Monday, 11 December 2017

an inspiration wall

De inrichting van mijn kamer veranderen is één van mijn hobby's. En heeft mijn kamer een halve metamorfose doorstaan, dan vind ik na een tijdje dat het weer anders moet en begin ik weer met redecoraten. Ik heb Pinterestborden vol room inspiration en altijd wel wát nieuwe ideeën voor mijn kamer in mijn hoofd. Zo begon ik een tijdje geleden aan een inspiratie-wand, en nu is-tie eindelijk klaar hoor, yay!Ik vond al een tijdje de postertjes, tekeningen en andere zooi die ik boven mijn kast had hangen niet meer zo tof. Ik wou een wand die me, wanneer ik er een blik op zou werpen, gelijk blij zou maken en inspireren. En in plaats van maar gewoon wat prints bij elkaar gooien, leek het me leuk als alles een beetje zou matchen: kleuren die mooi bij elkaar passen en alles een beetje in eenzelfde thema. Toen herinnerde ik me een zin uit een home artikel van de urban outfitters blog: "display what you love." De ideeën schoten mijn hoofd binnen en al snel was de keuze gemaakt: het zou een ocean-themed inspiration wall worden. 
Toen ben ik gaan verzamelen, alles wat ik mooi vond en waarvan ik het idee had dat ik het vast kon krijgen aan een muur. Ik keek in tijdschriften, tussen mijn tekeningen en bij mijn afgedrukte analoge foto's en vond ook nog een schelpen, een veertje en een soort armbandje. De wall banner with a quote die ik een tijdje gelden maakte (klik hier voor de post) zou ook een plekje krijgen. Ook bewapende ik me met 'n lijmpistool en plakte was schelpen in een lijstje en voilà, ik had ook wat schelpen ín een lijstje om op te hangen. In mijn ehh verzamelperiode om het maar even zo te noemen, kreeg ik ook een mailtje van Foto op Aluminium (een dochterbedrijf van Foto op Canvas), of ik misschien een foto op aluminium wou ontvangen. Eerst wist ik niet goed wat ik daar dan mee moest, maar later schoot me te binnen hoe leuk dat zou staan op mijn toekomstige inspiration wall. Ik bestelde 2 foto's op wit aluminium. Ik vind het sowieso altijd leuk om mijn foto's afgedrukt te zien, maar aluminium is ook echt een mooi materiaal om je foto's dan afgedrukt op te zien! En ze hangen mega leuk aan m'n muur! 
Voordat ik begon met ophangen, ben ik gaan kijken hóé ik het wou ophangen door het even op de grond te leggen in een leuke setting. Vervolgens hing ik de schilderijtjes met haakjes aan de muur, en de foto's/postertjes en ook de schelpen maakte ik vast met dubbelzijdig tape (easy & 't plakt ook nog eens goed). En nu hangt het eind-de-luk allemaal aan m'n muur. happiness!

do it yourself!

- pick a theme and collect.
Ik vond het tof om alles rond een zee-thema te doen, maar misschien vind je dat wel helemaal niets. Een paar andere ideeën: een planten-thema (gedroogde bloemen/bladeren, planty quotes, prints en foto's, levende planten, van die "leerplaten" met de namen van planten of vlinders), een wat meer bohemian-thema (analoge foto's, een dromenvanger, ook veertjes, zo'n-tof-spiegeltje-met-gouden-straaltjes-eromheen-alsof-het-de-zon-is, zo'n macramé-hanger, je zonnebril/hoed), een science-achtig iets (sterrenkaart, edelstenen ophangen, óók van die "leerplaten" met bijvoorbeeld de namen van edelstenen, een kompasje) of office-themed (alleen maar zwart-wit foto's, quotes in strakke lettertypes, zo'n clipboard of 'rekje van gaas', een zwart-wit plattegrond).
(okay, mag ik alsjeblieft nog een paar witte muren om te vullen???)
- plan how-to-hang.
En hoe hang je al je collected things dan op? Mijn grote tip is alles even op de vloer in een leuke setting neerleggen en van boven even een snel fotootjes maken met je tellie, zodat je goed kan zien hoe het er dan uit gaat zien! Weet je niet zo goed hoe je alles op wilt hangen? Laat je inspireren door  bijvoorbeeld op Pinterest te kijken hoe anderen het aanpakken!
- hang it up.
Je kan natuurlijk in je muur kan boren om alles aan haakjes op te hangen, maar je kan ook echt mega veel dingen ophangen met dubbelzijdig tape. Of gewoon masking-tape (als je wil dat het niet zichtbaar is kan je er "dubbelzijdig tape van maken" door het tape zeg maar in een rondje te doen, zoals het ook het rolletje zit alleen dan iets groter/kleiner en met de plak-kant naar buiten. de uiteinden plak je aan elkaar, gewoon doordat het tape is dus uit zichzelf plakt (scrappy uitleg, ik hoop dat het een beetje begrijpelijk is)

*   *   *

zijn jullie ook fan van mooie inspiratie-wanden?


liefs
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. Wauww, echt leuk deze muur! Die tips ga ik zeker ook volgen voor mijn kerst-themed muur :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel Marthe! Ooohh, kerst-themed, superleuk! Daarvan moet je zeker het resultaat even delen! <3

   Delete
 2. Jaaaa, zo leuk, posterwalls! Ik heb al een tijdje wat kaartjes op m'n deur hangen (maar het is nu echt wel tijd om hem helemaal opnieuw te decoreren, en met jouw tips zal dat zeker lukken!) Een heel erg mooi geheel, al die spulletjes!

  ReplyDelete
  Replies
  1. jaaaa, ik vind posterwalls ook zo leuk! Ik weet zeker dat jouwe ook heel tof wordt!

   Delete
 3. ik houd daar echt van! mijn muur is nu erg chaotisch, dus ik denk dat het tijd gaat worden om er weer eens iets leuks van te maken.

  ReplyDelete
 4. woaaah dit ziet er zo leuk uit! en esthetisch <3 ik moet deze tips echt opvolgen als ik kijk naar mijn saaie witte muur...
  xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh dankjewel eva!! Ahh, het is echt leuk om je muur een beetje te pimpen ja! :)

   Delete
 5. Zo tof en die typewriter maakt het hele plaatje af!

  ReplyDelete
 6. Dit heb je zo leuk gedaan, ziet er zo mooi uit!!

  ReplyDelete
 7. Ik ben er zelf ook al een tijdje mee bezig, ik ga eens beginnen knippen in tijdschriften enzo, hihi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohh ik ben mega benieuwd wat daar uit gaat komen :)) Wordt sowieso mega leuk! <3

   Delete
 8. Jaaa! Wat leuk dit! Ik heb boven mijn bed een bord hangen met allemaal leuke plaatjes die me ontzettend blij maken en inspireren ☺ Ik verander mijn kamer ook echt heeel de tijd, ik vind het echt zó tof, hihi. Ik vind de jouwe echt heeel leuk geworden! X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa, ik wordt ook zo geïnspireerd en blij van leuke plaatjes! Dankjewel!!

   Delete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...