Tuesday, 11 December 2018

a mixtape • first three months at universitySoms hoor je opeens weer eens een nummer dat je vroeger hebt geluisterd. Vaak, niet vaak, je favoriet of een haat-liefde verhouding, het nummer doet je terug denken aan die 'vroeger'. Vaak voel ik me dan weer even zoals ik me toen voelde, op het bepaalde moment dat ik het nummer luisterde, die ene reis, die keer aan het strand in de zeikende regen of de herfstmaanden toen ik in de 4e klas zat. Zulk soort soms concrete, en soms wat vagere 'vroegers' waar een nummer me dan even naar terug transporteerd. 'sometimes a certain smell will take me back to when i was younger', zo geuren, zo muziek (dit nummer zelf, in mijn geval, overigens ook :).  
*   *   *  

Op het moment luister in heel veel muziek. Tijdens mijn schoolwerk, in de trein, terwijl ik groenten in stukken sta te hakken (die ik natuurlijk in de pan hak), tijdens het stofzuigen, you name it. Misschien heeft het te maken met het meer op jezelf zijn, misschien niet. Doordat ik zo veel muziek heb geluisterd weet ik zeker dat een hoop nummers, een hoop albums om eerlijk te zijn, me altijd aan deze tijd terug zullen laten denken, deze eerste drie maanden (wha-jo) op de universiteit.


the playlist: 


lany • if you see her (nieuwe album in general)!!
lany • taking me back 
sam smith • omen
sam smith • promises 
ariana grande • thank you next (geeneens een guilty pleasure, gewoon in love met dit liedje!)
jp cooper • change
troye sivan • plum .
troye sivan • dance to this 
imagine dragons • cool out (wederom, hele nieuwe album!) 
george ezra • don't matter now 
leon bridges • beyond 
mamma mia 2 / abba • andante, andante (stofzuigen met muziek van mamma mia - helemaal love. nja, behalve het "stofzuigen deel dan he ;)

En op het moment ben ik natuurlijk ook langzamerhand steeds meer en meer en meer en meer en meer kerstmuziek aan het luisteren. wat is dat toch heerlijk gezellig!
Ook heb ik net het nieuwe album van the 1975 opgezet, yes! 
*   *   * 

welke nummers stonden er bij jullie op repeat de afgelopen tijd?


liefs
ARJANNE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

 1. mooie liedjes! ik heb onlangs vance joy ontdekt en wauw, zijn liedjes zijn zo tof! & oh wonder is een alltime favourite! <3

  ReplyDelete
 2. Leuk zo'n lijstje! Dance to this luister ik ook veel! Vind het zo'n fijn chill numer ^^ O Children van Nick Cave is ook zo'n liedje dat ik altijd opnieuw ontdek en dan eindeloos op repeat zet. Voor de rest: hostage van billie eilish, nothing breaks like a heart van miley cyrus, zachtjes zingen van blof en blur van mo ft foster the people.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Jaa dat nummer van miley is ook goed! En woah, de rest ken ik nog niet, ga ik zeker luisteren, leuke tips!

   Delete
 3. Echt leuke nummertjes! Ik ga ze opslaan in mijn spotify afspeellijst. Hoe is het daar aan de universiteit? En hoe bevalt het kotleven je? :)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...