen, alsiklatergrootben is mijn voornemen nummer één verwenweekenden organiseren voor m'n kleinkids. 

liefs
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

 1. Aah dat ziet er heerlijk uit. Heerlijk hé die Limburgse vlaai :D

  ReplyDelete
 2. Ha Nicht! Ontzettend leuk om jou ervaring met verwenweekend op deze manier eens te lezen. Het is denk ik al weer zo'n 14 jaar geleden, maar ik kan me nog haarscherp herinneren dat ik verwenweekend had en met opa en oma naar (jaja) The Lion King geweest ben. Het blijft een pracht traditie en ben het dan ook volledig met je slotzin eens ;).

  ReplyDelete
 3. ooh wat ontzettend fijn zo'n verwenweekendje!! doet me echt denken aan de logeerpartijtjes van vroeger bij opa&oma. en hele mooie analoogjes! <3

  ReplyDelete
 4. OOh wat een leuk en fijn artikeltje met prachtige foto's! Ik heb nu ook wel zin in zo'n verwen weekend hihi

  ReplyDelete
 5. Wat een geweldig idee, het is eigenlijk zo lief. Mooie foto's! Ik heb helemaal zin in zo'n relaxed weekend nu :) Eerst maar even alle deadlines en tentamens overleven...

  ReplyDelete
 6. Ooh zo leuk dat verwenweekend! & ook echt suuuupermooie foto's! X

  ReplyDelete
 7. Super leuk sfeerverslag! Elke keer als ik naar Maastricht ga, eet ik er Limburgse vlaai. Zo lekker :D

  ReplyDelete
 8. Zalig! En ik ben echt verliefd op je foto's, haha :-)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...