Wednesday, 20 June 2018

los op kos • part 2


En toen waren er nog maar vier dagen over. Drie dagen op kos, en één reisdag. In deze dagen bezochten we de ruïnes, zwommen we in de zee, kochten we souvenirtjes en gingen we lekker uit. 

*   *   *
Allereerst over de ruïnes, het culturele uitstapje van de vakantie. We fietsten de vier kilometer die de resten van de oude Griekse geneesplaats (thermen en ziekenhuis) van kis-stad verwijderd waren, en liepen daarna rond tussen de overgebleven oude zuilen en stukken steen. Een van mijn vriendinnen speelde voor tourguide, gewapend met het boekje over kos dat ik had meegebracht uit Nederland. Behalve oude steentjes, had je ook een prachtig uitzicht over kos en de zee bij de ruïnes, omdat ze iets in de bergen lagen. Voordat de zon ons volledig wegschroeide stapten we weer op de fiets richting de stad. Een middag bij de zee, een gezellige avond en de dag was alweer voorbij. We brachten nog een dag heerlijk zwemmend, liggend, slapend, kletsend, lezend en snorkelend door aan het strand, dit keer wél bij Tigagi (we hadden al een keer een poging gedaan de 12 kilometer te fietsen, maar waren al na 4 gestrand bij een ander leuk strand). Een andere middag / begin van de avond liep ik nog met een paar vriendinnen een beetje door Kos heen. Langs een kerkje, een boom die Hippokrates geplant zou hebben, een brug, de haven en eigenlijk gewoon de leuke straatjes van Kos, gewoon daar nog even van genieten, terwijl het gouden uur langzaam begon. De allerlaatste keer met z'n allen uit eten op Kos volgde, en daarna een heerlijk lange avond uit. 
De reis terug naar Nederland vloog in een waas van slaap voorbij, en voor ik het wist stond ik weer op Nederlandse bodem, voor mijn huis. Maar Kos, wat was je leuk!! 

*  *  *
liefs, 
ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

 1. Zo'n mooie beelden, en mochten jullie zelf zo ongeveer kiezen wat jullie daar deden? Lijkt me echt gezellig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! En ja! We hadden een vliegticket + appartement + bus van het vliegveld en appartement geboekt, en de rest stond nog allemaal niet vast, heerlijk!

   Delete
 2. Wat maak je toch prachtige plaatjes!!! Ik heb helemaal zin om op vakantie te gaan <3

  ReplyDelete
 3. Ik wil ook echt meteen weg nu, hup naar de zee en de palmbomen! Heel fijn sfeertje <3

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...