Sunday, 21 October 2018

booktips • books i read this summer 2018Iedere zomer lees ik een flinke stapel boeken. En eigenlijk verschijnt er ook iedere herfst een artikeltje over die flinke stapel boeken, het begint echt een soort serietje te worden. Ook deze zomer las ik veel. Dus ook deze zomer een artikeltje met boekentips, dacht ik maar zo.
De meeste van deze boeken las ik op vakantie. Misschien is het Frankrijk, of het op vakantie zijn, of iets totaal anders, maar ik lees altijd met de snelheid van 't licht op vakantie. Altijd is de vraag of ik echt zoveel boeken mee wil, vervolgens komt de twijfel of het inderdaad niet teveel boeken zijn, voor die twee weekjes, daarna besluit ik eigenwijs om alles gewoon lekker mee te nemen en lees ik vervolgens op vakantie zelfs nog wat boeken die mijn zus mee had genomen.

down and across • a. Ahmadi


Scott Ferdowsi has a track record of quitting. His best friends know exactly what they want to do with the rest of their lives, but Scott can hardly commit to a breakfast cereal, let alone a passion. With college applications looming and his parents pushing him to settle on a ''practical'' career, Scott sneaks off to Washington, DC, seeking guidance from a famous psychologist who claims to know the secret to success. He never expects an adventure to unfold. But that's what Scott gets when he meets Fiora Buchanan, a ballsy college student whose life ambition is to write crossword puzzles. When the bicycle she lends him gets Scott into a high-speed chase, he knows he's in for the ride of his life. Soon, Scott finds himself sneaking into bars, attempting to pick up girls at the National Zoo, and even giving the crossword thing a try-all while opening his eyes to fundamental truths about who he is and who he wants to be. (Samenvatting van bol.com)

Een lekker Young-Adult romannetje, i guess. Maar wel gewoon heel leuk! Er zit een heel leuk element/grote metafoor van de kruiswoordpuzzel in en dat vind ik zo orgineel! Ik wou na het lezen hiervan ook gelijk kruiswoordpuzzels gaan maken, maar laten we maar zeggen dat ik daar "niet zo goed in ben". :)simon vs. the homo sapiens agenda • b. albertalli

Sixteen-year-old and not-so-openly gay Simon Spier prefers to save his drama for the school musical. But when an email falls into the wrong hands, his secret is at risk of being thrust into the spotlight. Now change-averse Simon has to find a way to step out of his comfort zone before he's pushed out—without alienating his friends, compromising himself, or fumbling a shot at happiness with the most confusing, adorable guy he's never met. (Samenvatting van bol.com)

Meestal -eigenlijk meer altijd-tot-nu-toe- lees ik eerst een boek en kijk ik daarna pas de verfilming. Maar de film "love, simon" (gebasseerd op dit boek maar dus niet precies dit boek) had ik al gezien voordat ik dit boek las. En weetje, het was zo gek nog niet. Ik vond de film driedubbel geweldig en het voelde alsof het boek één grote bonus was bovenop die al zo leuke film. Je kan je eraan ergeren dat de film en het boek zo verschillen, maar ik vond dat eigenlijk alleen maar leuk om te lezen :)the monk of mokha • d. eggers 


Mokhtar grew up in San Francisco, one of seven siblings in a tiny apartment, raised by Yemeni immigrant parents. As a young man he learned of the true origins of coffee making - an ancient art born in Yemen, the secret stolen by European colonisers - and became determined to resurrect the ancient art of Yemeni coffee. Mokhtar dedicated himself to coffee, quickly becoming one of the world's leading experts, the first Arab in the world to qualify as a 'Q Grader'. But while visiting Yemen on a research trip, he was caught in the maelstrom of sudden civil war. The US Embassy closed its doors, and so Mokhtar embarked on a nail-biting adventure - to escape the country with his precious coffee samples intact. The Monk of Mokha is heart-pounding adventure story, a tale of underdog entrepreneurship and true passion, and a fascinating modern take on the great American dream. (Samenvatting van bol.)

Dit was echt een ongelofelijk interessant boek om te lezen. Een onderwerp waar ik eigenlijk niets van weet, een intrigerend verhaal en goed verteld. Ik heb best wel zin om hen nog eens te lezen, ik denk dat dit boek dan snel één van mijn all-time favourites zal worden! 


the circle • d. eggers


When Mae Holland is hired to work for the Circle, the world’s most powerful internet company, she feels she’s been given the opportunity of a lifetime. The Circle, run out of a sprawling California campus, links users’ personal emails, social media, banking, and purchasing with their universal operating system, resulting in one online identity and a new age of civility and transparency. As Mae tours the open-plan office spaces, the towering glass dining facilities, the cozy dorms for those who spend nights at work, she is thrilled with the company’s modernity and activity. There are parties that last through the night, there are famous musicians playing on the lawn, there are athletic activities and clubs and brunches, and even an aquarium of rare fish retrieved from the Marianas Trench by the CEO. Mae can’t believe her luck, her great fortune to work for the most influential company in the world—even as life beyond the campus grows distant, even as a strange encounter with a colleague leaves her shaken, even as her role at the Circle becomes increasingly public. What begins as the captivating story of one woman’s ambition and idealism soon becomes a heart-racing novel of suspense, raising questions about memory, history, privacy, democracy, and the limits of human knowledge. (Samenvatting van bol.com)

Nog eentje van Dave Eggers! En dan waarschijnlijk zijn bekendste boek. Het einde (doorlezen dus!) was, voor mij tenminste, best wel onverwacht, ook al had ik het kunnen zien aankomen. Misschien hoopte ik eigenlijk gewoon dat het nog een andere kant op zou gaan, maar toch.


wonder • r.j. palacio


'Ik heet August, en ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je ook denkt, ik weet bijna zeker dat het erger is.' Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken... (Samenvatting van bol.com)

Dit boek heb ik al ongeveer honderd keer gelezen en het blijft gewoon zo mooi en leuk en grappig (en ja. ja. ik moet een beetje zweten door m'n ogen op bepaalde momenten in dit boek.).  Er staan ook quotes is, "de principes van Brown", iedere maand eentje, die zijn ook heel tof!
Hiervan moet je trouwens ook echt de film kijken, die is zo goed!

*  *  * 

Op dit moment ligt "call me by your name" op me te wachten, ik ben zo benieuwd naar dat boek! De filmtrailer zag er in ieder geval super uit! 

Hebben jullie nog booktips? 


liefs
ARJANNE

PS: voor de veellezers onder ons die graag nog meet tips willen:
books i read this summer 2017: click
books i read this summer 2016: click
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

 1. Ik vind het super dat dit een soort jaarlijks postje wordt! Ik heb the Circle ook gelezen en kan me vinden in je mening over het einde.. Wonder lijkt me een heel bijzonder boek, echt nog eentje die ik wil lezen! <3

  ReplyDelete
 2. Geweldig, ik ben net zo inspiratieloos en wil graag eens iets nieuws lezen, je lijstje komt echt van pas!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahhw leuk om te horen louise! Bij mij helpt een goed boek altijd wel tegen de inspiratieloosheid :)

   Delete
 3. Zo’n fijne post dit!! Zo leuk gedaan! Ook met je tekeningen erbij, dat maakt het echt af! X

  ReplyDelete
 4. Supermooie foto's & die tekeningen erbij zijn ook echt zo leuk!! Toffe boeken denk ik! Alleen wonder heb ik al gelezen, de rest ga ik eens zoeken in de bib!!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...