Tuesday, 9 January 2018

herfst en winter plaatjes & praatjes


Misschien herken je het wel als je zelf ook veel fotografeert. Als je iets moois ziet en je toestelletje is in de buurt, leg je het snel even vast. En bij iedere gelegenheid maak je wel wat foto's en ook tussendoor pak je vaak snel even je camera erbij. Maar sommige foto's blijven ergens in je archief steken tussen SD kaart en bewerking. Zelf heb ik veel van die forgotten photographs en vandaag besloot ik ze eens uit te gaan zoeken. Het resultaat? plaatjes & praatjes. 

 
Let's start with autumn. Afgelopen herfst heb ik een hele hoop appeltaarten gebakken (en gegeten)(an apple a day keeps the doctor away?). Eerst met een herfstig zonnetje in je rug de tuin in om appels te plukken, en ook een framboosje als ik die tegenkwam. Vervolgens de appels snijden, rozijnen, kaneel en wat suiker erbij. Een deegje eromheen, de oven in, en een uurtje later haal je een dampende appeltaart uit de oven en verspreid de warme geur van verse appeltaart zich door je huis. 


• my sister • 

(dit is de enige keer in het jaar geweest dat ze niet keihard aan het lachen was hoor, maak je geen zorgen)

Nog meer baksels. De gekke hoopjes in deze cupcakevorm zijn cinnamon rolls. Of dat zouden ze moeten zijn, dat was de bedoeling. Nu alweer twee jaar geleden probeerde ik een keer met een vriendin cinnamon rolls te maken (misschien weet je dat nog wel....). Long story short: we faalden gigantisch. Tijd voor een tweede poging, vonden we. Nou, ze zagen er nog slechter uit dan onze eerste poging, maar smaakten misschien nét wat beter. Serieus, cinnamon rolls, hoe doe je dat??? Misschien is drie maal wel scheepsrecht en proberen we het nog een keer. Als je een succesvol receptje kent, laat het me weten! :)

een moonstruck ontbijtje. 

een moonstruck ontbijt?? moonstruck is een film uit 1987. Aan het einde van de herfstvakantie (jaja, longtimeago) logeerde ik bij mijn opa en oma en keken we moonstruk, een heerlijke film. Aan het einde van de film zagen we hoe loretta's moeder voor haar een ontbijtje maakte. Een boterham in een pan gebakken met in een gat een ei erin, geserveerd met een gebakken reepjes paprika erop. De volgende ochtend stonden de boterhammen met een gebakken ei erin ook bij ons op tafel. yummy.

• shadow searching • 


driving home for christmas... 

a little  diy:

Knip een cirkel ter grootte van de lens van je camera uit een zwart vel papier. Knip of snij een klein figuurtje uit het papier, in het midden van de cirkel. Maak de cirkel vast voor je lens en voilà, al je bookeh krijgt een leuke vorm. De lens even instellen op manual focus and let the fun begin!

Vaak ben ik aan het einde van de middag of in de avond in het donker naar huis gefietst. Soms is het maar donker, de nacht, maar er zijn ook altijd de lichtjes in het donker. Fotograferen in de schemering of donker heeft m'n hartje helemaal veroverd. Een beetje klungelen met instellingen en de vreugde wanneer het je gelukt is het op de foto licht precies zo te krijgen als je het wilt. 

Nog even over mijn kerst. Kerst was fijn. Gewoon met z'n viertjes, papa, mama, mijn zus en ik, hebben we een avond lang bij kaarslicht van een home made diner genoten. Goed de tijd nemend om de lekkere, nieuwe gerechten te proeven en gezellig pratend vulden we de avond. Erna 'onze' kerstfilm, the polar express. Zo'n avond waarop er even geen (boze) buitenwereld is, alleen maar hier, nu, cozyness en gezelligheid. 

*  *  *

dit was een zeer van-alles-en-nog-wat-bijelkaar-geraapt-zooitje but i hope you enjoyed it!


liefs
ARJANNE
BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

 1. Zalig, vooral al die food photos, haha! Echt instant honger van gekregen ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, als ik er zo doorheen scroll krijg ik d'r ook gelijk weer zin in :)

   Delete
 2. heerlijk al dat eten! krijg gelijk zin in appeltaart.. en herkenbaar al die on-geplaatste foto's! ik zeg vaker dit soort posts! <3

  ReplyDelete
 3. Zo fijn zo'n post! Ik vind het wel eens leuk om mee in je archief te snollen! ☺ (ik wil dit wel vaker doen, hihi) Vooral die foto's van al dat eten, nomnomnomnom! X

  ReplyDelete
 4. Wat een leuk idee om terug te blikken en wat oude plaatjes op te zoeken!! Die diy met de kerstboompjes vind ik heel gaaf gelukt <3

  ReplyDelete
 5. Wat een leuke foto's zeg en ja, I enjoyed it!

  ReplyDelete
 6. Hmmmm wat een heerlijke foto's zijn dit allemaal. Ik vind vooral die schaduwfoto echt heel erg pretty! Malou x

  ReplyDelete
 7. Toch mooi dat je deze foto's deelt, want het zou zonde zijn als je het niet zou doen!

  ReplyDelete
 8. Amai ik dacht al even dat er spek op je boterham lag ik dacht al huh Arjanne is toch ook vegetariër? Het is paprika, ik schrok, haha. Ziet er wel echt kei lekker uit! Ik ga dat eens proberen ((: En cinnamon rolls, oh, zelfs al voel ik me niet op en top ik krijg er honger van.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, nee hoor, nog steeds een vega-girl hier :) Moet je zekers eens doen, het is zo lekker!

   Delete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...