Monday, 1 January 2018

een nieuw rondje om de zon


Een nieuw jaar, dus hallo driehondervijfenzestigduizend posts over 2017 en 2018! De jaaroverzichten en goede voornemens verschijnen in grote getale op mijn scherm. En stiekem vind ik het best leuk om te lezen, ook al begint er eigenlijk iedere dag een nieuw jaar, moment of een nieuwe tijd, het ligt er maar aan wanneer je begint met tellen. Maar omdat we ooit hebben besloten dat op een bepaalde dag, "oudjaarsdag" genoemd, het rondje van de aarde om de zon voltooid is, knallen we nu met z'n allen op 31 december de kurken van champagne flessen, knallen we het vuurwerk de lucht in en knallen we bijna uit elkaar van de oliebollen en het gourmetten. En om eerlijk te zijn vind ik het altijd wel een leuke, gezellige avond.
_____________________________Bij oud&nieuw komen ook altijd de goede voornemens om het hoekje kijken. Het is goed om jezelf doelen te stellen, maar het is ook goed om te beseffen dat dat natuurlijk altijd kan en niet alleen na de jaarwisseling. Wil ik dan toch new year's resolutions opstellen, dan zou ik deze wijze woorden nemen, om lekker precies wat ik minder vind aan goede voornemens nemen als goed voornemen: 
"the right time is always right now"
Casey Neistat
Soms lijkt het ook alsof we met onze voornemens op de overtreffende trap doelen. Het moet weer beter, groter en extremer worden. Een artikel in de Glamour kwam precies op tijd om mij te laten realiseren dat door altijd maar te streven naar meer, je makkelijk vergeet wat je al hebt, wat er al allemaal is. Ook is het heerlijk om te dromen over nieuwe ervaringen, zolang je maar niet denkt dat je  leven pas begint of je pas écht gelukkig bent wanneer je die nieuwe ervaring verzilvert. Deze levenslessen uit de Glamour wil ik ook graag meenemen in 2018 (manmanman, wat moet ik wennen aan dat nieuwe getalletje)(jaar jaartal opschrijven gaat sowieso de komende maanden fout). "het klinkt misschien corny, maar je leven is nu. De dagelijkse sleur, dát is je leven. Dan kun je daat otch maar beter van genieten?" 


2018 wordt voor mij een jaar vol veranderingen. Het plan is in het kort doei middelbare school, hoi universiteit. Ik wordt achttien, ga waarschijnlijk op mezelf wonen. Je kan wel zeggen dat 2018 zeker een totaal ander jaar wordt dan alle anderen. Terwijl ik dit schrijf drink ik thee mijn groene mok met "keep it cool" en daarnaast een tekening van een relaxed meisje in een yogahouding erop. Dit wordt denk ik wel a mug to live by, volgend jaar. Deze wijze woorden kan ik wel toevoegen aan de quotes die ik al eerder noemde als goede voornemens.
Ik vind het wel wat, wijze woorden meenemen als goede voornemens, 2018 in. Maar een heel jaar is groot, eng groot, en eigenlijk ook best wel lang, met z'n 525600 minuten. Zelf vind ik het een stuk fijner een jaar per maand te bekijken (of zelfs per week). Het komend jaar wil ik me iedere maand door een nieuw quote laten inspireren. Onder mijn header heb ik zojuist naast de woorden "contact" een linkje naar nieuwe pagina op mijn blog laten verschijnen. Een kalender, waar  ik het komende jaar iedere maand een printable kalender en een quote, die naast mezelf, jullie hopelijk ook zal inspireren, publiceer.

*   *   *

ik wens jullie allemaal een goed reis, tijdens dit nieuwe ritje om de zon! 
happy new year! 


liefs,
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. ahh wat een tof idee, die kalender!!

  ReplyDelete
 2. Leuk, dat idee van die quotes! Ik ben benieuwd :)

  ReplyDelete
 3. gelukkig nieuwjaar! ik verheug me nu al op je printable kalenders haha. weet je al wat je gaat studeren op de uni?

  ReplyDelete
 4. dit gaat echt een bijzonder jaar voor jou worden, ik voorspel het! vooral omdat je nu van de middelbare afgaat enzo (oma laura spreekt). leuk dat je die kalender doet! en ik vind je titel ook gewoon goed (verzonnen) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. aahh dankjeeee voor de wijze woorden oma lauraa! <3 ahh lieff!!

   Delete
 5. Heel mooi geschreven! En mooie foto's! Veel plezier en succes in 2018! :)
  xx Alex

  ReplyDelete
 6. ohh wordt een spannend jaar voor je! 2018 wordt ook mijn jaar dat ik op mezelf ga, samen met mijn vriend. Grote veranderingen maar wel fijne veranderingen!

  ReplyDelete
 7. Helemaal gelijk heb je Arjanne. En jaa, amai ik deel uw enthousiasme voor 2018, zoveel nieuwe stappen gaan gezet worden! Het is niet niks he van middelbaar naar universiteit, dat wordt even slikken!

  ReplyDelete
 8. Zo'n mooi, inspirerend artikel!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...